Kadet Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam. Potrzebuję info na temat tego młynka. Praca, trwałość itp. http://allegro.pl/shimano-ultegra-c3000-i4915864293.html?no-rwd=1#tabsContent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 nie ma już tej ultegry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) nie ma już tej ultegry Kolega nie pyta czy jest ona aktualna tylko czy ktoś może udzielić opinii nt. pracy i trwałości. To ja odpowiem na pytanie. Jeżeli nie będziesz jej katował główkami 30g+ a używał jej będziesz z głową tak do 20g plus guma to oczywiście serwisując ją regularnie będziesz zadowolony z jej pracy. Konstrukcja jest sprawdzona i tak jak to ultegra '98 może sprawdzić się przez długie lata. Ja kupiłem taką jako nową i co do kultury pracy przez cały sezon nie można było się przyczepić. Po roku została przeserwisowana i wymieniłem ją na inny kołowrotek Pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2014 przez volkswagen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To jest zapewne model jdm..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Z tego co wiem to nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) To jest ultegra z 2003r. jest to oczywiscie wersja jdm. U nas byl odpowiednikiem stradic FA w us FH.Od stradickow FA/FH (desingiem i jednym lozyskiem) rozni sie tez mniejszym przelozeniem (ma identyczne przelozenie jak biomaster `02).Owa ultegra w przeciwienstwie do jej blizniaczego brata biomastera `02 jest (byla)made in malezjaKonstrukcyjnie od biomisia rozni sie dwoma lozyskami mniej, innym knobem i desingiem, reszta jest 100 % identyczna.Generacje wczesniejsze tj. `95 i `98 i `00 byly troche mocniejsze, mam tu zwlaszcza na mysli gruba srube ktora kontrowala korbe ( zamiast dekielka z cienka srubka. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Witam.Poszukuję jeszcze schematu do ww.młynka.Prosiłbym o jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 To jest ultegra z 2003r. jest to oczywiscie wersja jdm. U nas byl odpowiednikiem stradic FA w us FH.Od stradickow FA/FH (desingiem i jednym lozyskiem) rozni sie tez mniejszym przelozeniem (ma identyczne przelozenie jak biomaster `02).Owa ultegra w przeciwienstwie do jej blizniaczego brata biomastera `02 jest (byla)made in malezjaKonstrukcyjnie od biomisia rozni sie dwoma lozyskami mniej, innym knobem i desingiem, reszta jest 100 % identyczna.Generacje wczesniejsze tj. `95 i `98 i `00 byly troche mocniejsze, mam tu zwlaszcza na mysli gruba srube ktora kontrowala korbe ( zamiast dekielka z cienka srubka.To jest malesja i to strasznie słabej jakości nie warta tej kasy. Delikatna i sam plastik. Japan owszem niby to samo a jednak dwa światy. Malesjankę bardziej do catany bym porównał a nie biomka. Te wcześniejsze fakt dużo mocniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderben74 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Hmm....nie wierze ,ja posiadam C2000 i uwazam że ten kołowrotek jest swietny,wart swojej ceny!!!Mam go od nowosci,dołozyłem jeszcze jedno łożyskko na podparciu bo orginalnie była tulejka, smiga aż miło....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Potwierdzam, w mojej ultegrze wymieniłem tuleje na łożysko, nakarmilem dobrym smarem i śmiga aż miło. W dobrych czasach shimano plastikowe młynki również robiło dobrej jakości nie to co obecnie. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) To jest malesja i to strasznie słabej jakości nie warta tej kasy. Delikatna i sam plastik. Japan owszem niby to samo a jednak dwa światy. Malesjankę bardziej do catany bym porównał a nie biomka. Te wcześniejsze fakt dużo mocniejsze.Kolego Malin.. ze tak sie wyraze. miales w tym samym czasie i ultegre i biomasterka `02 ?Roznice sa takie jakie wymienilem, nic mniej nic wiecej.Posiadalem te kolowrotki, ale w rozmiarze 4000 jednoczesnie je serwisowalem to tez sila rzeczy je dla wlasnej ciekawosci porowywalem.Jestem zwolennikiem wersji jdm made in japan, ale akurat w tych dwoch porownwyalnych modelach malezja&japan jakosc jest identyczna. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 MALIN jeszcze co do ceny sie odniose. Tam w linku kosztowala niecale 400 zl. z kompletem fabrycznym i wgl. wygladala na bardzo zadbana.Ludziska sa w stanie zaplacic 400-500 zl za uzywanego stradicka fa/fh bez papierow itd. to chyba ta ulegra tym bardziej byla warta tych kilkuset zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 MALIN jeszcze co do ceny sie odniose. Tam w linku kosztowala niecale 400 zl. z kompletem fabrycznym i wgl. wygladala na bardzo zadbana.Ludziska sa w stanie zaplacic 400-500 zl za uzywanego stradicka fa/fh bez papierow itd. to chyba ta ulegra tym bardziej byla warta tych kilkuset zl.Wypowiedziałem się bo właśnie tą dokładnie miałem i odesłałem , nie wiem czy byłem pierwszy który tak uczynił, to jest moje zdanie może się nie znam, ale nawet symetrzanka z Malezji wygląda na masywniejszą ja po prostu się tego kołowrotka bałem. A cena no nie wiem, ale jak na rok wiszenia na alle.... to mogła już nabrać takiej mocy z racji dojrzałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czyli nie miales porownania do biomasterka `02 (a jedynie sie zraziles do ultegry) i na tej podstawie wyglaszasz smiale recenzje na temat tych dwoch modeli. Bez komentarza.Moze ta ktora miales z allegro poprostu byla jakas felerna, skatowana itd. lub po prostu miales pecha.Koledzy wyzej dobrze napisali, ze to solidne kolowrotki, zwlaszcza jak sie wymieni tuleje po prawej stronie korby (w modelach 3000 w gore mozna smialo jeszcze wymienic tuleje na podparciu piniona - co skutkuje jeszcze lepsza praca). Wgl. mozna jeszcze bez problemu dorzucic lozysko, chocby z jednej strony na worm i bylo by jeszcze ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czyli nie miales porownania do biomasterka `02 (a jedynie sie zraziles do ultegry) i na tej podstawie wyglaszasz smiale recenzje na temat tych dwoch modeli. Bez komentarza.Moze ta ktora miales z allegro poprostu byla jakas felerna, skatowana itd. lub po prostu miales pecha.Koledzy wyzej dobrze napisali, ze to solidne kolowrotki, zwlaszcza jak sie wymieni tuleje po prawej stronie korby (w modelach 3000 w gore mozna smialo jeszcze wymienic tuleje na podparciu piniona - co skutkuje jeszcze lepsza praca). Wgl. mozna jeszcze bez problemu dorzucic lozysko, chocby z jednej strony na worm i bylo by jeszcze ciekawiej.Ok,Ok, ale przeczytaj dokładnie temat wątku który kolega kadet założył, wtedy przeanalizuj, ja się wypowiadam ściśle na temat chodzi o konkret. Czytanie ze zrozumieniem to dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 To jest malesja i to strasznie słabej jakości nie warta tej kasy. Delikatna i sam plastik.Japan owszem niby to samo a jednak dwa światy. Malesjankę bardziej do catany bym porównał a nie biomka. Te wcześniejsze fakt dużo mocniejsze.Tam jest taki sam "plastik" jak w owym biomistrzu, stradicku FA/FHNapisales "Japan owszem niby to samo a jednak dwa światy" - co to jest jak nie porownwyanie ? zreszta to brednie, bo jakosciowo akurat miedzy ta generacja ultegra, a biomisiem roznicy nie ma na korzysc wersji made in japan czyli biomisia. A oba mlynki sa wersjami jdm.Dalej nadal porownujesz piszac "Malesjanke bardziej do catany bym porownywal, a nie biomka" - a przeciez biomka nawet nie miales..Ok,Ok, ale przeczytaj dokładnie temat wątku który kolega kadet założył, wtedy przeanalizuj, ja się wypowiadam ściśle na temat chodzi o konkret. Czytanie ze zrozumieniem to dobra rzecz To Ty przeczytaj co za pierdoly piszesz, z kazdym postem coraz wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czyli nie miales porownania do biomasterka `02 (a jedynie sie zraziles do ultegry) i na tej podstawie wyglaszasz smiale recenzje na temat tych dwoch modeli. Bez komentarza.Moze ta ktora miales z allegro poprostu byla jakas felerna, skatowana itd. lub po prostu miales pecha.Koledzy wyzej dobrze napisali, ze to solidne kolowrotki, zwlaszcza jak sie wymieni tuleje po prawej stronie korby (w modelach 3000 w gore mozna smialo jeszcze wymienic tuleje na podparciu piniona - co skutkuje jeszcze lepsza praca). Wgl. mozna jeszcze bez problemu dorzucic lozysko, chocby z jednej strony na worm i bylo by jeszcze ciekawiej.Jaki rozmiar łożyska będzie na podparciu piniona. Robiłeś wymianę? Nie ząbkuje przez to młynek? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 A moż ktoś coś rzekłby o Ultegrach "12 ? Szukam czegoś dla Taty pod okonióweczkę niezbyt drogiego ... Mają zdaje się magnumlite rotor i x-shipa , cena też nie jest zaporowa .Model C2000S leciutki , ale bliżej mu chyba do podlodówki rozmiarowo. 2500 to z kolei cięższa kategoria wagowa , ale 240 gr. też tragedii nie robi . Pytanie tylko jak to pracuje ?Jeśli ktoś używał niech się podzieli spostrzeżeniami proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mam taką C3000. To samo co 2500 tylko szpulka większa. Spasowanie OK. Trochę szumi. Jak coś to priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz67 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) To która lepsza C3000,czy 2500S z 2005r -Obydwa stany idealne- Japan ? Oczywiście Ultegra C3000 z2009 roku Edytowane 4 Lipca 2015 przez Tadeusz67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi