trout master Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam.Mam pytanie Koledzy.Podajcie namiary lub podpowiedzcie jak kupić lub dorobić sprężynę do kabłąka kołowrotków Shimano ( Stradic, Technium) czy np Daiwa.Średnicę drutu mam pomierzoną, liczbę zwojów, grubość drutu itd.Czy ktoś coś takiego sprowadza lub dorabia dobre jakościowo zamienniki ? Dziękuję wszystkim z góry za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Napewno kiedyś Kolega @Ledar miał sporo sprężyn i innych Części zamiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Hej. Podpowiedz jaka grubość drutu, to może dorobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Ja do TP w Mefisto 10PLN sztuka..... może tam? Lub serwis jeśli oryginalne . Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Hej. Podpowiedz jaka grubość drutu, to może dorobię. Więc tak:- Shimano Stradic średnica zewnętrzna fi 3.2 mm, średnica wewnętrzna fi 2.2 mm, drut wychodzi 0.5 mm. Liczba zwojów 21-22.- Daiwa Emblem ZiA 2500 (Shimano Technium 2500 FA), śred. zew. fi 4mm, śr. wew. fi 3mm, drut fi 0.5 mm, liczba zwojów 20-21 na teraz to takie dane mam zapisane. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Akurat mam trochę dobrego drutu pod takie sprężyny ale niestety jeden za cienki a drugi za gruby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jak się domyślam, te sprężyny pracują na ściskanie. Jeśli tak, to warto podać także ich długość, co pozwoli na obliczenie skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Z tego co mam zapisane to :- do Shimano Stradic'a długość całkowita to 22 mm a po ściśnięciu 14mm- do Daiwa Emblem długość całkowita to 24(26)mm Żeby się na 100 upewnić musiał bym rozebrać te młynki i pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi