Skocz do zawartości

shimano stradic ci4 2500FA czy rarenium ci4 2500FA

Seledyn

Rekomendowane odpowiedzi

To jest tylko moje zdanie ;)

Uważam tak bo stradiki sa ciezkie i male, a rarenium moze lepiej wywazyć kijek bo jest lzejsze. Nie sugerujmy sie tylko moją wypowiedzią :)

A na jakiej podstawie to Swoje zdanie kolega wyraził ??

Raczej :

Nie sugerujemy się wypowiedziami kogoś kto oglądał te kołowrotki tylko w necie...

PS. Waga kołowrotka ma małe znaczenie przy wyważaniu wędziska jeżeli trzymasz stopkę kołowrotka pomiędzy palcami ...

• Like 3

Witam, Jeżeli chodzi o Rarenium FA to jego plusem jest zapasowa szpula ale minusem do Stradic FA nie ma X-ship. Na rok 2015 wychodzi Rarenium FB który ma już X-ship ale nie ma już szpuli zapasowej. Wagę mają podobną więc tutaj bez znaczenia. Kołowrotki z X-ship płynniej się kręcą więc jeżeli nie zależy ci na szpuli to weź stradica ale jeżeli korzystasz z zapasowej szpuli a mniej zwracasz uwagę na pracę kołowrotka to Rarenium FA. Jest jeszcze jedno rozwiązanie ( ja tak zrobiłem) biomaster FB ma  szpulę i X-ship ale ok. 50g więcej. Pozdrawiam  

A czy X-Ship to wyznacznik jakiejś mega-zajebistości? Starsze Stelle też nie mają X-Ship  :D  :lol:

Mam na półce Stradica 3000FJ z X-Shipem - nie powala na kolana jak na kołowrotek za sześć i pół stówy. Mało tego, Daiwa LEXA za cztery stówy kręci się nieporównywalnie lepiej do Stradica.

A czy X-Ship to wyznacznik jakiejś mega-zajebistości? Starsze Stelle też nie mają X-Ship :D :lol:

Mam na półce Stradica 3000FJ z X-Shipem - nie powala na kolana jak na kołowrotek za sześć i pół stówy. Mało tego, Daiwa LEXA za cztery stówy kręci się nieporównywalnie lepiej do Stradica.

Ważniejsze chyba jest nie jak super kręci . Tylko który taka prace utrzyma dłużej . I to powinno być wyznacznikiem ceny...

Ważniejsze chyba jest nie jak super kręci . Tylko który taka prace utrzyma dłużej . I to powinno być wyznacznikiem ceny...

te lexy nie są złe :) tylko lewitacja łożyska z prawej strony....wizytówka exceleropodobnych.

Nie wiem dlaczego ale w rarkach szybko się luzik na rotorze robi (do usunięcia) od stradivariusa go dużo nie różni, osobiście uważam że cena obu jest mocno przesadzona a jak się doliczy zapasową szpule do stradica to wychodzą już chore pieniądze, mimo wszystko bardzo dobre wrażenie na mnie te stradiczki zrobiły i jeśli ktoś ma możliwość wyrwać używki po 350-400 zł to napewno nie będzie zawiedziony i dużo nie przeplaci, w erze papierowych kolowrotkow ten stradic to całkiem silna pozycja i w zasadzie poza ceną to ciężko mu coś zarzucić :D poza ceną :D , no i ładny jest :) nie szpetny...

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu

Znajomy kupił go we wrześniu (3000FJ) i łowił nim średnio 2 - 3 razy w tygodniu plus Szwecja przez 10 dni. W styczniu ma go przynieść na reklamację bo min pojawił się luz na rotorze, na przekladni a do tego ząbkuje. Fakt, zajebiaszcza maszynka :-)

Znajomy kupił go we wrześniu (3000FJ) i łowił nim średnio 2 - 3 razy w tygodniu plus Szwecja przez 10 dni. W styczniu ma go przynieść na reklamację bo min pojawił się luz na rotorze, na przekladni a do tego ząbkuje. Fakt, zajebiaszcza maszynka :-)

Może mu sprzedałeś wadliwy :D

Miałem stradiki kilka lat. Co prawda nie ten ale myślę że aż tak się nie pogorszyły.

Moje wytrzymały oranie. ..

Poszły do ludzi jako sprawne.