Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Panowie może ktoś podpowiedzieć które multiki mają grzechotkę na hamulcu szukam nieduzego okrąglaczka do trollingu i ciężkich jerków, nie chodzi mi o konkretne oferty ale o podanie nazw multików ofert poszukam już sam z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Daiwa Ryoga posiada terkotkę przy oddawaniu linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Raczej coś z trochę niższej pułki cenowej ale dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) SHIMANO EXSENCE DC acha, sorki to plaskaty a Ty pytasz o okrąglaki. To może ABU 5001 Edytowane 27 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To może ABU 5001 "nieduzego okrąglaczka" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 no ale ma być do trolla i ciężkich jerków ...nie jest taki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Tica ciaman 100 chyba miała grzechotkę.....trzeba Novisa podpytać, bo miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 kaimany maja grzechotę od najmniszego modelu. należy dodac ze tak jak w abu w tych młynkach raz włączana działa i podczas zwijania i oddawania linki.rozwiązanie znane ze szpuli stałej ( ciche nawijanie, grzechotanie przy oddawaniu) to tylko ryogi czy też wskazane shimano.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Terkotka w Exsence DC nie jest satysfakcjonująca do trola nawet przy elektrycznym silniku co na własnej skórze doświadczyłem. Sama prośba o opinię autora ma w sobie już pewną sprzeczność jednak szukałbym zdecydowanie w okrąglakach abu, tam terkotka jest taka jaka powinna być. Co do młynków Tica się nie wypowiem, bo nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) ...ciche nawijanie, grzechotanie przy oddawaniu...tak właśnie zachowuje się wspomniane, leciwe ABU 5001. Jest to delikatny dźwięk i faktycznie podczas trolla na spalinie może być przeoczony (jak i w przypadku shimano dc) Edytowane 27 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Tica wydaje się ciekawym pomysłem muszę coś poszukać na lewą rękę , a i pieniążki niezbyt duże. Orientuje się może ktoś gdzie w Polsce albo w europie można kupić multika z seria ciman.? Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Miałem na myśli nowsze abu. Trollingując terkotkę w revo toro 51 NaCl słyszałem dobrze przy spalinie, natomiast z Exsence DC wybitnie anty trolingowym młynku nie słyszałem nawet na elektryku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Bo mówimy o różnych rodzajach "terkotki". Te włączane i wyłączane oddzielnym przełącznikiem są bardzo głośne i słyszalne przy spalinie a przy nawijaniu linki są dla mnie nie do wytrzymania Taką ma i stare Revo Toro 51, 61 i wiele innych multików 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Maciek jak znajdę sklep on-line to Ci wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ja od 2 godz próbuje coś znaleźć i tylko usa i prawa ręka kurcze nic nie mogę znaleźć,fajnie wygląda i myślę że spełniał by moje oczekiwania Caman ca 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 myśle ze 101 ci starczy. ma głęboka szpulke. używałem go do trollingu za samlmoidami z żyłką 0.28wchodziło tego ok 100mpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Myślę że faktycznie masz racie tamten był przy duży poszukiwania czas zacząć od nowa.A nie orientujesz sie może o jakim sklepie na wyspach który sprzedaje tą markę.Może jakieś inne multik z grzechotką ktoś by podrzucił jakąś markę bo Tica trudno znaleźć. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Do trolla to może Shimano Tekota 300 lub 300LC. W ok. 170$ powinno się udać zmieścić.Niestety tylko na prawą łapę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 http://www.raven-fishing.pl/pl/product/kolowrotki/2667_multiplikatory/diversen/pflueger_trion/ravba101/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zapewne fajna opcja do trola jeśli ma terkotkę jednak obawiam się, że jedynym systemem rzutowym jest tutaj docisk szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Subtelnością nie grzeszy to fakt ale skoro dane mi było klasycznie jerkować Okuma San Juan 250 (a to konstrukcje bardzo podobne) to i tym da radę rzucając klockami od 30g (Okuma miała regulowane bloczki odśrodkowe) Edytowane 27 Grudnia 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Subtelnością nie grzeszy to fakt ale skoro dane mi było klasycznie jerkować Okuma San Juan 250 (a to konstrukcje bardzo podobne) to i tym da radę rzucając klockami od 30g (Okuma miała regulowane bloczki odśrodkowe)Jeśli ma bloczki to cesarzowi co cesarskie Edit: Jeśli wierzyć opisowi to bloczki posiada. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 BOB1 ciekawa propozycja tylko nigdzie nie mogę doczytać czy ma grzechotkę.Dzięki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) o właśnie ma bloczki czy tylko kciuk. napisane w opisie odśrodkowy docisk szpuli ale nic o terkotce. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xtica+ciaman+101&_nkw=tica+ciaman+101&_sacat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi