psd27 Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Zależy od pory dnia i tego, czy szczytowke masz skierowaną na niebo, czy wodę. A w przypadku nieba dochodzi jeszcze kwestia chmur i ewentualnego wschodu/zachodu słońca. Reasumując, nie ma jednoznacznej i zawsze prawdziwej odpowiedzi na to pytanie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Zależy od pory dnia i tego, czy szczytowke masz skierowaną na niebo, czy wodę. A w przypadku nieba dochodzi jeszcze kwestia chmur i ewentualnego wschodu/zachodu słońca. Reasumując, nie ma jednoznacznej i zawsze prawdziwej odpowiedzi na to pytanie.Zapomniałeś o wpływie wiatru, gdy wieje w mordę wind, to oczy łzawią i wówczas żaden kolor nie pomoże... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Zapomniałeś o wpływie wiatru, gdy wieje w mordę wind, to oczy łzawią i wówczas żaden kolor nie pomoże... Do tego dochodzi wqurwi...nie i po rybach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Pytałem ponieważ obecnie łowię ciemną zielenią i ta czy słońce czy noc, czy zimno czy ciepło, czy wiatr, śnieg, grad, bieda, bogactwo nie jest dobrze widoczna. Z Waszych wypowiedzi wnioskuje, że już nic nie pomoże. Szukam coś co dostrzegę w leśnych rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 A pytanie z innej strony. Jaki kolor plecionki będzie najbardziej widoczny dla wędkarza ? Po jakim kolorze wg. Was najlepiej widać będzie położenie przynęty w wodzie ? seledyn, czerwień, pomarańcz, niebieski ? Mi najwygodniej obserwuje się jasną zieleń i pomarańczowy. Który lepszy ciężko mi powiedzieć bo używam zupełnie nieporównywalnych grubości (pomarańczowa 0,4 PE, limonka 1,0 PE), a grubość też ma wpływ. Mam również PP w kolorze ciemnej czerwieni i jest zdecydowanie mniej widoczna. Niebieskiej nie miałem. Używam za to również białej (oczywiście woda już ją odpowiednio zabarwiła) i wg. mnie widoczność na wodzie porównywalna z w/w limonką i pomarańczem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Z pomarańczowa czy czerwoną trzeba mieć na uwadze, ze gdy lowimy w nocy i włączymy czerwone światło latarki czołowej, nie będziemy widzieć plecionki ???? A jak wiadomo, linka najchętniej płacze się w nocy, zwłaszcza, gdy rzucamy pod wiatr ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Pytałem ponieważ obecnie łowię ciemną zielenią i ta czy słońce czy noc, czy zimno czy ciepło, czy wiatr, śnieg, grad, bieda, bogactwo nie jest dobrze widoczna. Z Waszych wypowiedzi wnioskuje, że już nic nie pomoże. Szukam coś co dostrzegę w leśnych rzekach.Tak na poważnie, to bardzo często zależy od indywidualnych preferencji. Moja Pani zdecydowanie preferuje żółtą fluo, ja natomiast, zależności od grubości - poniżej 0,08 orange, a od 0,08 w górę bardziej odpowiadają mi białe. Spróbuj białą, powinna się sprawdzić właśnie w leśnych warunkach. Edytowane 21 Października 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Najbardziej oczobijną plecionkę jaką mam jest momoi ryuijin, limonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Lubię kolor biały, oraz fluo jaki w ofercie ma Daiwa Morethan 12 splotów.Z białych to zawsze była dobra Power Pro.Od niedawna zacząłem stosować Spider Wire 8 i 12 splotów. Niestety już wiem, że 0,11 mm (10 lb jest za cienka) pora zmienić na grubszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Orange używam Sun Line X4, a białą Mikado Fine. Obydwie zdają nieźle egzamin w castingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi