kesur Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Poszukuję przelotki HLST7 z rurką 1.8 i 2.0mm. Wyglądają jak na zdjęciu poniżej:Widział ktoś gdzieś takie cudo? Albo posiada?Pozdrawiam i za pomoc dziękuję.kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny-hunter Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 WitamPoszukuje przelotki szczytowej do Scotta G-Series 8,8 " 4# . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny-hunter Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 WitamWie ktos może jaką srednice powinna miec przelotka szczytowa do Scotta G-Series 8,8 " 4#, i jakiej firmy zamowic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 WitamWie ktos może jaką srednice powinna miec przelotka szczytowa do Scotta G-Series 8,8 " 4#, i jakiej firmy zamowic ? Kupic np mozesz tutaj: https://www.etsy.com/uk/shop/TaniwhaRodworksAle rozmiaru nie podam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny-hunter Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Dzieki. Nie chcialem sciagac przelotki do póki nie bede mial zapasowej na wymiane a nie jestem pewny srednicy no ale bedzie trzeba tak zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Pisałeś do producenta?Rozmiar zapewne 3.5 P.S. A przy okazji - przelotki są firmy Snake Brand. Są dostępne w BRC, czyli Polska https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-szczytowe-muchowe-SBFT-Snake-Brand%2C-Standard-/1424 Edytowane 20 Maja 2020 przez Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny-hunter Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Dzieki Wielkie. Pisałeś do producenta?Rozmiar zapewne 3.5 P.S. A przy okazji - przelotki są firmy Snake Brand. Są dostępne w BRC, czyli Polska https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Przelotki-szczytowe-muchowe-SBFT-Snake-Brand%2C-Standard-/1424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Niezamaco Numer konta przyślę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Panowie zidentyfikuje ktoś co to za przelotka? I gdzie takiej szukać.Kij gator elixir do 150g. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Piszą, że komponenty American Tackle. U nas chyba niełatwo dostać, ale poszukaj w pracowniach innego producenta. Jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Chyba RingLock TiON Nanolite. Pisz do https://gatorsweden.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Jaką funkcję pełni omotka przy szczytowej przelotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Jaką funkcję pełni omotka przy szczytowej przelotce?1.Ozdobną2. Łagodne przejście pomiędzy tuba a blankiem ( moze tez być sam lakier)3. Są przelotki szczytowe ze stopką wymagającą omotkowania Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Jestem po wymianie przelotki gdzie nowa ma krótszą tulejkę. Stara miała właśnie omotkę i pojawiła "dziura" między przelotką a wspomnianą wcześniej omotką. Więc starą omotkę usunąłem i stąd moje pytanie, czy tak może zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Pytanko (nie udalo mi sie znalezc lepszego watku) chce sobie kupic zapas przelotek szczytowych do traveli zmierzone srednice blanku ponizej przelotki 2.14, 2.66, 3,43 i 3.67mm Jak szukac przelotek by pasowaly?Przelotek nie chce drogich bo to opcja - dolowic do konca wyjazdu lub choc konca dnia. Swiatlo przelotki - chyba im wiecej tym lepiej (szczegolnie w tych 2 najwiekszych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Przelotki mają dwa wymiary, według których je się wyszukuje:- średnicę ZEWNĘTRZNĄ pierścienia (tzw. "porcelanki"),- średnicę WEWNĘTRZNĄ rurki.Weź suwmiarkę, zmierz zewnętrzną średnicę pierścienia i grubość szczytówki jak najbliżej przelotki, byle nie na omotce.Mając te dwa parametry plus budowę i kolor przelotek, możesz ich poszukać w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 tyle juz zauwazylem. problem sie zaczal jak patrzylem na rozmiary alconite wg rurki rurki 2.14 to brac pewnie 2.2mm i ok, ale juz przy 3.67 trzeba wziasc 4.0mm i na papierze mi to wyglada na spory luz. Da sie takie cos skleic jakims losowym klejem bez wypeniacza? Tak by siedzialo. Czy jakies ultra szybkie epoxy tylko wchodzi w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ja używam kleju do przelotek. Sztyft, jak palec, podgrzewasz zapalniczką i tym kleisz. Na YouTube znajdziesz instruktaż, jak to zrobić. Taki klej nie jest drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 tyle juz zauwazylem. problem sie zaczal jak patrzylem na rozmiary alconite wg rurki rurki 2.14 to brac pewnie 2.2mm i ok, ale juz przy 3.67 trzeba wziasc 4.0mm i na papierze mi to wyglada na spory luz. Da sie takie cos skleic jakims losowym klejem bez wypeniacza? Tak by siedzialo. Czy jakies ultra szybkie epoxy tylko wchodzi w gre?Stosuje się tzw "podomotkę".Nawiń nitkę, , można wstępnie utwardzić jakimś lakierem i na to dopiero przelotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Ja używam kleju do przelotek. Sztyft, jak palec, podgrzewasz zapalniczką i tym kleisz. Na YouTube znajdziesz instruktaż, jak to zrobić. Taki klej nie jest drogi.Czyli zwykły klej termiczny który w sklepie budowlanym kosztuje ułamek tego specjalistycznego "do przelotek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Czyli zwykły klej termiczny który w sklepie budowlanym kosztuje ułamek tego specjalistycznego "do przelotek" Nie do końca. Klej termiczny ogólnego zastosowania ma niższą temperaturę topienia. Może puścić w dużym upale.Nawet, jeśli klej do przelotek szczytowych kosztuje zawrotne ok. 20 zł, to: 1 - nie jest to dużo; 2 - starcza na milion przelotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Musialem miec farta do tej pory - nie lamie wedek co miesiac, ale kilka mi sie zdarrzylo i wiekszosc przelotek szczytowych dopasowalem z jakis starszych /zlamanych wedek (raz kupilem pudelko szczytowych przelotek na ali) i dopiero teraz jak popatrzylem na tej najmocniejsze z wedek to zauwazylem, ze moze byc kiepsko bo nic z zapasu nie wejdzie. Zwlaszcza, ze najmocniejsza z wedek upadla przed uzyciem przelotka na beton (stala oparta o sciane i ja wiatr zdmuchnal) Troszke mi cisnienie podskoczylo (nowa wedka za 400euro), niby nie moge znalezc pekniecia (szukalem pod lupa, bardzo drobna dziergana tkanina (taka co sie o "skorki" na dloniach lapie) i srajtasma. niby jest ok, ale mam zasiane ziarenko w duszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi