Rheinangler Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Sam bym tego lepiej nie napisał to akurat wiem na 100% bo z pisownią u Ciebie nie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Przecież mieliśmy już zostawić te "sprzeczki" a ty znów ciągniesz ehhh .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Rheinangler trochę przesadzasz , ja i kolega Lukasss Nidę znamy dobrze.a Ty szukasz dziury w całym nie wiedząc dużo o tej wodzie , wszystko co piszemy o rzece a po to jest ten post, jest dla ciebiefikcją , bo to ze słyszenia informacje . Ja co pisze o Nidzie to pewne informacje nie od spotkanych nad wodą ludzi , tylko znajomych mieszkających nad wodą całe życie...wg twoich przemyśleń zastanówmy się może czy w ogóle istnieje taka rzeka jak Nida ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareckiW Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Z Dusseldorfu nad Nidę trochę dalej niż z Kielc. Jakby kolega kilkadziesiąt razy w roku ,,zdeptał' jakiś odcinek Czarnej, powiedzmy od Kubów do Ostrowa to wtedy jego spojrzenie na tą rzekę byłoby bardziej świeże. Bez urazy. Nida to rzeka kapryśna. Są dni gdy nie widać żadnego śladu życia, wydawać by się mogło że to kompletne bezrybie, a są dni gdy zalicza się po kilkanaście ryb dosłownie jedna za drugą. Z czego to wynika? Jak to jest. Czy są te ryby czy nie, duże czy małe. Jaka jest ich aktywność? Na co je łowić. Na których odcinkach, kiedy. Na większość z tych pytań nie uzyska się odpowiedzi, bo w dzisiejszych czasach wiele faktów warto zostawić dla siebie. I nie wynika to z egoizmu, ale w jakiś sposób dbałości o tą niepowtarzalną wodę. Co do kłusownictwa. Jeden jedyny raz znalazłem ,,samołówkę’’. Nigdy nie spotkałem ,,siatkarzy’’. Coraz więcej ludzi ryby uwalnia. I co najważniejsze, ta rzeka nie będzie póki co regulowana czy w jakiś inny sposób oddana w ręce nowomodnej w dzisiejszych czasach hydrotechniki. Wręcz przeciwnie. Więc wieje optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zostawmy to Łukaszu niech każdy czytający wątek sam wyrobi sobie zdanie, na dalszych wyjaśnienia nie mam już siły bo ani opisowo ani na śmiesznie nie jesteś w stanie załapać czego dotyczą moje posty a dotyczą tylko i wyłącznie tego co sam nad Nidą połowiłem w latach 89-93 i potem kilka razy przypadkowo...W żadnym moim poście nie znajdziesz najmniejszej uwagi dotyczącej stanu którego nie znam, czyli stanu dzisiejszego...no może tylko niechęć do morskich opowieści... Wielu z odwiedzających Nidę zdanie ma "wyrobione",lecz nie chce niszczyć...legendy.Mają Szkoci swoją Nessie,mamy i my szczupaka z Nidy (24,1kg - 128cm). Patryjotyzm lokalny jest OK. Nida jest the best ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareckiW Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Nie zpominaj o sandaczu (15,60kg - 109cm). !!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Ryby w Nidzie pływają. Rzeka urokliwa. Co do miejscówek to trzeba trochę połazić i sobie znaleźć. Zeszłoroczne bolki wyjęte z jednego miejsca w odstępie 30 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domator Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Tak sobie poczytałem ten wątek o Nidzie, że zachciało mi się tam pojechać i powspominać. Ostatnim razem byłem tam ok 20 lat temu w Szczytnikach, Czarkowych i Wislicy. Poszperałem w internecie za noclegami i na nic blisko wody nie mogłem trafić. Chciałbym się nad Nidę wybrać z żoną w maju. Czy ma ktoś jakąś kwaterę do polecenia ?.Najlepiej prywatną lub agroturystykę (najlepiej z lodówką i kuchnią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 http://www.eholiday.pl/noclegi-chroberz-5664-agroturystyka.html Choćby tutaj.Coś kojarzyłem, że w Chrobrzu coś jest. Musisz wpisywać konkretną miejscowość i agroturystyka.Niestety nie sprawdzone miejsca, bo tak to już jest, że "tubylcy" nie korzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam.Jest może ktoś chętny na jakiś wspólny wypad nad Nidę. Mieszkam pod Buskiem. Jak coś to proszę o kontakt tutaj lub na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam.Jest może ktoś chętny na jakiś wspólny wypad nad Nidę. Mieszkam pod Buskiem. Jak coś to proszę o kontakt tutaj lub na priv.Pozdrawiam Mozesz jeszcze zapytac na http://swietokrzyskiprzewodnikwedkarski.pl/Chlopaki regularnie nad Nide sie wybieraja Jakbym byl w kraju to bym sie pisal na taki wypadzik, no ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Powiem krótko. LIPA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Powiem krótko. LIPA Lipa nie lipa, pochodzic z wedka zawsze warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 woda cały sezon dokucza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek74 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 A mi nie dokucza mała czy duża zawsze coś się złowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Nida potrafi przynieść efekty ale nie z doskoku. Trzeba trochę połazić i poświęcić jej więcej czasu. ja w tym roku odpuściłem Nidę ze względu na kontuzje i ciągłe problemy z chodzeniem, ale w przyszłym roku zamierzam więcej czasu spędzić nad ta piękną rzeką i znowu połowić boleni, kleni, okoni i szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam.Wczoraj szybki wypad nad Nidę - 3 godziny. Byliśmy we dwóch, obaj dostaliśmy po niewymiarowym szczupaku.Oba siadły na kopyto 7 cm. Woda była dość wysoka ale klarowna, do czasu przepłynięcia motorówki . @Wookash w jakich okolicach łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 W tym roku zaczęły pokazywać się szczupaki 70-80cm, kleni jak na lekarstwo, bolenie do 50cm i to mało.To nie ta sama rzeka:( szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jacku, a Ty wyskakujesz ostatnio coś na rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jacku, a Ty wyskakujesz ostatnio coś na rybki?Tak,ale w tym roku Wisła odpadła tymbardziej nasz odcinek. Przeniosłem się na Dunajec i Białą gdzie sporo jeszcze ryb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Szanowni znajomy mnie namawia na wypad gdzie nad Nide, możecie coś napisać jak tam klenio/jazie? Co lubią tam u Was ryby? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Nida to pustynia , juz od kilku lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ło matko toś mnie natroił Zupełnie nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Kolega ma rację.Nida jest pusta na całej jej długości.Bardzo ciężko złowić tam rybę.W zeszłym sezonie zlowilem kilka rybek.Ale na tyle wypadów i spędzonych godzin to naprawdę niewiele.Podpowiem Ci ze czym niżej tym będzie gorzej.Próbuj powyżej Pinczowa.Lub jego okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Na odcinku od Wiślicy do Korczyna można połowić kleni i jazi, z informacji od miejscowego potestuje od poniedziałku to mogę dać więcej info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi