Skocz do zawartości

Kij Medium/light do gum pod okonia

Marciniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich kolegów wedkarzy. Wiem ze temat ktory za chwile poprosze rozwinac pewnie pjawil sie juz wielokrotnie ale szukam i szukam i nic konkretnego znalezc nie moge w tej gestwinie atramentu. Wem ze tu na forum sa na pewno specjalisci od łowienia garbusów i to przede wszystkim do nich kieruje swoje prosby lecz kazda rada sie przyda. Bardzo chcialbym zakupic kijek med/light do lowienia okoni ze sporadycznym przylowem. Przede wszystkim lubie kije o akcji fast typowo szczytowej. Lowienie interesuje mnie tylko gumkami na glowkach jig. Wiele mialem juz wedek sklepowych ale ie pasuja mi te kije wcale. Nie lubie wklejek a to co jest w sklepie po prostu mi nie odpowiada.wszystko odsprzedalem po znajomych wedkarzach i chce kupic jedem porzadny kij do lowienia okoni z opadu .Lowic bede do 12 gr max. Chcialbym zeby kijem dobrze i komfortowo bylo prowadzic przynete z nadgarstka i zeby sie klusek nie robil. dlugosc moze byc 2,13 m a moze byc i wiecej byle 2 kawalki. Mialem juz kilka propozycji ale zanim zamowie zakupie chcialbym ostatecznie sie upewnic co kupic. Jesli macie jakies ciekawe kije ktorymi lowicie garbusy i odpowiadaja moim oczekiwaniom bardzo prosze podzielcie sie swoja opinia na ten temat. Bardzo dziekuje i pozdrawiam. byl ostatnio fajny phenix na gieldzie ale sie szybko spredal i kiszka.

Edytowane przez Marciniak

mamy tez kijki ogarniajace rozne przylowy,nawet i suma (takiego 2.5m) Jak phenix byl "fajny" to kup sobie nowke zamiast uzywki z gieldy. Na litosc boska.. mamy tez kije 2,13 albo i wiecej. Twoje propozycje tez juz widzielismy MZ powinienes kupic wedke numer 3 ;) Wymagania wlasnie dla tego sa twoje, ze nie sa nasze.

Sorki, ale nie moglem sie powstrzymac.

Skoro wiesz, że temat pojawiał się wielokrotnie i już czytałeś to co tam napisano to ja się pytam - Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Chcesz, żeby ktoś za Ciebie decyzję podjął czy jak? Spodziewasz się, że ktoś napisze "Weź morskiego premiera od St. Croix spełni wszystkie Twoje potrzeby!!!" Swoją drogą w tej lekkiej drwinie przemyciłem Ci odpowiedź na pytanie.

pzdr.

• Like 1