BGM Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Tylko pytam czy to aktualna wersja AVS czy poprzednia AS , obecnie sprzedawane AVS mlf2 w dwóch długościach masz opisane w tabelce wychodzi, że potrzebna przelotka 1.8 , ale niech ktoś bardziej doświadczony przyzna rację lub nakieruje na właściwszy tor. Właśnie się zastanawiam, bo stara przelotka ma średnicę zewnętrzną 1,9. Patrzyłem sobie na best rod center i tam jest podawana średnica zewnętrzna, a że 1,9 nie ma to musiałbym kupić 2,0. Blank ma niby 1,55 ale dochodzi grubość ścianek przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeżeli średnica szczytówki ma 1,55mm to należy kupić przelotkę o rurce 1,8mm choć pewnie wejdzie też 1,6mm. Przelotki mają podawane zawsze średnice wewnętrzne rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Nie wiem,być może się nie znam,ale jeśli część szczytowa blanku na średnicę 1,55 mm to różnica 0,25mm (jeśli zastosujemy przelotkę z rurką fi. 1,8 mm) nie będzie zbyt duża i nie wpłynie na nie centryczne lub skośne osadzenie przelotki.Nie mam zbyt dużego doświadczenia,ale dopasowywałem już kilkakrotnie topy do szczytówek i wydawało mi się że im ciaśniej (tzn.szczytówka wchodzi do końca rurki i można nią swobodnie obracać dookoła) tym lepiej,w myśl zasady im cieńsza warstwa kleju tym mocniejsze wiązanie materiał-klej-materiał. Edytowane 6 Lutego 2015 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgadza się. Dlatego pisałem ,że 1,6 też wejdzie. A 1,8 to tak z zapasem dla pewności, łatwiej wtedy zrobić omotkę przy szczytowej i łatwiej ją zalakierować. Omotka wychodzi wówczas na równo z rurką przelotki. A jak się dobiera średnicę rurki na styk to omotka wychodzi w postaci śliwki. Zależy co kto woli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Teraz wszystko jasne .Można też,zrobić omotkę pod topem z nici cieńszej niż dedykowana.Robiłem coś takiego w kijkach do jiggowania,jaskrawą nylonową nicią do ''fly tyingu'' numer 0/6 lub 0/8 w celu lepszej obserwacji szczytówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 panowie dzieki za podpowiedzi jak dojedzie przelotka zobacze co z tego bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam wszystkich to mój pierwszy post na jerkbait.Dzisiaj pszyszła do mnie używana wędka Dragon Guid Select Cobra 275cm cw.14-42g niestety z uszkodzoną przelotką szczyt.Tu moja prośba o pomoc ,Gdzie mogę kupić przelotkę szczyt. Fuji Alconite , jaki rozmiar,typ i średnica pasuje do Cobry jak ją wymienić własnoręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 witam Jak na pierwszy post w tak błahej sprawie to ci tylko powiem bierz szczytówkę i idź do sklepu wędkarskiego tam sprzedawca ci dopasuje jak sam nie potrafisz.Druga rada jak przelotka jest jeszcze wklejona to zapalniczka i delikatne podgrzanie i szczypcami i ją zdejmiesz.Suwmiarka mierzysz i wiesz jaka średnice potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Dzięki nie wiem tylko czy u mnie w sklepie są alconity, a jakim klejem ją potem przymocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Może to okazja,by założyć 'sic' zamiast 'alconite'..stosowane przez większość wedkotwórców.Klej odwracalny(by móc łatwo zdemontować) np pałeczka polietylenowa podgrzana glue-gun'em. Edytowane 8 Września 2015 przez klim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertsWalters Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Koledzy w moim Fenwicku skończyła się przelotka na szczycie widać gołym okiem spore wytarcia i słychać podczas prowadzenia przynęty.Jak mam ją wyjąć z wędziska ,jak uwolnić z omotki.Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zapalniczka i jazda, podgrzewasz rurkę i zasuwasz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tylko delikatnie żeby żywica się nie rozgrzać za mocno ... i raczej nie ściągaj kręcąc tylko zsuń po podgrzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Koledzy w moim Fenwicku skończyła się przelotka na szczycie widać gołym okiem spore wytarcia i słychać podczas prowadzenia przynęty.Jak mam ją wyjąć z wędziska ,jak uwolnić z omotki.Dziękuję za pomoc. Na początku warto skorzystać z wyszukiwarki, łączę Twój temat z pierwszym z brzegu istniejącym tematem dotyczącym wymiany przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 witam potrzebuje pomocy z dobraniem przelotki szczytowej do fenwicka etw66mfs-2 6,6 medium fast 1/8-3/4 oz lure4-12 lb , ukruszyl sie wklad , srednica 11mm ,podsylam pare fotek jak ona wyglada , dodam ze jestem laikiem w tych sprawach a chcialbym zeby moj kijek wyzdrowial , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Ściągnij ja . Zmierz średnicę blanku ... to będzie rozmiar tuby... później zmierz średnicę przelotki i poszukaj takiej... srebrne to może alconite .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 srednica tuby wynosi 2mm a srednica przelotki 11mm moze mi podpowiesz co moge dopasowac , moze byc to droga przelotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) średnia wewnętrzna pierścienia 11 mm? Edytowane 1 Maja 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) 10 mm czarny wklad Edytowane 1 Maja 2016 przez gammbler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) To jest fuji sic. Średnica pierścienia wenatrz to ~ 5.5 mm ...napewno masz 10?? Edytowane 1 Maja 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Bo wiesz 8 to już się zakłada do poważnych wędzisk. Ty piszesz i wędce 12 lb... na moje oko tam powinna być fuji 5 może 6...Tu masz link do sic ...pierwszy z brzegu http://spinningshop.pl/index.php?id_product=174&controller=product#/99-rozmiar-2_0_mm Jest tam rozmiar 2.0 Edytowane 1 Maja 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 ale sie wyglupilem nie wiem jak to mierzylem 4,5 mm lub 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) No to bierz rozmiar 6 lub 7... Edytowane 1 Maja 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 ta byla by dobra? http://spinningshop.pl/index.php?id_product=8944&controller=product#/99-rozmiar-2_0_mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Ta ma średnicę pierścienia 2.9.... po co ci tytanowa ?? Zwykły alconite lub sic wystarczyTu masz 7 sic... tylko czarnąhttp://spinningshop.pl/index.php?id_product=176&controller=product Edytowane 1 Maja 2016 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi