Skocz do zawartości

Jest na sali informatyk?

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Przedostatni zielony to nie messenger tylko sec client, ja wyłączam takie pierdoły

Wchodzić w aplet zarządzający najlepiej poprzez uruchom:(czyli start+R) "msconfig"

Do programów zarządzających za użytkownika mam iście pejoratywne podejście, jakbyś miał Bartek jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę, ew. możemy się zdzwonić.

Ps. Pokrowiec super leży, jak mi przyjdzie z kraju kwitnącej wiśni dostawa to pomyślimy o następnym :)

W załączniku moje drzewo procesów, na którym można się wzorować :P  B)

Z czego 3 są opcjonalnie uruchomione w sesji.

post-54995-0-01204400-1419604099_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek88

Widzę, że masz kartę ATI Radeona, ale MOM. exe już zbędny.

Podobnie jak ePower, mwlDaemon.exe, unsecapp.exe, PMVService(pewnie jakieś rozszerzenie do multimediów) ja wywalam :D.

setEvent.exe, PLFSetI.exe do sprawdzenia.

Do cholery wywal tego sztucznego overclockera systemu, to nie działa, taki "chuyt materkindody" :) (Pc Tuneup)

Tak jak pisałem wcześniej kombinacja klawiszy start+R czyli uruchamia się okienko uruchom (masło maślane) i tak wpisujesz (msconfig) wchodzisz w zakładką uruchamianie i masz wszystko do dyspozycji, tylko się nie zagalopuj ;)

Przede wszystkim jednak zacząłbym od deinstalacji w dodaj/usuń programy :)(w szczególności pc tune up)

Edytowane przez Tomek88

Nie chciałem doradzać zbyt inwazyjnie i wymieniłem te, które na pewno są niepotrzebne i nie wyłączą żadnych multimediów, które użytkownik akurat może potrzebuje. To jest jednak jakiś sposób, aby najpierw wyłączyć wszystko i po restarcie w razie potrzeby dodać elementy, których brakuje.

Zgranie danych i postaw systemu od nowa, to zazwyczaj najszybciej pomaga ;)

Warto też od czasu do czsu sprawdzic w jakich stanie jest dysk twardy i czy procesos ma odpowiednie chłodzenie (wymiana termiki).

Szczególnie jeśli się zgra z wirusami ;)

Windows jest naprawdę tak prostym systemem, że szkoda poświęcać czasu najczęściej na format. Nie formatowałem swojego od czasu, gdy tylko kilka lat temu wyszła na świat okienkowa siódemka i wiele razy z łatwością podnosiłem go z blue screenów, chociażby ostatnio w wigilię, gdy nawet tryb awaryjny nie chciał działać.

Pytanie było o procesy to pisałem o procesach, nie chciałem podważać kompetencji pytającego innymi spostrzeżeniami ;)

Tak szczerze powiedziawszy @Maniek66, to nie wiem czy tu jest potrzebny informatyk -_-  :blink: .

Problem znany i opisywany na co drugim portalu grzebiącym w "kompjuterach" (wystarczy poczytać)

Informatyk to takie bardzo szerokie pojęcie, pod które i składacze pc-tów się podpinają.

Jeśli nie masz pewności że poradzisz sobie z problemem to @Wojti dobrze Ci napisał.

Zgraj niezbędne dane, sprawdź je jakimś cleanerem, vir-ami itp.

Postaw to g...o (system) od nowa na cztery łapy, niezbędne programy zainstaluj z dobrego źródła i nie instaluj badziewia z byle stron i będzie fungać.

• 1 miesiąc temu...

Przy różnych okazjach odżywała dyskusja o tym, że to się dzieje i jest oczywiste, choć nie było dowodów. Inni mówili, że to nie może być i to bajki rodem z Matrixa. Proszę, system kontroli bydła działający, co najmniej od 2001 r.

http://di.com.pl/news/51535,0,Cyberszpiedzy_infekowali_firmware_twardych_dyskow_Czy_to_znow_NSA-Marcin_Maj.html

http://niebezpiecznik.pl/post/rosjanie-ujawnili-techniki-hackerskie-i-narzedzia-z-jakich-od-14-lat-korzysta-nsa/

Edytowane przez Krzysiek_W

Przy różnych okazjach odżywała dyskusja o tym, że to się dzieje i jest oczywiste, choć nie było dowodów. Inni mówili, że to nie może być i to bajki rodem z Matrixa. Proszę, system kontroli bydła działający, co najmniej od 2001 r.

http://di.com.pl/news/51535,0,Cyberszpiedzy_infekowali_firmware_twardych_dyskow_Czy_to_znow_NSA-Marcin_Maj.html

http://niebezpiecznik.pl/post/rosjanie-ujawnili-techniki-hackerskie-i-narzedzia-z-jakich-od-14-lat-korzysta-nsa/

Krzysiek, ale ciebie też kontroluje czy tylko nas? :P

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Może ktoś pomoże.

Z dnia na dzieñ stacja zaczeła sie wyłączać podczas byle obciążenia.

Polegało to na tym ze odcinało mi minitor. Niby przechodził w stan uśpienia. Czarny ekran ale stacja dalej grzechotała choć przestawał działać przycisk reset i power.

Padło na karte graficzną bo podczas testów też sie wyłaczał. Kupiłem nową. I dupa. Komp dalej pada tylko ze teraz po aktualizacji biosu płyty głównej komp sie resetuje. A nie jak poprzednio zawiesza i wyłącza monitor.

Zasilacz raczej nie bo był wymieniany niedawno( za slaby był wtedy do grafiki.) a nowa karta ma mniejszy pobór niż stara.

Testowałem jakims programem online procka i niby wszystko ok. Nie zawieszał sie.

Testowałem grafikę i czasami padała juz przy temperaturze okolo 50 stopni ale też widziałem jak dochodziła temperatura do 92 stopni i dopiero wtedy sie zawieszał.

Może to płyta główna?

Może to coś innego?

Sam już nie wiem.

Kondensatorki sprawdzić a w dalszej kolejności monitować temperatury poszczególnych podzespołów pod obciążeniem, procesor, karta graficzna, mostek, również dysk chociaż może mniej i sprawdzić czy temperatury nie przekraczają dopuszczalnej wartości roboczej podanej przez producenta a najlepiej jak się do niej nie zbliżają. Jeśli temp. nie będą prawidłowe to zainwestować w dodatkowe chłodzenie.