sejdo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam Mam pytanie dokładnie to chodzi mi o ciężar rzutowy wędziska jest on opisany 30-70LBS jak to się przekłada na gramy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) To jakieś 13,61kg - 31,75 kg. To wędka na Moby Dicka? Edyta się pyta czy może jeszcze było coś napisane w uncjach (OZ)? Edytowane 27 Grudnia 2014 przez hudy76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 :D Ciężko wyczuć nie chcę robić błędu statystycznego Może bliżej dokładny model to coś uradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejdo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 spoko wrzucę linka http://pleciona.pl/pl/p/Wedka-Savage-Gear-Nordic-Big-Game-Travel-210-30-70-LBS/9409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Typowy ciężki morski kij. Co w tym niejasnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejdo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 no właśnie chodzi o ten ciężar rzutowy na gramy jak się to przekłada jaki zakres przynęt obsłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Widziałeś ile to waży...?Napisane jest że obsłuży herring shad, którego duża wersja wazy 230g - więc do 300g pewnie można rzucać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Ałć mam nadzieję, że to nie jest do tych swimbaitów z poprzedniego tematu Edit: Spojrzałem na stojak i chyba mam coś dla Ciebie. Model z tego co patrzyłem pobieżnie w internecie niedostępny w polsce: Shakespeare Ugly Stick 6'6" stopy 50lb. Z tego co rzucałem nim to pałka nie jest i od 50gr już pracuje a spokojnie można 200 przekraczać. Górę +10gr w tą czy tamtą przy takiej mocy trudniej zdefiniować jednak pewnie koło 250 można ciskać z pełną mocą max, rzucałem i 300gr, ale nie próbowałem dynamicznie, bo i nie miałem takiej potrzeby. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Mam taką wędeczkę. Zawieszałem na szczytówce opisanej jako LIGHT kawał żelastwa i nie zrobiło to na niej wrażenia. ML nawet nie podpinałem... 400g przygina ją do 4-tej przelotki na szczytówce ,,L''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Ałć mam nadzieję, że to nie jest do tych swimbaitów z poprzedniego tematu Edit: Spojrzałem na stojak i chyba mam coś dla Ciebie. Model z tego co patrzyłem pobieżnie w internecie niedostępny w polsce: Shakespeare Ugly Stick 6'6" stopy 50lb. Z tego co rzucałem nim to pałka nie jest i od 50gr już pracuje a spokojnie można 200 przekraczać. Górę +10gr w tą czy tamtą przy takiej mocy trudniej zdefiniować jednak pewnie koło 250 można ciskać z pełną mocą max, rzucałem i 300gr, ale nie próbowałem dynamicznie, bo i nie miałem takiej potrzeby.Ile waży ten kij? i z uchwytem pod multik? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejdo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ile za tego uglysticka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 wedlug mnie to wcale nie jest wedka spinningowa w sensie stricte tylko narzedzie do lowienia halibutow czy innych ryb morskich, wedka do lowienia w pionie na gumy typu podeszwa i pilkery w rozmiarze trumna dziecieca, btw daja do niej 2 szczytowki, jedna do 300 gram a druga do 600 ... jezeli nadal szukasz jakiegos kija pod duze i ciezkie wabiki, to bierz jakiegos swimbaita do 8-10oz, te wedki maja odpowiednia akcje i dlugosc, i bedzie po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ile waży ten kij? i z uchwytem pod multik?To kij z pazurem Nawet wyplatankę powyżej rękojeści skubneli jak w starej wersji, ale na czerwono bardziej Nie jest to krowi ogon jak stare serie, to inna wędka. Jednoskład.Waży pewnie koło 250gr, lekko zbrojony nie jest, bo i nie przeznaczony do finezyjnego łowienia. Spokojnie grubą zabawę ogarnia oraz ciężkiego trola również sumowego jeśli na kij okrągłych sumek nie chce się przeznaczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) wedlug mnie to wcale nie jest wedka spinningowa w sensie stricte tylko narzedzie do lowienia halibutow czy innych ryb morskich, wedka do lowienia w pionie na gumy typu podeszwa i pilkery w rozmiarze trumna dziecieca, btw daja do niej 2 szczytowki, jedna do 300 gram a druga do 600 ... jezeli nadal szukasz jakiegos kija pod duze i ciezkie wabiki, to bierz jakiegos swimbaita do 8-10oz, te wedki maja odpowiednia akcje i dlugosc, i bedzie po sprawieOczywiste, że to samolotowy travel na norweskie big game stąd była moja radość już po przeczytaniu wstępu 30-70lb co wzbudziło podejrzenia Najlepiej cruciala z hameryki jednak wszystko many, many na chwilę obecną w granicach tysiaka będzie wychodził może na piwo zostanie Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) To kij z pazurem Nawet wyplatankę powyżej rękojeści skubneli jak w starej wersji, ale na czerwono bardziej Nie jest to krowi ogon jak stare serie, to inna wędka. Jednoskład.Waży pewnie koło 250gr, lekko zbrojony nie jest, bo i nie przeznaczony do finezyjnego łowienia. Spokojnie grubą zabawę ogarnia oraz ciężkiego trola również sumowego jeśli na kij okrągłych sumek nie chce się przeznaczać.I o to by chodziło tylko skoro to jednoskład to z wrzuceniem do samolotu był by problem (dla tego nie pytam za ile sprzedasz ) Edytowane 28 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi