norbertkrakow Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kupiłem sobie 3 paki 4 flex i osteo żeby sie goiło szybciej, zobaczymy.Ważne że ręka już nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Patrząc na Kolegi avatar i to co kolega tu napisał...hmm...Wielka kariera Koledze ucieka .... w brazylijskich nowelkach xXx. Buty mam dobre runnery markowej firmy.Latka lecą i materia się zużywa.Szkoda bo bieganie uzależnia.Tak jak już patrzymy na avatary to kolega chyba z filmu "Face/off". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Tak jak już patrzymy na avatary to kolega chyba z filmu "Face/off". Blondyna z jajami do kolan.Toż to dżender Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Blondyna z jajami do kolan.Toż to dżender Panie.Tera tacy w modzie. Facet bez twarzy - toż to jak filmu "Ch.j widać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 "Kupiłem sobie 3 paki 4 flex i osteo żeby sie goiło szybciej" tylko Animal flex reszta to badziewie, przerabiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak już stękamy to się podepnę.Od dwuch miesięcy nie biegam, ponieważ rozbolało mnie kolano po lajtowej 6 km przebieżce.Ortopeda na zdjęciu niczego się nie dopatrzył, a kolano boli po bokach i coś w nim chrupie.Macie jakieś sposby.Patu może mieć rację, problem może dotyczyć łąkotki. Ja mam podobnie, jak przeciążę kolano to boli, usg nic nie wykazuje choć objawy są łokotkowe. Problem w tym że usg "łapie" łąkotki częściowo, reszta jest schowana w stawie i usg nic nie wykaże, jedynie rezonans może coś wykaże choć u mnie po urazie też nic nie pokazał. Lekarz mówił że mogło dojść do naderwanie więzadła bocznego,ale do końca nie dowiedziałem się, samo przeszło. Daj sobie z bieganiem przez jakiś czas spokój, ale jak dojdziesz do siebie biegaj dalej bo to wzmacnia mięśnie które trzymają staw i nie ma sensu rezygnować ze sportu chyba że jest tragedia. Kup dobre buty i staraj się biegać po miękkim i popracuj nad techniką biegu. Ja jak przeciążę to daję sobie spokój, ale jak sobie odpuszczę na dłuższy czas to i tak zaczyna coś tam kłuć, więc najlepszy jest zrównoważony, mądry trening. I pamiętaj o rozgrzewce przed i rozciąganiu po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 W zastępstwie można polecić np. jazdę na rowerze która tak nie obciąża kolan, nie zaszkodziłoby też wzmocnić się mięśniowo, potrenować trochę z wykorzystaniem niestabilnego podłoża żeby zaangażować mięśnie stabilizujące. Samo bieganie nie uzupełniane o inne aktywności też nie jest takie fajne szczególnie jak już coś zaczyna doskwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kurcze, może macie przetestowane jakieś maści, żele.Bieganie dla ludzi co nigdy nie mają na nic czasu jest w miarę fajne.Godzina truchtania, a wydatek energetyczny spory, waga w oczach leci.Buty mam specjalne, średnia półka firmy na liter A, na piance EVA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 ..Hematoven, Viprosal B, ABC......i koniecznie opaski uciskowe dla ustabilizowania stawu!!!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ja od bieganie pomału odchodzę bo wali po stawach. Polecam insanity trening, nie obciąża tak stawów a efekty są dużo lepsze od biegania, ale żeby to robić trzeba być w dobrej formie, więc to trening nie dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 ..albo crossfit..."-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Panowie Pomalutku, pomalutku z tymi mazidłami.Obojętne, bark czy kolano, czy moszna. Wszędzie jest ta sama skóra, a ta może MEGA CHOLERYCZNIE zareagować w momencie, w którym okaże się, że jesteś UCZULONY na taką czy inną maść. Lub na któryś z składników maści. A skóra podrażniona reakcją alergiczną po prostu eliminuje Cię z aktywnej rehabilitacji. Czasami na długo.To raz.Dwa- niektóre mazidła rozgrzewają, inne studzą. Inne, nie dają żadnego efektu temperaturowego. Pytanie, jaki efekt jest Tobie w tym momencie potrzebny.Ja nie wiem. Wie lekarz, który ten temat ogarniał, lub opiekujący się tym rehabilitant. Nie kombinuj sam.A jak już sam musisz, to zrób próbę uczuleniową. Polega to na tym, że w skórę po wewnętrznej stronie przedramienia wcierasz niewielką ilość maści. I czekasz 10-15 min. Jak nie zaczyna swędzieć, nie zaognia się lub nie wywalają Ci wypryski, wtedy jest ok.I w pełni popieram słowa @@ Bartsiedlce i Witeg. PozdrawiamAlek Edytowane 30 Grudnia 2014 przez platynowłosy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Smarowidła i powidła ale najważniejsza jest rehabilitacja w postaci zabiegów : prądy, lasery, magnesy itp. W tamtym roku skręciłem poważnie nogę na zawodach pod lodowych i do tego naderwałem dwa wiązadła. Postawiły mnie na nogi dopiero właśnie takie zabiegi. Nie wierzyłem póki nie wybrałem kilku sesji. Z dnia na dzień była ogromna różnica. Co najważniejsze najszybciej wyszło jak leczyłem się w przychodni przyszpitalnej - tam lekarz pisze pilne i zabiegi masz w ciągu 2 tygodni. Ze skierowaniem od prywatnego jak dzwoniłem to oczekiwanie ok.1,5 miesiąca. Także polecam jak najszybciej się umawiać i łatwić termin. Takie zabiegi zabierają ok. 1 godziny w ciągu dnia i są zapisywane w seriach. Po jednej serii idziesz i mówisz że ok ale boli i dostajesz drugą. Ja tak 3 miesiące ślizgałem i wyleczyłem nogę. Do tego jak ZUS wzywa na kontrolę a uwierz że wzywa to jak pokazujesz że na zabiegi chodzicie to od razu odpuszcza. Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Bóle kolana, których źródłem są np. nadwyrężone więzadła, w szczególności poboczne piszczelowe mogą być spowodowane nie tyle bezpośrednim urazem kolana, a np. złym ułożeniem całej kończyny podczas wysiłku fizycznego. Problem może leżeć po stronie stawów biodrowych. Bardzo często wystarczą codzienne ćwiczenia rozgrzewające, wzmacniające i poprawiające ruchomość w obrębie stawów biodrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mam podobne bóle jak biegam.Okazało się ,że o kolano uderzają mi jądra. Czyjeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czyjeś? A co Ci podpowiada doświadczenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Moje jajka nie sięgają kolan.. nie mam nóżek po 20 cm. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Iras1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi