mario Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak dla przypomnienia, taka dyskusja już miała miejsce:http://jerkbait.pl/topic/32730-jako%C5%9B%C4%87-ko%C5%82owrotk%C3%B3w-jdm-vs-international/?hl=japo%C5%84skie#entry1355551 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak myślę że na końcu lini produkcyjnej ktoś stoi i sprawdza każdy wyprodukowany kołowrotek Myślisz, że nie mają lepszych zajęć? Tam musiałby stać chyba batalion japonek Ciekawie kiedy ludzie zaczną wymagać, by Stelle i inne z najwyższych półek dostarczali im japońscy kurierzy w japońskich autach a najlepiej z kierownicą po prawej stronie. Na dodatek ów biedny skośnooki kurier, który dymał przez całą azję i donbas musiałby mieć koszulkę z logo Shimano a japonka z napisem I love hentai Myślę, że KLUCZOWY DLA SHIMANO WYMAGAJĄCY POLSKI KLIENT miałby prawo poczekać do wieczora, by w fotelu rozsiąść się wygodnie i pokręcić tym cudeńkiem techniki, którego jeszcze w Polsce nikt nie stunningował by stwierdzić zawartość masła i dopiero wtedy podpisałby odbiór przesyłki dla kuriera. Kurier poczeka, bo KLIENT POLAK dla japończyka, to na prawdę kluczowy gracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 ..........................Japonki w głowie ściśle spasowane Nioooo. Też bym brał takie JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Kolego _Be a Polacy są jacyś gorsi ? My nie możemy wymagać ? Czy specjalnie do Polski wysyłają najgorszy sort ? Zdzisilbys się jakim shitem potrafią łowić Francuzi czy Włosi, akurat często w tych krajach bywam i nad wodą widać że rządzą zestawy z decathlona za 10 euro , nie wiem jak jest w Olsztynie obecnie bo miło wspominam to miasto ale wyobraź sobie że Polska nie jest zacofana i w wielu dziedzinach górujemy nad zachodnimi sąsiadami, także z lekka nie na miejscu jest ten Twój niby śmieszny wpis, jeśli czujesz się gorszy to przykro mi z tego powodu ale nie staraj się tego wpajac innym. pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Łukasz. Nie pomyślałeś, że u nas w kraju, pojęcie JDM, zna w praktyce niewielki procent ludzi?Większość moich kolegów i znajomych, zadowala się sprzętem powszechnie dostępnym w niewielkich sklepikach, gdzie nawet sprzedawca nie zawsze wie czym jest "JDM".Inna rzecz.Ilu ludzi nie myślałoby nawet o poszukiwaniu masła w maśle, gdyby wody były bardziej zasobne w ryby?Nie odpowiadaj. Pytania retoryczne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Kolego _Be a Polacy są jacyś gorsi ? My nie możemy wymagać ? Czy specjalnie do Polski wysyłają najgorszy sort ? Zdzisilbys się jakim shitem potrafią łowić Francuzi czy Włosi, akurat często w tych krajach bywam i nad wodą widać że rządzą zestawy z decathlona za 10 euro , nie wiem jak jest w Olsztynie obecnie bo miło wspominam to miasto ale wyobraź sobie że Polska nie jest zacofana i w wielu dziedzinach górujemy nad zachodnimi sąsiadami, także z lekka nie na miejscu jest ten Twój niby śmieszny wpis, jeśli czujesz się gorszy to przykro mi z tego powodu ale nie staraj się tego wpajac innym.pozdrawiamTak, jesteśmy gorsi. Nie potrafimy dbać o nasze wody, dalej mamy mentalność mięsiarzy w większej części wędkarzy, chemia trafiająca do nas jest gorsza niż do Niemiec, Japończycy mają JDM a my gorszy itd :-) Możemy wymagać, ale dla takiej Yamahy, Shimano czy Subaru nie istniejemy jako wartościowy rynek zbytu Prędzej jako klient kategorii C. Mój wpis nie miał być śmieszny. Kto go zrozumiał ten wie o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Mówisz ? Nie śledzę wszystkich branży, ale powiem Ci coś na podstawie tej w której siedzę na codzień, transport...Polska ma najnowocześniejszy tabor w europie, busy, solówki, zestawy czyli Mercedes, Scania , Daf , Man , Volvo , Reanult , Iveco , Fiat. w 2014 roku w Polsce jako w jedynym kraju wyszły wszystkie mercedesy mp4 z rocznika które są najdroższym ciągnikiem na rynku , a samych busów renault master i fiat ducato w Polsce kupiono więcej niż w reszcie europy, dalej uważasz że jesteśmy gorsi jako rynek zbytu ? Myślę że właśnie shimano czy daiwa ma gdzieś stan naszych wód i to co jesz na obiad, młynki robią na całą Europę i nie są gorsze ze względu na to że Polska leży w europie, w Japoni od zawsze wszystko musiało być o szczypte lepsze niż to co puszczali na nasze rynki, mówię chociażby o autach Honda, Nissan , Subaru....innych w wersji jdm nie posiadałem. I wracając już stricte do tematu , to na przełomie ostatniego roku rozebralem prawie 500 mlynkow w tym grubo ponad 300 z jerkbaita, i możesz dalej wierzyć w magie jdm ale czy fe i 10"jdm czy 09 pg/xg i sw-a czy biomajsterki jdm i eu lub jakiekolwiek inne maszynki z obecnych nie różnią się na tyle aby powiedzieć że Europejczycy są zasypywani złomem a w Japonii same frykasy i rarytasy. Edytowane 7 Lutego 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Wy się zastanawiacie Europa czy Japonia a są przecież inne kontynenty , np. Ameryka Północna. A tam Shimano to taniocha :http://www.basspro.com/Shimano-IX-Spinning-Reel/product/1208290532158/ można sobie kupić takich prawie STO !!! zamiast jednej Stelli JDM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Większość moich kolegów i znajomych, zadowala się sprzętem powszechnie dostępnym w niewielkich sklepikach,Moich też i jakoś z tym żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Brak ryb po części powoduje ten onanizm sprzętowy. Ciekawe w jakim kraju poza Japonią najwięcej jest Milenek czy Turków Force... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jak to gdzie? ......w Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Łukasz ale jakie mamy piękne i dostosowane drogi pod ten nasz wspaniały transport i jak wspaniale funkcjonuje np. polska kolej dzięki niemu, że nie wspomnę już o "wysokich stołeczkach". No i uwielbiam jadąc do Poznania jak wyprzedzają się tiry, coś pięknego. Jeden ma na tempomacie 99, a drugi 100. Co do kołowrotków mam takie samo zdanie, europejskie odpowiedniki jdm nie różnią się jakością, co najwyżej detalami typu łożysko + lub - . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Kamil Koleszko Sympatyczny masz rację w 100% tylko ja pisałem o taborze i firmach, a drogi i ich stan to chyba zawdzięczamy wspaniałej polityce o której g.... wiem i g.... mnie interesuje ona i nie chcę tego tematu poruszać a już napewno nie z Kolegami a powyżej 3.5 tony samochodziki w tym te potocznie zwane tirami to 9 dyszek mogą latać, chyba że rusaki i litowcy na magnesU albo z górki na odcince 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jak to jest z wymiennością szpul między Stellą '10 JDM a Stellą FE/SFE ,między Twinkiem SW'09 a TP SW-A i biomkiem '11 a FB? Tylko prosiłbym o rzetelną odpowiedź jesli ktoś zna a nie domniemania. Widziałem na forum zdjęcia jednych i drugich obok siebie więc nie powinno być problemu z rozjaśnieniem sytuacji. Z góry dziękuję.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Stella FE i 2010JDM pasują naprzemiennie idealnie. To identyczne szpule różniące się paroma literkami w nadrukowanych napisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wie kto czy Shimano Aero Spheros 3000F to JDM , na Europe, a może na USA ??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPSt Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Z czysto akademickich rozważań wejdę w praktyczną weryfikacje... Co prawda nie 1:1 jako, że obydwu (JDM vs EU) na razie mieć nie będę, a i pewnie w ogóle bo i po co... Szukałem nowej Stelli 3000HG (JDM), a znalazłem (atrakcyjność cenowa) 3000HG FI... Jako, że kołowrotek ma łowić, a nie leżeć, nadbużańską ciorkę 20-25g znieść przez jakiś czas, kwestia podziału zdaje się być drugorzędna... Czy na pewno ? Miał ktoś okazję zestawić w praktyce modele z 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 http://jerkbait.pl/topic/34637-new-stella-2014/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Witam !A ja myślę że największą winę tutaj ponoszą dystrybutorzy sprzętu- dlaczego?Przypomnijmy sobie chociażby rok 2013 nowa wiosenna oferta Shimano,wprowadza na Polski rynek TP z potrójnym hamulcem, lansując przy tym Biomastera na następcę TP.A za naszą południową granicą dystrybutor pokazał TP CI4 SFA / FA rocznik 2013, Oczywiście "Made in Japan"My nawet o tym nie wiemy ! Więc o co tutaj chodzi ? Edytowane 8 Lutego 2015 przez leszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 O co chodzi, o co chodzi...?A ło to żeby sprzedać jak najwięcej wszystkojednoczego czyli tego co mamy/chcemy mieć w ofercie i tyle...Japoniec lubi młynki "z wodotryskami"..? - proszę bardzo, Polak lubi młynki "w promocyjnej/atrakcyjnej/rozsądnopieniężnej" cenie..? - proszę bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 tak, francuz lubi mlynki z crème fraîche, niemiec takie na podzespolach z leoparda II, szwajcar chce zeby to byl automatic z datownikiem, anglik kupi tylko w sosie z miety a rusek pozlacane i wysadzane strassem od svarovskiego ... popyt generuje podaz a jak nie ma popytu, to sie najpierw generuje potrzeby a potem je zaspokaja ... ale jak by na to wszystko nie patrzec, to decyzje zakupu podejmuje tylko i wylacznie klient ... chyba? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Całe szczęście że nie patrząc na to co nam oferują nasi "przedstawiciele"możemy sobie kupić to co nam pasuje, szkoda tylko że musimy czasami przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Czy TP Ci4 4000SFA to odpowiednik TP 11 4000 (JDM)? Zakladam, ze szpulki beda wymienne? A co ze szpulka z Biomastera 11 FB? https://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/catalogue2012_english/9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Czy TP Ci4 4000SFA to odpowiednik TP 11 4000 (JDM)? Zakladam, ze szpulki beda wymienne? A co ze szpulka z Biomastera 11 FB? https://issuu.com/shimanoeuropefishing/docs/catalogue2012_english/9Nie. Nawet nie stały obok siebie na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi