norbertkrakow Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Hej witam, miałem wypadek w pracy i zerwałem sobie ścięgno które trzyma biceps.Jestem już 2 tygodnie po operacji i jakoś się goi, zostało jeszcze 3 miesiące i powinno być ok.Może wie ktoś jakie leki wziąć na regeneracje ścięgien.Na wiosnę chcę wrócić nad Wisełkę, ehhh.Nikomu nie życzę, ból był straszny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Deca-Durabolin i będzie git Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Nie żebym się czepiał, ale w tytule jest i "dwugłowy" i "biceps", czyli de facto to samo Odnośnie regeneracji, to na stawy itd. dobrze robią wszelkie galaretki, żelatyna itp. Ciężko powiedzieć, jak z przyczepem (ścięgno poszło w połowie, czy oderwało się od kości? ) pomijając dietę na pewno bym nie przeciążał zbytnio całego układu, żeby zdążyło się wszystko zabliźnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Najlepszym lekiem będzie dobry rehabilitant i Twoja ciężka praca, pot, ból i łzy. Żaden specyfik tego nie zastąpi, niestety. Nie tak dawno przeżyłem zerwanie wszystkich więzadeł barkowych, rehabilitacja trwała przez 6 dwutygodniowych turnusów 5 dni w tygodniu, a potem 3 tygodnie w sanatorium, ale warto było. Udało się odzyskać całkowitą sprawność ręki i obręczy barkowej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Hej witam, miałem wypadek w pracy i zerwałem sobie ścięgno które trzyma biceps.Jestem już 2 tygodnie po operacji i jakoś się goi, zostało jeszcze 3 miesiące i powinno być ok.Może wie ktoś jakie leki wziąć na regeneracje ścięgien.Na wiosnę chcę wrócić nad Wisełkę, ehhh.Nikomu nie życzę, ból był straszny!!!Nie lepiej zaczerpnąć porady u lekarza sportowego (ortopeda - traumatolog) ? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kolega brał kolagen i mu pomogło. Zapewne kwas hialuronowy, w ostateczności również hormon wzrostu. W diecie produkty żelatynowe i wapniowe.Przede wszystkim jednak przed chałupniczymi metodami, porozumieć się z dobrym lekarzem specjalistą jak kolega wyżej napisał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Z chałupniczych metod - nóżki, golonka, pręga wołowa, ogryzanie gotowanych kości wołowych i cielęcych, czyli naturalne źródła budulca ścięgien, plus taki, że pobierasz od razu komplet wszystkiego co potrzeba, do czasu zagojenia się ścięgna dać mu spokój, ewentualnie ogrzewać, robić zabiegi laserem. Jak już zrobi się dość mocna blizna, rehabilitacja pod okiem fachowca, tak żeby był pot i łzy, ale tego co zacerowane nie zerwać ponownie. Czyli na razie trzymaj się ciepło i smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Przychylam się, do tego co mówi Bartek, koniecznie rehabilitacja. Różnego rodzaju specyfiki mogą to co najwyżej wspomóc ale na pewno nie będą to specyfiki które można kupić bez recepty, te sobie od razu odpuść. Koniecznie popracuj z fizjoterapeutą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbart Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Deca-Durabolin i będzie git Rozumiem ze to żart! Problem polega na tym ze tak jak stawom można pomóc w regeneracji tak ze ścięgnami i naderwanymi mięśniami nie jest już tak prosto, po miesiącu od zabiegu wyjdzie czy zabieg się udał w 100% i czy będzie można przystąpić do rehabilitacji która jest najważniejsza w procesie leczenia tego typu przypadków.Teraz dbaj o rękę zwłaszcza podczas snu żebyś nieświadomie jej nie nadwyrężył co możne upośledzić proces zrostu. Odpuść tez alkohol bo rozrzedzenie krwi nie jest wskazane podczas procesu zrostu.Staraj się tez zminimalizować napięcia barku po stronie uszkodzonej ręki Lekarz powinien Ci doraźnie zapisać tramal i jakieś leki osłonowe na wątrobę np. heparegen dawkę zwiększaj stopniowo czym mniejsza tym lepiej i pamiętaj żeby nie przekroczyć 350 mg na dobę.Tramal w dopuszczalnych dawkach jest silniejszy od morfiny wiec na pewno zmniejszy znacząco odczucie bólu. Co do rehabilitacji to radze poszukać kogoś doświadczonego poszukaj opinii w internecie o rehabilitantach i nie oszczędzaj na nich bo to znacznie skróci Ci drogę do pełnej sprawności. W Krakowie masz RehaOrtapedica zobacz tam podobno są dobrzy i doświadczeni nie przerażaj się cena bo pewnie dostaniesz plan treningowy do domu po konsultacji i będziesz jeździł na kontrole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Deca-Durabolin i będzie git ...kolagen, chrząstka rekina i wyroby na żelatynie...Co do niedozwolonych środków - niestety to nie żart...większość sportowców używa go przy "szybkim powrocie" z kontuzji ...wliczając piłkarzy itp...część zapomina się "wyczyścić" a potem media piszą o wpadkach w sezonie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Rozumiem ze to żart!Kolego żart ? Może tak może nie - jakbyś zgłębił temat to załapiesz o co chodzi , podpytaj kogoś jak masz możliwość . Nandrolon jest w medycynie używany w przypadku kontuzji i innych urazów , nie leczy , ale potrafi pomóc a o zasadzie działania zawsze możesz poczytać.Tak jak Patu pisał kolagen to słowo klucz - przyspiesza jego syntezę .Norbert zapytał cytuję ''Może wie ktoś jakie leki wziąć na regeneracje ścięgien'' - odpowiedziałem nie pytał czy lepiej kupić galaretki Winiary czy Oetkera ... Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbart Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kolego zgadzam się z tobą ze nandrolon jest wykorzystywany w medycynie do leczenia ale stawów a nie zrostów zerwanych ścięgien chyba ze leczenie było tak długie ze upośledziło prace mięśnia lub doprowadziło do jego zaniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Oj tam, oj tam nie zaszkodzi na pewno Tak serio to nie chcę zepsuć tematu kolegi dlatego przyznaje się do żartowania i zachęcam do przedstawienia bardziej standardowych sposobów. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Rehabilitacja, krioterapia i laser mi pomagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Oklady z młodych piersi skuteczne w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ale zbyt młode powodują same problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 18 wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Deca-Durabolin i będzie git Do tego trochę "metki" bo bez niej nie ma sylwetki no i biceps będzie jak nowy Szybkiego powrotu do zdrowia. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zerwane było ścięgno, więc środki wzmacniające mięsień mogą jedynie doprowadzić do powtórnego zerwania. Ścięgna są ch**we do szycia, jak powiedział znajomy chirurg- jest wiele sposobów szycia ścięgien, to znaczy żaden nie jest naprawdę dobry, goją się długo. Najpierw powstaje pierwotna blizna, o niezbyt dużej wytrzymałości, potem ulega przebudowie w mocniejszą tkankę bliznowatą. Po pierwsze trzeba dać naturze czas, żeby mogła zrobić swoje.W pierwszym etapie należy ograniczyć obciążenia, żeby nie zerwać szwu i delikatnej blizny. Ból jest tu naszym sprzymierzeńcem, nie da szarżować i z tego powodu środki przeciwbólowe nie do końca dobrze robią.W drugim etapie obciążenia i zakres ruchów stopniowo trzeba zwiększać dając bodźce do prawidłowej przebudowy blizny.Pomóc w gojeniu można zapewniając budulec ( tu ogryzanie kości i jedzenie tzw. "kleistego" mięsa ma się tak do preparatów aptecznych, jak jedzenie warzyw do łykania pigułek), uzupełniając wit. C (też bierze udział w syntezie kolagenu), pod kontrolą lekarską można wspomagać zabiegami przyspieszającymi gojenie - laser, ciepło, krioterapia.Jak już ścięgno wstępnie się zrośnie można zacząć stopniowo zwiększać ćwiczenia usprawniające. Termin kiedy już można chyba najlepiej określić przy pomocy USG, a potem potrzebny jest fachowy i bezlitosny fizjoterapeuta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak już stękamy to się podepnę.Od dwuch miesięcy nie biegam, ponieważ rozbolało mnie kolano po lajtowej 6 km przebieżce.Ortopeda na zdjęciu niczego się nie dopatrzył, a kolano boli po bokach i coś w nim chrupie.Macie jakieś sposby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Odpoczynek, zmiana obuwia do biegania, zmiana podłoża tras, zmiana sposobu biegu. Ciężko powiedzieć, co doskwiera, może to więzadła poboczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 ...łękotki się odzywają..za Kamilem i koniecznie opaska uciskowa na staw kolanowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak już stękamy to się podepnę.Od dwuch miesięcy nie biegam, ponieważ rozbolało mnie kolano po lajtowej 6 km przebieżce.Ortopeda na zdjęciu niczego się nie dopatrzył, a kolano boli po bokach i coś w nim chrupie.Macie jakieś sposby.Mam podobne bóle jak biegam.Okazało się ,że o kolano uderzają mi jądra. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak już stękamy to się podepnę.Od dwuch miesięcy nie biegam, ponieważ rozbolało mnie kolano po lajtowej 6 km przebieżce.Ortopeda na zdjęciu niczego się nie dopatrzył, a kolano boli po bokach i coś w nim chrupie.Macie jakieś sposby. Zmienić ortopede. Nie zobaczył nic na zdjęciach bo RTG nie pokazuje tkanek miękkich tylko kości, reszte można obejrzeć na USG. Jeżeli boli po bokach obstawiam dwie rzeczy, więzadła poboczne piszczelowe i strzałkowe lub łąkotki. Jeżeli chrupie wewnątrz skłąniałbym się ku łąkotkom ale specjalistą nie jestem więc nie będę się silił na stawianie diagnozy. Co bym mógł polecić to wybrać się do ortopedy który zbada kolano przy pomocy USG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Mam podobne bóle jak biegam.Okazało się ,że o kolano uderzają mi jądra. Patrząc na Kolegi avatar i to co kolega tu napisał...hmm...Wielka kariera Koledze ucieka .... w brazylijskich nowelkach xXx. Buty mam dobre runnery markowej firmy.Latka lecą i materia się zużywa.Szkoda bo bieganie uzależnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi