sportfishing.pl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Dzień dobry koledzy, chcę pokazać Wam jak w ciągu 5 minut można zrobić prostą i bardzo skuteczną przynęta na sandacza.Na Ukrainie cieszy się popularnością do połowu sandaczy jigom na rzekach i jeziorach.Do wyposażenia rybki zawsze używam tylko składowe głowki "czeburazki".Cechą porolonowej rybki polega na tym, że ona zawsze stoi pionowo nad dnem i to przyciąga ryby.Jeszcze jeden sekret polega na tym, że rybka dobrze wchłania i utrzymuje zapach.Dlatego przed łowić ryby trzymam je w pakiecie z wabiącem.P.s. Przepraszam za mój polski Edytowane 29 Listopada 2023 przez Sport-Fishing 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jak namoknie będzie tonąć, zapach szybko się wymywa. Już dawno to przerabiałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 to ciekawe co mówić o ciele porowatym i bardzo dużej powierzchni rozwiniętej ...i na pewno szybciej zapach się wymywa niż z silikonu ... hym ja wolę wierzyć w swoją wiedzę i pomysłowość kolegów z Ukrainy, pozdrówka i dziękujemy za podsunięcie pomysłu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Gąbka to gąbka nie raz ratowała sytuacje. Ale mandule też niczego sobie;) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 to ciekawe co mówić o ciele porowatym i bardzo dużej powierzchni rozwiniętej ...i na pewno szybciej zapach się wymywa niż z silikonu ... hym ja wolę wierzyć w swoją wiedzę i pomysłowość kolegów z Ukrainy, pozdrówka i dziękujemy za podsunięcie pomysłuTy najpierw spróbować a potem pisać o ciele porowatym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sportfishing.pl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Na pewno wiesz lepiej , ale każdy oleju wabiący będzie pachnieć dopóki żyć będzie przynęta, a nawet wpisując wodę, to i tak stoi pionowo .To po prostu sprawdzić domu.I ostatnie co chcę powiedzieć połowy nie przynęta, a człowiek ważne jest, aby prawidłowo dobrać szybkość księgowania i ciężar glowki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Na pewno tego typu przynety po kazdym wedkowaniu potrzebuja wiecej czasu na wyschniecie (jezeli tego nie zrobimy to w pudelku jest masakra) . Wedkarze zza wschodniej granicy wykonuja je z jakiejs pianki ktora dobrze obrabia sie nad ogniskiem i ma mniejsza chlonnosc wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Ty najpierw spróbować a potem pisać o ciele porowatym właśnie moje dzieci próbują w wannie, stoi do góry (z offsetem #2.0)nie zapominaj, że przynęta jest co chwilę wyciągana, rzucana, oddaje wodę i przyjmuje powietrze, wystarczy, aby cały czas gdy znajduje się pod wodą miała wystarczająca pływalnośća nawet po celowym namoknięciu za pomocą siły fizycznej moich dłoni jest co najwyżej neutralna, z ciała o takiej porowatości bardzo trudno jest usunąć całe powietrze Edytowane 28 Grudnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zawsze dla pewności możecie sobie Panowie wkleić w sposób pokazany na filmiku kulkę sytropianu w korpusik zmywaka Będzie stał w wodzie, a to nie takie łatwe PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 sportfishing.pl mógłbyś coś więcej napisać na temat główek, czy je sam odlewasz i o sposobie montowania, który jest na samym końcu filmu bo jest dość ciekawy ale nie mogę sobie go wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sportfishing.pl Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 sportfishing.pl mógłbyś coś więcej napisać na temat główek, czy je sam odlewasz i o sposobie montowania, który jest na samym końcu filmu bo jest dość ciekawy ale nie mogę sobie go wyobrazić.Tak, to jest self-made głowki "czeburazki" , waga od 1 do 30 gram.Konstrukcja składa się z zamka która przepływa przez ciało "czeburazki".Konstrukcja ta pozwala szybko dobrać przynętę odpowiedniego rozmiaru i wagi do każdych warunków.Kolejny ważny element to hak z dużym uchem , które pozwala na przynęcie swobodnie się poruszać i sprawia, że gra jest bardziej realistyczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Gąbka to gąbka nie raz ratowała sytuacje. Ale mandule też niczego sobie;) pianki.jpgJa pierdziu, na co wy łowicie Napisz może coś o tych mandulach. Będę żonce zmywaki podprowadzał i zaoszczędzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Teraz mam już jaśniejszy obraz, rozumiem że od przodu główkę blokujesz agrafką aby się nie zsuwała na żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Na rosyjskojęzycznych filmikach jest tego pełno. Chwila oglądania, chwila treningu i można już pierwsze "gąbkowe rybki" samodzielnie wykonać. Proste to jak konstrukcja cepa. Kto chce, niech wycina 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Można by niezłą boleniówkę z tego wykombinować.a jest taka gąbka w płynie? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Przetestowałem te czeburaszki i absolutnie się sprawdzają na naszych łowiskach. Polecić tylko mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Ok.a czym malować taką gąbkową rybkę żeby ten barwnik się w niej trzymał i żeby jej nie usztywnił? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ma ktoś marker do gum ? np. Spike-Itjeśli tak, to niech spróbuje na zmywaku i da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ok.a czym malować taką gąbkową rybkę żeby ten barwnik się w niej trzymał i żeby jej nie usztywnił?Malują to flamastrami. Permanentnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ten sam autor filmiku pokazuje jak to robi . https://www.youtube.com/watch?v=zoqkIhcSvrc#t=262 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Można by niezłą boleniówkę z tego wykombinować.a jest taka gąbka w płynie? Oprócz wycinania z gąbki można zrobić to też inaczej. Widziałem jak ludek przygotował sobie formę z aluminium w kształcie uklei. Forma składana tak jak do odlewania główek. W tą formę wkładał kawał gąbki i grzał palnikiem. Wychodził ładny równy kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mandula to mandula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Co to jest mandula???Powiem szczerze że mocno mnie ten temat gąbkowych wabików zainteresował.Bardzo głośno o tym w Rosji a ja wierzę w ich patenty Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/?p=1297308Faktycznie już wcześniej kolega Paweł to pokazał i pod nazwą paralonka Edytowane 29 Grudnia 2014 przez rybson 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-paweł-kasperowicz/?p=1297308Faktycznie już wcześniej kolega Paweł to pokazał i pod nazwą paralonka Taką formę to sam bym z miłą chęcią "zanabył"... Gdyby ktoś,coś to zapraszam na priv,czy to sprzedać czy zrobić,bez różnicy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi