Skocz do zawartości

Zakaz połowu ze środków pływających

synek007

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli rzeczywiście wszędzie, w tym na Odrze to byłaby głupota. Wystarczy zakaz trollingu do końca czerwca. W ogóle nie jestem pewien, czy mnożenie zakazów spowoduje diametralną poprawę stanu naszych wód. Chyba nie tędy droga...

• Like 4

Jeśli rzeczywiście wszędzie, w tym na Odrze to byłaby głupota. Wystarczy zakaz trollingu do końca czerwca. W ogóle nie jestem pewien, czy mnożenie zakazów spowoduje diametralną poprawę stanu naszych wód. Chyba nie tędy droga...

Sęk w tym że nasze kochane PZW uważa że same zakazy spowodują lepszą sytuację wód. Dopóki stare dziadki nie znikną z PZW to tak będzie.

• Like 1

Prawdopodobnie, skończy się łowienie "okoni" z opadu w maju ....

U nas na Paprocanach przydało by się przedłużenie do początku czerwca (stanica startuje od maja) - nie było by że sandacze z gniazd łowione są jako "przyłów".

Niektórzy tak ostro jadą przynętami że mają same "przyłowy", głownie na miejscach tarliskowych sandacza.  :angry:

Może po prostu ustanowienie z grubej rury na całości a nie na wybranych zbiornikach to tylko lenistwo wprowadzających. A może nie chcą "zadzierać" i dyskutować z poszczególnymi kołami do których należą zbiorniki - zawsze znajdą się "dziadki" z zapytaniem - a dlaczego u nas.

• Like 1

W Okręgu Legnickim bez zmian w przyszłym roku  :(  :(  :( myślałem tfuuuuu....  łudziłem się że chociaż pójdą śladem sąsiedniego okręgu Wrocławskiego ale gdzie tam  :angry:  :angry:  :angry:

Panowie mają tak więc z 5 lat zapóznienia  porównywalnie z sąsiednimi okręgami  :wacko:

Tak więc dalej będą pływać w maju ''specjaliści'' łowiący klenie w trolu na ''tyczki'' 50 lb 

Jak by tego było mało to szanowny ZO odwołał komendanta najlepszej SSR Głogów w okręgu Legnickim za to że za mocno dopier......ł się do wędkarzy  :angry:  :angry:  :angry: Zgodnie z statystyka co 5 wędkarz popełnił wykroczenie.

Tak więc sumując nie chodzi absolutnie o żadną ochronę a tylko o to by ''dziadki'' łowiły w spokoju napełniając lodówki ;)

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 3

Precz z preczem ryb nie ochroni , wody nie napełni ..

Nie zrobi też tego zamknięty sezon jeśli nie będą pilnować jego respektowania  bezkompromisowo działające służby.

Inaczej zamknięty sezon to będzie eldorado wiadomo dla kogo oraz kolejny martwy przepis.

• Like 2

Zakaz spiningu z łodzi do 30.06 wydaje się być logicznym, ze względu na bezmyślne łowienie w wielu zbiornikach potarłowych sandaczy. Przynajmniej do czasu zmiany myślenia u co niektórych .

Kilka lat temu poświęciłem dobre pół sezonu na namierzanie miejscówek na których mógłbym łowić kleniojazie wiosną, a są niedostępne z brzegu. Cieszyłem się jak głupi że wiosną połowie. Niestety jakiś mundry wymyślił zakaz spinningowania z łodzi i dupa.

Na Wiśle tarliska sandaczy sięgasz z brzegu z palcem w...

Chyba ten sam wprowadził zakaz łowienia nocą z łodzi. Powyższe tyczy oczywiście okręgu krakowskiego, ale jak widać wylewanie dziecka z kąpielą i naiwna wiara w kolejne zakazy to wizytówka PZW.

• Like 2