Seledyn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam. Mam dylemat z wyborem młynka do bardzo precyzyjnego kija. Głównie będe lowił pstrągi i okonie . Jesli ktos ma młynki o ktorych pisze prosze o opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Do jakiego kijka będziesz podpinał owe młynki ? Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 stradic ma duze przelozenie chyba w twoim przypadku bedzie zbyteczne jak cos to moze lepiej rarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seledyn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 @Wil będe podpinał pod kija produkcji Sebastiana Mazura do 6g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seledyn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 @Wil będe podpinał pod kija produkcji Sebastiana Mazura do 6g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Moim zdaniem Rarenium bedzie lepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Potrzebujesz kołowrotka który będzie "precyzyjnie " nawiązał linkę i to powinno być wyznacznikiem dla Ciebie. Zobacz czy w temacie podgląd nawoju nie ma tych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Moim zdaniem Rarenium bedzie lepszym rozwiązaniem Czemu tak uważasz ?? Używałeś obu ?? Rarenium poza tym ze lekki i tani niczym się nie wyróżnia ... Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) To jest tylko moje zdanie Uważam tak bo stradiki sa ciezkie i male, a rarenium moze lepiej wywazyć kijek bo jest lzejsze. Nie sugerujmy sie tylko moją wypowiedzią Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 To jest tylko moje zdanie Uważam tak bo stradiki sa ciezkie i male, a rarenium moze lepiej wywazyć kijek bo jest lzejsze. Nie sugerujmy sie tylko moją wypowiedzią A na jakiej podstawie to Swoje zdanie kolega wyraził ?? Raczej :Nie sugerujemy się wypowiedziami kogoś kto oglądał te kołowrotki tylko w necie... PS. Waga kołowrotka ma małe znaczenie przy wyważaniu wędziska jeżeli trzymasz stopkę kołowrotka pomiędzy palcami ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 To jest tylko moje zdanie Uważam tak bo stradiki sa ciezkie i male, a rarenium moze lepiej wywazyć kijek bo jest lzejsze. Nie sugerujmy sie tylko moją wypowiedzią stradic 195grarenium 200g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 stradic 195grarenium 200gNo i masz .... nawet Wil źle na necie poogladales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie tego Stradica patrzyłem Załamałem się nad sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 mają po dwie szpulki? (bywa potrzebne) rzuć monetą albo bierz tego, który bardziej się podoba - nie sądzę aby jakoś specjalnie się różniły - to dwa "masła" - bardzo dobre mlynki do UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Witam, Jeżeli chodzi o Rarenium FA to jego plusem jest zapasowa szpula ale minusem do Stradic FA nie ma X-ship. Na rok 2015 wychodzi Rarenium FB który ma już X-ship ale nie ma już szpuli zapasowej. Wagę mają podobną więc tutaj bez znaczenia. Kołowrotki z X-ship płynniej się kręcą więc jeżeli nie zależy ci na szpuli to weź stradica ale jeżeli korzystasz z zapasowej szpuli a mniej zwracasz uwagę na pracę kołowrotka to Rarenium FA. Jest jeszcze jedno rozwiązanie ( ja tak zrobiłem) biomaster FB ma szpulę i X-ship ale ok. 50g więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seledyn Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zapasowej szpuli w sumie nie potrzebuje ale praca to musi być "maślana" . Miałem też na uwadze Shimano Stradic CI4 2500F jest trochę tańszy od 2500FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 ale stradic 2500F nie ma X-ship Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A czy X-Ship to wyznacznik jakiejś mega-zajebistości? Starsze Stelle też nie mają X-Ship Mam na półce Stradica 3000FJ z X-Shipem - nie powala na kolana jak na kołowrotek za sześć i pół stówy. Mało tego, Daiwa LEXA za cztery stówy kręci się nieporównywalnie lepiej do Stradica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ten temat dotyczy tylko porównania dwóch kołowrotków w podobnej cenie, ilości łożysk i tego samego producenta. Tobie może lepiej się kręcić Daiwą Sweepfire niż Shimano Stella ale nie tego tyczy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A czy X-Ship to wyznacznik jakiejś mega-zajebistości? Starsze Stelle też nie mają X-Ship Mam na półce Stradica 3000FJ z X-Shipem - nie powala na kolana jak na kołowrotek za sześć i pół stówy. Mało tego, Daiwa LEXA za cztery stówy kręci się nieporównywalnie lepiej do Stradica.Ważniejsze chyba jest nie jak super kręci . Tylko który taka prace utrzyma dłużej . I to powinno być wyznacznikiem ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Ważniejsze chyba jest nie jak super kręci . Tylko który taka prace utrzyma dłużej . I to powinno być wyznacznikiem ceny...te lexy nie są złe tylko lewitacja łożyska z prawej strony....wizytówka exceleropodobnych.Nie wiem dlaczego ale w rarkach szybko się luzik na rotorze robi (do usunięcia) od stradivariusa go dużo nie różni, osobiście uważam że cena obu jest mocno przesadzona a jak się doliczy zapasową szpule do stradica to wychodzą już chore pieniądze, mimo wszystko bardzo dobre wrażenie na mnie te stradiczki zrobiły i jeśli ktoś ma możliwość wyrwać używki po 350-400 zł to napewno nie będzie zawiedziony i dużo nie przeplaci, w erze papierowych kolowrotkow ten stradic to całkiem silna pozycja i w zasadzie poza ceną to ciężko mu coś zarzucić poza ceną , no i ładny jest nie szpetny... Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Znajomy kupił go we wrześniu (3000FJ) i łowił nim średnio 2 - 3 razy w tygodniu plus Szwecja przez 10 dni. W styczniu ma go przynieść na reklamację bo min pojawił się luz na rotorze, na przekladni a do tego ząbkuje. Fakt, zajebiaszcza maszynka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A może nowy Rarenium http://www.szczupak.pl/shimano-rarenium-ci4-fb-zylka-shimano-gratis-i2760.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Znajomy kupił go we wrześniu (3000FJ) i łowił nim średnio 2 - 3 razy w tygodniu plus Szwecja przez 10 dni. W styczniu ma go przynieść na reklamację bo min pojawił się luz na rotorze, na przekladni a do tego ząbkuje. Fakt, zajebiaszcza maszynka :-)Może mu sprzedałeś wadliwy Miałem stradiki kilka lat. Co prawda nie ten ale myślę że aż tak się nie pogorszyły. Moje wytrzymały oranie. .. Poszły do ludzi jako sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 A może nowy Rarenium http://www.szczupak.pl/shimano-rarenium-ci4-fb-zylka-shimano-gratis-i2760.html Ale brzydal... body jak z catanki fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi