Jabłko Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tak wiem duży wpływ na kołowrotek mają przynęty jak i woda w której będziemy wędkować. Jednak równocześnie do owego tematu, do którego sie podpiąłem prowadziłem temat, w którym chłopaki doradzali mi kij na okonie. Dla osób które nie odwiedzały tematu założonego przeze mnie to już wyjaśniam, że kołowrotek będzie podczepiony do okoniówki. Będę wędkować w lekkim nurcie, starorzeczach Wisły jak i nad głębokim zalewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Co do tytułowych kołowrotków, to pod pstrąga wybrałbym Rarenium 2500. Jakościowo, większej różnicy między nimi nie ma. Ze względu na przełożenie Rarenium stawia mniejszy opór przy woblerach prowadzonych pod prąd, zaś większe przełożenie przełożenie Stradica pozwoli szybciej zwinąć żyłkę/plecionkę, gdy zajdzie taka potrzeba. Dla mnie dodatkową zaletą Rarenium jest zapasowa szpula (na jednej mam żyłkę, na drugiej cienką plecionkę pod okonki). Jeżeli chcesz łowić lekko, to poleciłbym model 1000, chyba, że preferujesz większe modele. Rarenium użytkuje 2,5 roku, zaś Stradica (CI4+) od maja tego roku. Szczerze, gdy byłem na pierwszych testach ze Stradiciem poczułem rozczarowanie (w porównaniu własnie z Rarenium), szczególnie gdyż ten model miał wtedy dużo wyższa cenę. Nawet pomyślałem o jego odsprzedaży, ale ostatecznie został. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Czy ktoś może sprawdzał, czy pasują zamiennie szpule od rarenium cl4 fa i stradica cl4 fa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi