Ricci Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jeśli masz na myśli Accorda,to ten 2,2 diesel 140ps ma rozrząd napędzany łańcuszkiem. Niby ma bez problemu 400tys przejechać,za 10 lat będę wiedział czy dał radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli masz na myśli Accorda,to ten 2,2 diesel 140ps ma rozrząd napędzany łańcuszkiem. Niby ma bez problemu 400tys przejechać,za 10 lat będę wiedział czy dał radę Na pewno???? : http://www.ebay.co.uk/sch/Cars-Motorcycles-Vehicles-/9800/i.html?_from=R40&_sop=2&_nkw=honda+accord+diesel&LH_Complete=1&LH_Sold=1&rt=nc Te lencuszki wlasnie pekaja i d..a Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Łańcuchy wbrew pozorom nie są bezobslugowe 100tys i powinna byc wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 W starych mesiach są dobre łańcuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Każdy jest dobry jak nie jest wywalony do cna. W Mesiu tez się znajomemu urwał bo nie chciał słuchać, że jak nie da rady ustawić wyprzedzenia zapłonu to łańcuch się wyciągnął. "w Mercedesach się nie wymienia". Wymieniał więc dwa razy silnik , trafiał po niemieckiej dziewicy co to tylko na zloty weteranów takich jednych sztafet jeździła. Ale to już bardziej do j..t się śmieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Chyba w 2006 albo 7 koleżanka z pracy kupiła Alfę 159. Piękny samochód, wykończenia w środku super, w porównaniu z innymi markami to niebo a ziemia. To że pojechała na lawecie z firmowego parkingu do serwisu już w drugim miesiącu to szczegół coś z elektryką miała. Później boczna ozdobna listwa z drzwi zaczęła od przodu odstawać i klepała przy jeździe ale ..... za nim pojechała do serwisu to wysiadła elektryka w lusterkach. Kiedyś przepaliła jej się żarówka w reflektorze i poprosiła mnie żeby jej wymienił - no co za problem? robiłem to nie raz w różnych ........ Toyotach. Otworzyłem maskę ......... i się poddałem , tam nie ma jak !Pojechała do serwisu i i za jedyne 120plz jej wymienili . Później jeszcze raz ją (w ciągu 1 roku) zwieźli na lawecie i jak sprzedawała to była bardzo szczęśliwa .Sam przymierzam się do RAV-ki ale usiadłem i jakoś tak przy 180cm mało miejsca dla kierowcy, bagażnika toto właściwie nie ma , no jak złożę siedzenia to trochę gratów wejdzie ale nie do końca wiem jak jest ze spalaniem w 2 litrowej benzynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Wszystko sie zgadza, ile w Polsce jezdzi vw tdi? A ile fiatów,fordów w dieslu? Szczerze mowiac to nie widze sensu remontowania bloku 1,9 tdi skoro juz przelatal 500tys km lepiej kupic drugi blok. A kolego Miro 85 nie pomyliles przypadkiem 1,9 tdi z 2.0 tdi bo roznica jest znaczaca, te pierwsze 2.0 mialy problem z pompa oleju?Nie nic nie pomyliłem, robimy jedne i drugie, niewiem jakie modele konkretnie, bo na karcie obróbki mam tylko zwykle podany kod silnika i z katalogu robimy na "miare" Z tym drugim blokiem to tez nieraz jest tak ze klient nie chce robic remontu, kupuje i przywozi drugi "dół" silnika do sprawdzenia i ten jeszcze gorszy od pierwszego , niema reguły Dzis robiłem jakiegos forda mondeo 2.0 diesla z 2012 r, ponoć 130tyś przejechane, a w cylindrach 2 dychy luzu, Pan prawie plakał.. jak po sprawdzeniu pózniej łoża i płaszczyzny bloku stwierdzilismy ze nie ma sensu juz dalej nic z tym robić, urok aluminowych bloków Takich przykładów mogłbym troche naopowiadać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 woblerwz wszystko się psuje , nawet mesiu ale panowie dlaczego na taxi nie widać Alf i leosi za to dużżo tdiSzkoda pianę tłuc a równanie ich do Audi czy meśka to żart.Różnica w cenie nie bierze się z kapeluszaJedno jest pewne jak ktoś lubi pobawić się przy aucie, to te nie zawiodą i dostarczą emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Bo na taxi jest potrzebny pakowny klamot którego naprawi prawie każdy Zdzisiek spod lasu i grupa VW rządzi choćby z powodu dostępności części na szrotach. Alfa nijak tu nie pasuje. Co do Lagun to tylko jeździłem , nie miałem. Reńki widzę na taryfach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 O to za bardzo skomplikowane te wynalazki, jednak prostota jest lepsza.Raczej w rankingach te cuda kończą stawkę.Gdzie widziałeś żeby niemcy po szrotach latali pewnie tam nie znają się.Jeden mesiek przelata tyle co kilka Alf czy reń, i nikt poważny inaczej nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Od czasu dłuzszego traktuję ten watek z przymrużeniem oka. To wszystkie szroty zrobili dla Polaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Poddaje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Co do alfy 159 to pragne zauwazyc ze jest to auto na bazie opla vectry i ma z niego wiele bebechow...nieco zmienione zawieszenie dzieki ktoremu alfa skreca a vectra niekoniecznie:-) ja tam nie mam zamiaru kogo kolwiek do alfy przekonywac, to specyficzne auta nie dla kazdego...i na tym koncze moje alfowe wywody...A jeśli ktoś potrzebuje porady, pomocy czy czegokolwiek odnosnie alfin to sluze:-) Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Co do alfy, mój kuzyn ma 147 od jakiś 7 lat, silnik 1.9 jtd, z tego co mnie pamiec nie myli to prócz normalnych eksploatacyjnych czesci typu klocki, i elementy zawieszenia to przez ten czas wymienił koło pasowe wału( choć mechanik na siłe chciał mu wcisnac kit że to dwumas) i alternator był w regeneracji, przebieg coś koło 230tyś. Po za tym to fajne autko miałem okazje jezdzić nim nie raz, jedynie widocznosć ze srodka słaba.Sama alfa serwisowana na bierzaco to co trzeba i nic sie specjalnie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Silnik 1,9 JTD to akurat prekursor wszekich CommonRaili. Grupa Fiata w tym przodowała. I to są dobre silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, A wy tylko dizle i dizle Dla mnie optimum to 6-8 cylindrow, benzyna, zero turbo, naped na tyl i manual jesli auto ma dac mi jakas radosc z jazdy, ja wiem, ze te dizle na autostradach bywaja szybkie ale jak mawial Colin McRae dla prawdziwych kierowcow sa zakrety a dla niedzielnych jakies tam predkosci na autostradzie, ja wole by kazdy zakrect czy rondo byl wyzwaniem Nie pisze, ze ma to byc podstawowe auto ale super samochody do zabawy idzie kupic za smieszne pieniadze Pozdrawiam fanow motoryzacji. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, A wy tylko dizle i dizle Dla mnie optimum to 6-8 cylindrow, benzyna, zero turbo, naped na tyl i manual jesli auto ma dac mi jakas radosc z jazdy, ja wiem, ze te dizle na autostradach bywaja szybkie ale jak mawial Colin McRae dla prawdziwych kierowcow sa zakrety a dla niedzielnych jakies tam predkosci na autostradzie, ja wole by kazdy zakrect czy rondo byl wyzwaniem Nie pisze, ze ma to byc podstawowe auto ale super samochody do zabawy idzie kupic za smieszne pieniadze Pozdrawiam fanow motoryzacji. BujoPopieram , ale 6 garów z turbo i napęd quatropodobny zamiast na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 :lol: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Popieram , ale 6 garów z turbo i napęd quatropodobny zamiast na tył. brrrr, zalatuje jakims audi, nie dla mnie to, nie lubie tych kontroli trakcji czy innych, jak bym mial szalec po szutrach to jakas stara impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jakiś czas temu dużo latałem po lasach, rożnymi brykami z osobówek właśnie Audi Quattro było dobre.Ostatni dosiadałem Allroada 3.0tdiRównież daje radę , benzynka prędzej czy później złapie wodę. i zaczyna się parskanie 8 garów nie pomoże.Jeden napęd do zabawy w lesie to żarty chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Goscie od BMW mowia ze przod naped jest dla bab. A ja mowie ze tył jest dla p....Tylko 4x4 , quattro, subaru itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Miałem 4 lata Alfe 156 1.8 benza-- masakracjasilnik 2 razy robiony, zawieszenie padaka, omijać z daleka benzyny.JTD z tego co mi wiadomo bardzo przyzwoite .ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jakiś czas temu dużo latałem po lasach, rożnymi brykami z osobówek właśnie Audi Quattro było dobre.Ostatni dosiadałem Allroada 3.0tdiRównież daje radę , benzynka prędzej czy później złapie wodę. i zaczyna się parskanie 8 garów nie pomoże.Jeden napęd do zabawy w lesie to żarty chyba. A kto tu pisze o lataniu po lesie, plywaniu przez ocean tudziez rajdzie Dakar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Bujo sam o szutrach wspominasz to napęd na 4 buty jest lepszy, zimą ktoś kto jeździ Quatro to doceni jego zalety.Nawet na śliskiej nawierzchni róznica jest. Jeśli ktoś takim lata to wie o co kamn Nie denerwuj się te autka dają dużą frajdę, są bezpieczniejsze no i pewniej prowadzą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 A ma ktos jakies doswiadczenia z silnikiem 1.9 cdti w oplu astrze 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi