Skocz do zawartości

Rzeka Nida

METR

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

@Del Toro zaglądałem i tam ale równiez brak info o aktualnym stanie rybotanu i efektach polowu kleni i jazi na Nidzie.

Wiem ze czesc chlopakow na Nidzie lowi, ale nie mam pojecia jak tam z efektami. Na forum zbytnio sie nie chwala ;)

Jak chlopaki z uniwerku w Krakowie robili badania/odlowy kontrolne to na tej Nidzie nie bylo tak zle ;)

• Like 1

@pacek222 i jak efekty? Ja probuje na Nidzie polawiać klenie, jazie ale efekt mam mizerny. Gdzie się wybrąć za tymi rybkami Panowie w świętokrzyskim ?

Spróbój odcinek przyujściowy. 2 lata wstecz, fajnie połowiłem (jaż, kleń)

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

W ostatnim czasie po pogłoskach miejscowej ludności na odcinku Gminy Imielno nie było czego szukać,kłusownicy zrównali rzekę w taki sposób że nawet ciężko było o drobnicę..a co dopiero o coś więcej.. Również ciekawi mnie jak wygląda sytuacja powyżej Rębowa,ktoś łowi tam regularnie ? Jak wygląda sytuacja w okolicy Nowego Korczyna gdzie Nida do Wisły ucieka?

• 10 miesięcy temu...

45a851651d1c47977b1d3ddf2d56be33.jpg

bf91e9c7a2a89191024d84a14339e660.jpg

eb8510f3d5901ab11c957736bc40bb5b.jpg

f717893ac60278dc89daa290fa57f16c.jpg

2df70ea3395f741ee5aa2e88193ce7db.jpg

f7719e7f06e2b449a579f28e0434605a.jpg

W niedziele trochę pozwiedzalem, liczyłem na zalew w Małogoszczu niestety lód taki gruby, żeby można jeszcze spod niego łowić [emoji1] trochę białej nidy, trochę czarnej nidy, niestety zero kontaktu z ryba [emoji17] jeszcze trochę i mam nadzieje sezon spiningowy wystartuje w pełni [emoji4]

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Z tego co słyszę tu i ówdzie to za późno o jakieś 5-10 lat [emoji17] pamiętam za małolata jak ojciec szczupaki wyciągał jednego za drugim, mietusy nawet były a teraz pustynia przynajmniej na białej Nidzie, no ale cóż co kija pomoczylem to moje [emoji16] [emoji16]

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

powiem tak ze ryb drapieżnych jest jak na lekarstwo ale klenie mają się dobrze.

Tylko to stare profesor hehe

Nad Nidą stawiałem swoje pierwsze wędkarskie kroki, były pierwsze ryby. Większość moich rekordów pochodzi właśnie z Nidy. Odwiedzam Nidę często i w chwili obecnej to już nie jest to co było kilka lat temu. W tym roku nastawiam się na grubaśne jazie, które widziałem w zeszłym roku na półmetrowej wodzie, mało się za przeproszeniem nie zesrałem takie kabany hehe. Największe oceniam w granicach 60 cm. Jeśli takiego upoluje to na pewno się pochwalę.

• 1 rok później...