BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Okuma ma na pewno i bloczki i włącznik terkotki. Tego Triona miałem kiedyś w ręku własnie w Ravenie (uderzyło mnie podobieństwo do Okumy) i o ile mnie pamieć nie myli to ma terkotkę ale nie rozkręcałem panelu bocznego i za bloczki nie dam sobie uciąć...niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Minecjusz dzięki za linka ale gościu nie wysyła poza Niemcy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 http://www.fishingkaki.com/forum/viewtopic.php?t=6649tutaj można wyczytać, że Trion ma i grzechotkę i cztery regulowane bloczki .Mowa co prawda o modelu większym ale na pewno dotyczy to i wersji 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jest tu na forum kilku kolegów z DDR, więc pewnie by pomogli....choć za używkę trochę drogo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) A okuma ma grzechotkę chodzi mi o san juan wie ktoś.faktycznie drogo na amazonie po 99s ale brak informacji czy maja na lewą rękę. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez Maciek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Okumę miałem więc wiem, że ma grzechotkę i bloczki (a co doTriona to z tą grzechotka zaczynam mieć wątpliwości) Edytowane 27 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Szukaj wersji 101, bo zdaje się, że te z 1 na końcu są na lewą rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Chętnie kupił bym tą okume podoba mi się ale nigdzie nie mogę jej znaleźć zaczyna mnie to denerwować mam pecha czy co Zadzwonie w poniedziałek do Ravena zapytam może będą wiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 101 są i na lewą i na prawą tyle patrzyłem dzisiaj za tymi multikami że jeszcze troch i zostanę ekspertem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 na tej focie widać włącznik terkotki. Ale faktycznie możesz mieć problem ze znalezieniem. Może daj ogłoszenie w dziale kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Do trolla to może Shimano Tekota 300 lub 300LC. W ok. 170$ powinno się udać zmieścić.Niestety tylko na prawą łapę... tekota, to już poteżna maszyna. ja takowej używałem do łowienia reknóww atlantyku.myśle że do sródlądowego trolla to z lekka za dużo/ciezko.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 to shimano odpada faktycznie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wiem, że tą Okumę mial/ma @godski i @slider@. Pomęcz ich, może któryś będzie chciał się pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No nie wiem, czy ta Okuma to dobry wybór. Skoro opcja 'nieduży' i tak już odpadła to bym zdecydowanie wolał tego: http://olx.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-ambassadeur-5601c4-CID767-ID8avgH.html#5b3e36d8c9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No nie wiem, czy ta Okuma to dobry wybór. Skoro opcja 'nieduży' i tak już odpadła to bym zdecydowanie wolał tego: http://olx.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-ambassadeur-5601c4-CID767-ID8avgH.html#5b3e36d8c9Abu dostępne na rynku i sporo tanich używek więc po co kombinować jak koń pod górę z ograniczonym budżetem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Chłopie masz jakąś osobistą urazę do mnie czepiasz się na każdym kroku , nigdzie nie pisałem o wysokości mojego budżetu tak że z kont wiesz jak bardzo jest ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Rożnica w wadze miedzy tym ABU a Okumom to tylko 30 g tak że w wielkości nie będzie zbyt duża, zobaczymy to abu to też ciekawa propozycja jeśli ma grzechotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ... z kont..."skąd", na litość boską :/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja doradzam jak dobry wujek, nie nadinterpretowywujmy take it easy Abu znane i sprawdzone, jeśli źle odczytałem info z pierwszej strony budżet spoko to c4 4601 a bardziej 5601 ze względu na pojemność linki, albo jeszcze lepiej jerkbaiter. U mnie robotę robi toro nacl 51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Rożnica w wadze miedzy tym ABU a Okumom to tylko 30 g tak że w wielkości nie będzie zbyt duża, zobaczymy to abu to też ciekawa propozycja jeśli ma grzechotkę.Ten, który Ci podlinkowałem, ma terkotkę.Swoją drogą, hamulec jest klasyczny, dwubloczkowy. Nie wiem, skąd sprzedawca skopiował opis, ale C4 z magnetykiem były tylko na prawą i miały inny kolor (bardzo jasno niebieski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Czekam na odpowiedz względem tego abu zobaczymy, bardzo ciekawa oferta.Dzieki za linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 "skąd", na litość boską :/Straszny babol mi się wkradł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Wiem, że tą Okumę mial/ma @godski i @slider@. Pomęcz ich, może któryś będzie chciał się pozbyć.Mam. Model Induron. Półka wyżej niż San Juan. Ale może po kolei.Istnieją dwa rodzaje terkotek w multikach.Pierwszy to tzw. hamulec walki. Załączony na stałe. Działa to tak jak w zwykłych kołowrotkach. Przykłady takich multików to Ryoga czy Exsence. Drugi, to typowa terkotka załączana dodatkowym przełącznikiem. Czyli po jej uruchomieniu multik terkocze przy zwijaniu linki jak i jej oddawaniu. Można ją wyłączyć. Najczęściej na prawym policzku mamy przełącznik.Ze znanych mi modeli do najbardziej nas interesującego trollingu szczupakowego występują (większość przeszła przez moje ręce): Daiwa Millionaire Classic 250 i 300 - najtańsza opcjaAbu C3/C4 4601/5601/6601 - w rozmiarze 4601 tylko nieliczne mają terkotkęOkuma San JuanOkuma Indurion 400 LX - monoblock, 8 łozysk i bardzo płynna praca. Z wad mała długość korbki.Tica Caymann I z niskich:Revo Toro 51 i 61 I jeszcze pośredni Quantum Cabo 31Pts. Jak ktoś ma jeszcze propozycję niezbyt dużego multika do trollingu szczupakowego to proszę dopisywać do listy. Idzie do mnie Revo Toro 51HS a cztery multiki do trolla to za dużo. Coś pójdzie pod młotek. C3, C4 lub Okuma. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ...ciche nawijanie, grzechotanie przy oddawaniu...tak właśnie zachowuje się wspomniane, leciwe ABU 5001. Jest to delikatny dźwięk i faktycznie podczas trolla na spalinie może być przeoczony (jak i w przypadku shimano dc) Moge prosic o fotke tego ABU ? I troche parametrow - co to za leciwiec ? Waga ? zastosowanie ? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Pytanie do znawcow Abu i Daiwy w wersji round.Czy istnieje wersja ABU 4601 (chodzi o rozmiar) wyposazona w terkotke ?Czy istnieje wersja Daiwa Millionaire w rozmiarze 203- L wyposazona w terkotke? A jesli nie istnieje to jaka wersja 253-L bylaby zalecana ? Dziekuje Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi