Skocz do zawartości

Multiplikator z grzechotką

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Torium to dziekuje- mam Aveta.

Potrzebuje cos z wodzikiem - do cienkich linek.

Daiwa wyglada za bardzo "ekonomicznie"...pojde w Abu :)

• 3 tygodnie później...

Interesujaca opcja ten Morethan.

Jest tez nowy Zillion. Ciekawe czy on tez podzwiekuje podczas oddawania linki.

Sprawy ida w dobra strone ;)

Nie sądzę, żeby nowy Zillion dostał terkotę - jest lżejszy od poprzednika, pomimo systemu TWS - który na pewno waży więcej niż pierwotny wodzik... Ale kto wie, może poszli dalej. Jak dla mnie (chyba nawet już to kiedyś napisałem) terkota nie daje przy castingu nic. dreszczyk emocji najlepiej pod tym względem zawsze odda stary dobry (pochowany przeze mnie) spin.

Nie sądzę, żeby nowy Zillion dostał terkotę - jest lżejszy od poprzednika, pomimo systemu TWS - który na pewno waży więcej niż pierwotny wodzik... Ale kto wie, może poszli dalej. Jak dla mnie (chyba nawet już to kiedyś napisałem) terkota nie daje przy castingu nic. dreszczyk emocji najlepiej pod tym względem zawsze odda stary dobry (pochowany przeze mnie) spin.

Byc moze podchodze do tego ze zbyt duzym dystansem.

Ale terkotka nie wywoluje dreszczyka emocji. Raczej jej brak wywoluje negatywne emocje.

Natomiast jej obecnosc podczas walki z ryba jest dla mnie kapitalnym ulatwieniem .

• Like 1

W moim przypadku grzechotka także spełniać ma przede wszystkim utylitarną funkcję. Dobrze pamiętam zupełną dezorientację podczas pierwszych prób z multikiem, kiedy spora ryba miotała się na drugim końcu zestawu, a ja nijak nie mogłem się połapać w sytuacji.

Choć mimo wszystko to bzyczenie jest bezcenne... :rolleyes:

• 2 tygodnie później...

Znalazlem rozwiazanie moich "problemow"  - wiec podziele sie z Forumowiczami modelem, ktory spelni moje (i mysle, ze nie tylko moje) oczekiwania.

Shimano Calcutta 201 HG 

Wersja Ocean.

Posiada hamulec rzutowy SVS. Posiada system terkotki hamulca jak Exsence DC. Ma "compact body" i inne bajery z Calcutt i wazy 285 g.

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2659

• Like 1

A tak się składa, zę i ja się wczoraj jej przyglądałem. Szkoda tylko, że cięższa od zwykłej wersji o 50 g.

U mnie ma nie byc "do wszystkiego", a wylacznie do trollingu .

W zestawie z kijem 260 cm 25 lb raczej zagra dobrze. Mimo takie wagi. 

Jeszcze go "dociaze" power handle...

Znalazlem rozwiazanie moich "problemow"  - wiec podziele sie z Forumowiczami modelem, ktory spelni moje (i mysle, ze nie tylko moje) oczekiwania.

Shimano Calcutta 201 HG 

Wersja Ocean.

Posiada hamulec rzutowy SVS. Posiada system terkotki hamulca jak Exsence DC. Ma "compact body" i inne bajery z Calcutt i wazy 285 g.

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2659

Niestety, prawdopodobnie tylko wersje 300 mają terkotkę.....