Manniek66 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Cześć, muszę troszkę odciążyć system na komputerze cioci. Wie ktoś może co można wyłączyć z autostartu w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Proponuje zainstalować na stałe program ''odkurzacz'' i co jakiś czas korzystać z narzędzia. http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,Program,Windows,12322.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Wuala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 combofix może pomoże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Przedostatni zielony to nie messenger tylko sec client, ja wyłączam takie pierdołyWchodzić w aplet zarządzający najlepiej poprzez uruchom:(czyli start+R) "msconfig" Do programów zarządzających za użytkownika mam iście pejoratywne podejście, jakbyś miał Bartek jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę, ew. możemy się zdzwonić. Ps. Pokrowiec super leży, jak mi przyjdzie z kraju kwitnącej wiśni dostawa to pomyślimy o następnym W załączniku moje drzewo procesów, na którym można się wzorować Z czego 3 są opcjonalnie uruchomione w sesji. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Dzięki Tomek za pomoc, u mnie jest w miarę ok ale ciocia zrobiła sobie niezły sajgon na komputerze i wszystko tak się muli, że mam ochotę wyrzucić go przez okno Co powiesz na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Widzę, że masz kartę ATI Radeona, ale MOM. exe już zbędny.Podobnie jak ePower, mwlDaemon.exe, unsecapp.exe, PMVService(pewnie jakieś rozszerzenie do multimediów) ja wywalam .setEvent.exe, PLFSetI.exe do sprawdzenia.Do cholery wywal tego sztucznego overclockera systemu, to nie działa, taki "chuyt materkindody" (Pc Tuneup) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Kurde, a co zrobić żeby to się nie włączało? Bo wyłączanie w menadżerze za każdym razem jest meczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Tak jak pisałem wcześniej kombinacja klawiszy start+R czyli uruchamia się okienko uruchom (masło maślane) i tak wpisujesz (msconfig) wchodzisz w zakładką uruchamianie i masz wszystko do dyspozycji, tylko się nie zagalopuj Przede wszystkim jednak zacząłbym od deinstalacji w dodaj/usuń programy (w szczególności pc tune up) Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umarlypoeta Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ccleaner prosty a pomaga. Ja osobiście nie widzę nic niezbędnego tam i dla mnie wszystko jest do wyłączenia. Ale mogę się mylić. U mnie w autostarcie jest 3 pozycję i wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie chciałem doradzać zbyt inwazyjnie i wymieniłem te, które na pewno są niepotrzebne i nie wyłączą żadnych multimediów, które użytkownik akurat może potrzebuje. To jest jednak jakiś sposób, aby najpierw wyłączyć wszystko i po restarcie w razie potrzeby dodać elementy, których brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgranie danych i postaw systemu od nowa, to zazwyczaj najszybciej pomaga Warto też od czasu do czsu sprawdzic w jakich stanie jest dysk twardy i czy procesos ma odpowiednie chłodzenie (wymiana termiki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgranie danych i postaw systemu od nowa, to zazwyczaj najszybciej pomaga Warto też od czasu do czsu sprawdzic w jakich stanie jest dysk twardy i czy procesos ma odpowiednie chłodzenie (wymiana termiki).Szczególnie jeśli się zgra z wirusami Windows jest naprawdę tak prostym systemem, że szkoda poświęcać czasu najczęściej na format. Nie formatowałem swojego od czasu, gdy tylko kilka lat temu wyszła na świat okienkowa siódemka i wiele razy z łatwością podnosiłem go z blue screenów, chociażby ostatnio w wigilię, gdy nawet tryb awaryjny nie chciał działać. Pytanie było o procesy to pisałem o procesach, nie chciałem podważać kompetencji pytającego innymi spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Tak szczerze powiedziawszy @Maniek66, to nie wiem czy tu jest potrzebny informatyk .Problem znany i opisywany na co drugim portalu grzebiącym w "kompjuterach" (wystarczy poczytać)Informatyk to takie bardzo szerokie pojęcie, pod które i składacze pc-tów się podpinają. Jeśli nie masz pewności że poradzisz sobie z problemem to @Wojti dobrze Ci napisał.Zgraj niezbędne dane, sprawdź je jakimś cleanerem, vir-ami itp.Postaw to g...o (system) od nowa na cztery łapy, niezbędne programy zainstaluj z dobrego źródła i nie instaluj badziewia z byle stron i będzie fungać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Przy różnych okazjach odżywała dyskusja o tym, że to się dzieje i jest oczywiste, choć nie było dowodów. Inni mówili, że to nie może być i to bajki rodem z Matrixa. Proszę, system kontroli bydła działający, co najmniej od 2001 r. http://di.com.pl/news/51535,0,Cyberszpiedzy_infekowali_firmware_twardych_dyskow_Czy_to_znow_NSA-Marcin_Maj.htmlhttp://niebezpiecznik.pl/post/rosjanie-ujawnili-techniki-hackerskie-i-narzedzia-z-jakich-od-14-lat-korzysta-nsa/ Edytowane 18 Lutego 2015 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Przy różnych okazjach odżywała dyskusja o tym, że to się dzieje i jest oczywiste, choć nie było dowodów. Inni mówili, że to nie może być i to bajki rodem z Matrixa. Proszę, system kontroli bydła działający, co najmniej od 2001 r. http://di.com.pl/news/51535,0,Cyberszpiedzy_infekowali_firmware_twardych_dyskow_Czy_to_znow_NSA-Marcin_Maj.htmlhttp://niebezpiecznik.pl/post/rosjanie-ujawnili-techniki-hackerskie-i-narzedzia-z-jakich-od-14-lat-korzysta-nsa/Krzysiek, ale ciebie też kontroluje czy tylko nas? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 A mógłbym prosić kogoś kto ma doświadczenie w ustalaniu tożsamości użytkowników internetu... nie chodzi o j.pl, nie chodzi o spory małżeńskie... :) chodzi o wędkarstwo w zasadzie.... o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Ja mam pytanie sprzętowe.Czy taki bedzie ok ? Samsung 850 EVO 250GB SSD SATA6.0Gbps, 3d V-nand 32 layer,MGX ctrl, 540/520 mb/s R/W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Może ktoś pomoże. Z dnia na dzieñ stacja zaczeła sie wyłączać podczas byle obciążenia. Polegało to na tym ze odcinało mi minitor. Niby przechodził w stan uśpienia. Czarny ekran ale stacja dalej grzechotała choć przestawał działać przycisk reset i power. Padło na karte graficzną bo podczas testów też sie wyłaczał. Kupiłem nową. I dupa. Komp dalej pada tylko ze teraz po aktualizacji biosu płyty głównej komp sie resetuje. A nie jak poprzednio zawiesza i wyłącza monitor. Zasilacz raczej nie bo był wymieniany niedawno( za slaby był wtedy do grafiki.) a nowa karta ma mniejszy pobór niż stara. Testowałem jakims programem online procka i niby wszystko ok. Nie zawieszał sie. Testowałem grafikę i czasami padała juz przy temperaturze okolo 50 stopni ale też widziałem jak dochodziła temperatura do 92 stopni i dopiero wtedy sie zawieszał. Może to płyta główna?Może to coś innego?Sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 a testowałeś RAM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jeśli to starsza płyta główna to sprawdziłbym czy kondensatory nie są spuchnięte - sam to kiedyś przerabiałem. https://www.google.pl/search?hl=pl&as_q=p%C5%82yta+g%C5%82owna+spuchni%C4%99te+kondensatory&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Kondensatorki sprawdzić a w dalszej kolejności monitować temperatury poszczególnych podzespołów pod obciążeniem, procesor, karta graficzna, mostek, również dysk chociaż może mniej i sprawdzić czy temperatury nie przekraczają dopuszczalnej wartości roboczej podanej przez producenta a najlepiej jak się do niej nie zbliżają. Jeśli temp. nie będą prawidłowe to zainwestować w dodatkowe chłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Miałem podobną sytuację ale u mnie jakby to powiedzieć wypaliła się pasta pod prockiem, było sucho jak na pustyni, odkręciłem radiator posmarowałem przykręciłem i działa jak dawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi