artur13 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witajcie,Planuje sobie zakup zestawu castingowego ale mam problem z doborem sprzętu. Na allegro udało mi się znaleźć kij Dragon Mystery Slider Jerk 1,95m który jest wydaje mi się dość uniwersalny i dobrej firmy. Plecionka po lekturze forum to Power Pro 0,22 albo 0,24 natomiast największy problem mam z multiplikatorem. Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item699469327_abu_garcia_ambassadeur_proma x_niskoprofilowy.html http://allegro.pl/item699469330_abu_garcia_ambassadeur_black _max_niskoprofilowy.html http://allegro.pl/item698561920_jaxon_casting_xtl_lewa_stron a_wysylka_gratis.html http://allegro.pl/item699469328_abu_garcia_ambassadeur_blue_ max_niskoprofilowy.htmlPytanie tylko czy te multiplikatory dadzą sobie radę na jerkach do 80g. Na miltik planuje wydać max 300 na wędke max 200 i czy zamknięcie w tych granicach jest w ogóle możliwe? Multiki normalne np abu c4 są ponad 400zł i są zdecydowanie poza moim zasięgiem stąd to pytanie czy w tym przypadku niskopodłogowce się zdadzą. Tak BTW przełożenie kręciołka ma istotne znaczenie w jerkingu czy jest to bez znaczenia? I jak jestem prawo ręczny to muszę interesować się wersjami na lewą, prawą rękę czy nie robi to różnicy?Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witaj na forum na początek zobacz tu są zestawy w różnych kategoriach wagowych http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6915& ;amp ;start=0& w cenach które podajesz też kupisz coś fajnego popatrz na ogłoszenia może któryś z kolegów coś wystawił np. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=9117& ;start=0&i http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=9131& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur13 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tak tabelka może i fajna tylko że raz dostępność sprzętu cienka a dwa ceny. Nie mogę sobie pozwolić na zakup multika za ponad 400 zł.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 dlatego podałem ci linki do tańszego sprzętu ,często można trafić na tanie fajne rzeczy w bardzo dobrym stanie ja właśnie tak się zaopatrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur13 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 No dobra ale czemu w tej tabelce nie znalazły się wędki innych form typu dragon, konger czy inne firmy które także mają kije do jerkowania w ofercie? Z multikami jest podobnie też wiele modeli nie uwzględniono (chyba 99% tych co są na allegro oprócz abu c4 nie ma ich w tabelce.) Zresztą ten sprzęt w tabelce jest ciężko dostępny przeglądałem parę sklepów internetowych polskich i nie zbyt kolorowo to wygląda. W związku tym czy takim zestawem jaki chce skonstruować łowienie komfortowe będzie możliwe czy to tej metody nadają się tylko określone modele wędek i kijów?Artyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 witaj odpowiedz na pytanie nr. 1 - nie uwazam, ze to dobry wybor i podane przez ciebie multiki rozyspia sie na wior (prawdopodobnie) juz po jednym sezonie odpowiedz na pytanie nr. 2 - poniewaz www.jerkbait.pl promuje dobry sprzet wedkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur13 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Hehe Czemu uważasz że by się rozsypały? Są przecież ludzie którzy jerkują kołowrotkami o szpuli stałej (wiem że jest ich mało ale są) i jakoś sobie radzą. A przecież taki multik nie może być słabszy od kołowrotka ze szpulą stała? A jest jakiś sklep polski online albo w realu w którym można kupić ten dobry sprzęt. I jak się na niego szarpnie człowiek już to w takim razie jest to inwestycja na lata?ArturBTW - czemu uważasz że dragon, shimano i inni to nie są dobrzy producenci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Odpowiedz jest prosta ...Shimano Curado 301 cenowo oczywiscie sie nie miesci w tym co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Hehe Czemu uważasz że by się rozsypały? Są przecież ludzie którzy jerkują kołowrotkami o szpuli stałej (wiem że jest ich mało ale są) i jakoś sobie radzą. A przecież taki multik nie może być słabszy od kołowrotka ze szpulą stała? A jest jakiś sklep polski online albo w realu w którym można kupić ten dobry sprzęt. I jak się na niego szarpnie człowiek już to w takim razie jest to inwestycja na lata?ArturBTW - czemu uważasz że dragon, shimano i inni to nie są dobrzy producenci? bo multiplikatory zrobione w wiekszosci z plastiku poprostu nie wytrzymuja ciezkiego lowienia. Najrozsadniej w twoim przypadku byloby kupienie uzywanego w dobrym stanie Abu C3 4601, sam uzywam takiego i choc tani napewno wytrzyma jerkowanie nawet przynetami 100g. Co do sprzetu to na jerkbait.pl jest filozofia promowania sprzetu ktory jest wart swoich pieniedzy. Producenci o ktorych pytasz sa zdecydowanie za drodzy w stosunku do jakosci jaka proponuja. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Od jakiegoś roku i pół uzywam jaxona casting ekspress do ekspresowego posyłania rakiet zanętowych ważących po 100-150gr na odległości do ok 50m. W miesiącach ciepłych co 3-4dni po ok. 50 rzutów, a zwinięcie takiego zestawu przypomina hol sporej gałęzi drzewa dębowego Mechanizm zaczął rzęzić do pewnego momentu i na tym sie zatrzymał. Eksperyment ten ma na celu zajechanie multika i jak do tej pory mi się to nie udaje. Myślę, że możesz spróbować kupić sobie np. black maxa ze stajni abu i w najgorszym wypadku zmienisz go sobie po roku. Nie ma to jak własne doświadczenie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Sorry, Gregory , ale na żadnej stronie polecającej sprzęt do wędkarstwa, które uprawiasz, nie znalazłem produktów podobnych do firmy Jaxon. Wielu, bardziej ode mnie doświadczonych kolegów, od jakiegoś czasu pisze o tym, żeby nie schodzić poniżej pewnych standardów - ponoć ABU jest tym standardem (mają w swojej ofercie sprzęt do coarse and carp fishing). Więc nie piszmy o wyrobach firmy, która buduje swoją markę, ale do standardów ma jeszcze daleko. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur13 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witajcie,A znacie jakieś polskie sklepy w których można kupi wyżej wymieniony sprzęt? Bo z tego co googlowałem to raczej cienko to wygląda:/ A tak jeszcze mam takie pytanko na jaką odległość można posłać jerka (nie uwzględniając warunków pogodowych)?PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Jak odstrzelisz to ze 120 metrów da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Q..a,Kuba ZAJEBIŚCIE! A poza tym: Nie mam netu Kuba, to se kup! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 A kupiłem, kupiłem i wreszcie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi