Skocz do zawartości

Multiplikator z grzechotką

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

kaimany maja grzechotę od najmniszego modelu. należy dodac ze tak jak w abu w tych młynkach raz włączana działa i podczas zwijania i oddawania linki.

rozwiązanie znane ze szpuli stałej ( ciche nawijanie, grzechotanie przy oddawaniu) to tylko ryogi czy też wskazane shimano.

pozdrówka

Terkotka w Exsence DC nie jest satysfakcjonująca do trola nawet przy elektrycznym silniku co na własnej skórze doświadczyłem.

Sama prośba o opinię autora ma w sobie już pewną sprzeczność jednak szukałbym zdecydowanie w okrąglakach abu, tam terkotka jest taka jaka powinna być. Co do młynków Tica się nie wypowiem, bo nie używałem.

...ciche nawijanie, grzechotanie przy oddawaniu...

tak właśnie zachowuje się wspomniane, leciwe ABU 5001. Jest to delikatny dźwięk i faktycznie podczas trolla na spalinie może być przeoczony (jak i w przypadku shimano dc)

Edytowane przez BOB1

Myślę że faktycznie masz racie tamten był przy duży poszukiwania czas zacząć od nowa.A nie orientujesz sie może o jakim sklepie na wyspach który sprzedaje tą markę.Może jakieś inne multik z grzechotką ktoś by podrzucił jakąś markę bo Tica trudno znaleźć.

Edytowane przez Maciek1

Subtelnością nie grzeszy to fakt ale skoro dane mi było klasycznie jerkować Okuma San Juan 250  (a to konstrukcje bardzo podobne) to i tym da radę rzucając klockami od 30g (Okuma miała regulowane bloczki odśrodkowe)

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Subtelnością nie grzeszy to fakt ale skoro dane mi było klasycznie jerkować Okuma San Juan 250  (a to konstrukcje bardzo podobne) to i tym da radę rzucając klockami od 30g (Okuma miała regulowane bloczki odśrodkowe)

Jeśli ma bloczki to cesarzowi co cesarskie :)

Edit: Jeśli wierzyć opisowi to bloczki posiada.

Edytowane przez Tomek88