barwena1977 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam okazję nabyć, za niewielkie pieniążki, tytułowego Stradica i zastanawiam się czy ten kołowrotek będzie odpowiedni do wędki na jazio-klenie(Batson ist1142f,2.9m,4-10gr).Czy nie będzie za delikatny.Zastanawia mnie też wiek tego kołowrotka(2001r.),trochę stary, ale podobno w b.dobrym stanie technicznym,zadbany i używany tylko i wyłącznie przez 4 sezony do paproszków.Czy warto?Cena ok.200zł.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ... do wędki może być przy mały... ale i tak warto, jak najbardziej warto. To sprawdzony Japaniec:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Nie wiem czy warto. Ja bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mam taki zestawik.Kijek ist1141f kupiony od Le Froga ,i stradic 1000fh od Patu Codziennie uzywany na Wkrze i 2 razy w tygodniu na Wisle.Dla mnie ideal,wielkosc 2000 nie wywazy ci kijka,1000 jest w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 I wcale nie za delikatny zestaw,kleni 40 stakow masa i rapa 76cm moze z poltorej minuty,a moze i nie.Ten kijek nie pozwala wlaczyc hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 To chyba wezmę.Kolega dał sygnał że puści mi go taniej.Może jakieś sugestie,coś trzeba w nim poprawić,dołożyć łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ja bym nic nie poprawial.Wracajac do wielkosci,podstawa to wlasciwe proporcje,we wszystkim.w koncu na codzien z jakimi rybami sie zmagamy,jak czytam....te potezne uderzenia,lub kopniecia Kurde na karpie zakladaja przypon 0,16 a my betoniary do delikatnych wedek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Właśnie trzymam swój nowy nabytek,Shimano Stradic 1000fe,kołowrotek z przełomu2001/2002r,w komplecie 3 szpule,wszystko Japan,zapłaciłem 200zł.I jestem nieżle zaskoczony tym jak ta maszynka działa.0 luzów i praca jak w nowym kołowrotku.Mój roczny Team Dragon 920 przy nim to traktor.Nie spodziewałem się że tak stary kołowrotek może zachować tak dobrą formę.Polecam wszystkim i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Słyszysz jak mi zgrzytają zęby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Najważniejsze że nie wypadają! :)A tak na poważnie to naprawdę jestem bardzo zaskoczony.A kolega ma jeszcze w szafie Stradica Aero 2000 Japan z 99r,troszę starsza konstrukcja.Zastanawiam się czy go też nie wydębić... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi