witek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jako, że na nowe D700 czy w ogóle nową pełną klatkę mnie nie stać to wybór padł na Canona 7D.Potrzebuję porady: co wybrać do niego ze szkła?Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSMTamron 17-50mm 1:2.8 XR Di II LDA może jeszcze coś innego?Na pewno dodatkowo zakupię Sigmę 50 mm, f1.4, DG HSM, miałem ją (a w zasadzie mam w dalszym ciągu) na Olku E3 i jest zajebista.Wszelkie za i przeciw mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Mam tego tamrona. Patu mnie zachęcił . I nie żałuję .Tyle że ja amator Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Aha tylko Patu mnie uczulał żeby dobrze sprawdzić tamrona bo niektóre mają problem z ostrzeniem. u mnie jako portretówka na razie robi minolta f 1.7 50 Tylko u mnie to wisi na sony alfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Obejrzyj obrazki i sam wybierz. Prawdopodobnie będą bardzo zbliżone. Ja używałem Sigmy tyle że w innych modelach, byłem zadowolony. Masz link do szkieł co prawda w innym bagnecie ale są opinie i sample. http://www.dyxum.com/lenses/results.asp?chbLensType=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Tamron lepiej działa z Canonem Sigma to loteria lub wysyłka do serwisu w celu kalibracji, wysyłasz razem z body, mówię o FF lub BF U mnie był problem i wysłałem do kalibracji, po powrocie czasem coś nie trafi z ostrością, ale na ogół daje radę.polecam najpierw lekturę obowiązkową;http://www.optyczne.pl/porownaj.php?co=obiektyw&ile=2&add0=908&add1=26 Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 polecam najpierw lekturę obowiązkową;http://www.optyczne.pl/porownaj.php?co=obiektyw&ile=2&add0=908&add1=26Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 siemka Mam TAMRONA 17-50 VC czyli stabilizacją -polecam a zakup proponuje kupić w Poznaniu u Pan Cichockiego.Powód bo no sprawdzi i prześle ci test tylko trzeba podać jaki typ aparatu.http://allegro.pl/promo-swieta-tamron-17-50-2-8-vc-od-cichego-f-vat-i4909861807.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Tamron lepiej działa z Canonem Sigma to loteria lub wysyłka do serwisu w celu kalibracji, wysyłasz razem z body, mówię o FF lub BF U mnie był problem i wysłałem do kalibracji, po powrocie czasem coś nie trafi z ostrością, ale na ogół daje radę.polecam najpierw lekturę obowiązkową;http://www.optyczne.pl/porownaj.php?co=obiektyw&ile=2&add0=908&add1=26...mit..wg mnie jest odwrotnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Brałem kolejnego Tamrona od Cichego,na prezent dla córki znajomych ( poprosili mnie załatwienie tematu).Jak zwykle szybka, sprawna obsługa..sample do wglądu na serwerze, szkło sprawdzone pod względem ostrości i FF/BF.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Brałem kolejnego Tamrona od Cichego,na prezent dla córki znajomych ( poprosili mnie załatwienie tematu).Jak zwykle szybka, sprawna obsługa..sample do wglądu na serwerze, szkło sprawdzone pod względem ostrości i FF/BF..Tak właśnie, też już kiedyś wspominałem... warto uderzyć po Tamrona do Kuby @Cichy (Allegro @foto-negatyw) wszystko jak należy załatwisz, zadowolony będziesz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Tak właśnie, też już kiedyś wspominałem... warto uderzyć po Tamrona do Kuby @Cichy (Allegro @foto-negatyw) wszystko jak należy załatwisz, zadowolony będziesz... Jeżeli wybór padnie na Tamrona to zakup tylko od Kuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 ja brałem od Cichego body i dobrane do niego szkło, a sample dostałem na e-mail, nie tylko do wglądu. wziąłem Tamrona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwedkarz Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Tamronik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Przed zakupem sigmy zapytaj sprzedawcę czy jest ona z polskiej dystrybucji. Jeśli nie będzie a często tak bywa, że z niemieckiej to w naszym kraju jej nie naprawisz ani bezpłatnie nie wykalibrujesz. Oficjany serwis takich sigm nie chce serwisować. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez darogryf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jeżeli będę kupował Sigmę to w oficjalnym sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na razie będzie Sigma 17-50, f2.8 a za chwilkę dojdzie Sigma 50, f1.4. Moje testy tej ostatniej wypadły super, jedyna wada - mam za mały balkon żeby kota w całości sfocić A jak wygram w totka to zakupię Canona 50 mm, f1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Lepiej Witek 85 w canonie 1.2 - ta jest warta swojej ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi