krystiano1981r Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 A w ogóle to oprócz społeczności JB.pl ktoś przejął się tą reklamą?Jeśli chodzi o mnie to nie wiem,poza jb.pl nie uczestniczę w innej wirtualnej społeczności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 A w ogóle to oprócz społeczności JB.pl ktoś przejął się tą reklamą?Nie sądzę.Krzyk by pewnie był jakby tą ubitą rybę trzymała babka z gołymi cyckami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) No to lece z tym tlumaczeniem. Zaznaczam, ze nie jestem z zawodu tlumaczem wiec prosze o wyrozumialosc. Witaj Ryszardzie Jest mi przykro slyszec, ze nie jestes zadowolony z naszej reklamy. Dziwie sie, ze nie zauwazyles jej wczesniej. Ta reklama ma juz okolo roku, byla prowadzona glownie w publikacjach polnocno-zachdniego wybrzeza oraz na facebooku. Zostala stworzona z mysla o naszych lososiach Chinook z wylegarni (zwroc uwage Chinook z wylegarni na reklamie). Lososie Chinook z wylegarni sa hodowane z mysla o polowach przez wedkarzy jak i rybakow. Osobiscie jestem ogromnym zwolennikiem zasady "zlow i wypusc". Wedlug naszych stanowych urzednikow od rybactwa w regionach gdzie wystepuje dziki losos, korzyscia jest wylapywanie tych z wylegarni aby zapobiec mieszania sie poglowia. Jestesmy jedna z wielu firm, ktora doklada do rozwoju rybolostwa poprzez datki w postaci sprzetu i gotowki. Dedykujemy rowniez wiele godzin naszego czasu na jego rozwoj.Przepraszam jesli ta reklama byla niesmaczna ale prosze mi uwierzyc, ze przez ten rok jest to pierwsza skarga jaka widzialem. Na tym etapie jestesmy juz za daleko, ale dziekuje za uwagi. Dzieki. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Chyba tylko euforia towarzysząca c&r nie pozwala zauważyć , że ta filozofia nie wyklucza zabijania ryb , a raczej skłania do racjonalizowania wędkarskich postaw . No kill i c&r to nie jest to samo . Z funkcjonowaniem wędkarskiego rynku , z wizerunkowym istnieniem firm - nie jest u nas dobrze . Chociaż jeździmy Lexusami , VW , czy Toyotą , używamy Samsungów , Nokii , Motoroli , to już w statystycznym polskim sklepie dla wedkarzy tego świata wciąż nie widać - Lamiglas ani nawet FishingArt nie stoi obok Dragona i innych zamienników . Bo Dragon to nasza bezkonkurencyjna i zawsze dumna odpowiedź na Lamiglasa i wszystkie pozostałe ..Blok sklepikarski trzyma sztamę z blokiem medialnym od lat , bo sztama jest wciąż w naszym interesie Pracuję na bana , myślę samodzielnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Od dłuższego czasu czytając twoje posty można odnieść wrażenie że jesteś jedynym oświeconym a reszta to ciemnogród . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Drogi Grunwaldzie,nie wiem jak Ty,ale ja w tym temacie widzę 99% postów ganiących Lemiego za tę reklamę,w taki czy inny sposób,ale nadal jest to wyraz niezadowolenia. Nie widzę,także żadnych postów dotyczących wieszania psów na Dragonie więc nie wiem skąd to porównanie? Pozdrawiam.Krystian moze zle odebralem posty innych pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 prosze, nie odbiegajcie od tematu, ok? watek dotyczy reklamy lamiglasa i tego, jak ja postrzegamy przez pryzmat c&r, kazdy moze wyrazic swoje zdanie i kazdy moze je miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zastanawia mnie podejście do tematu w różnych regionach świata.My żyjemy w warunkach w których ryby są dobrem rzadkim. Mając z jednej strony postawę "Chłop żywemu nie przepuści" odpowiadamy na nie postawą "Ratujmy wymierające gatunki" no i to chyba jest jedyna słuszna droga. Z drugiej strony widać, że Pan z Lamiglasa chyba jest mocno zdziwiony. O ile dobrze zrozumiałem, tłumaczy iż mowa o rybach hodowlanych które przecież po to są wpuszczane do ekosystemu żeby je złapać i zjeść. Mam wrażenie że w Szwecji też inaczej podchodzi się do dzikich pstrągów które żyją na północy, a inaczej do tych którymi zarybia się różne zbiorniki na południu. Widać to chociażby po limitach połowowych. Jest w tym jakaś logika. Są miejsca dzikie z dzikimi pięknymi rybami i takie które są eksplorowane bardziej przez człowieka ale jednocześnie są przez niego racjonalnie gospodarowane. Tyle, że na nasze realia chyba przełożyć się tego nie da. Przecież też mamy ryby hodowlane którymi zarybia się różne akweny. No ale chyba nikomu z nas, propagujących C&R nie wpadnie do głowy żeby FISH HARD, EAT WELL bo sandacze są z zarybienia. Jako ciekawostkę, wrzucę komunikat jaki znalazłem na stronie jednego z holenderskich kół wędkarskich. Skierowany bezpośrednio do nas 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To prawda, ale jak dziś rozmawialiśmy, także sama estetyka, a nie tylko ideologia jest dość kontrowersyjna.Jakoś tu: https://www.google.pl/search?q=Everlast&rls=com.microsoft:pl:IE-Address&rlz=1I7HPND&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=p4GiVJTbJYbkaP_GgKAC&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=2021&bih=1005&dpr=0.95#rls=com.microsoft:pl:IE-Address&tbm=isch&q=Everlast+boxing+adds&facrc=_&imgdii=_&imgrc=30DGxP7rTamrxM%253A%3BsBc4XwPpj9cFdM%3Bhttp%253A%252F%252Ffullhdwp.com%252Fimages%252Fwallpapers%252FDrew_Barrymore-Boxing-Wallpaper.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fimgkid.com%252Feverlast-boxing-wallpaper.shtml%3B1024%3B768nie widzę nigdzie obitego ryja, a tak przecież często gęsto ten sport wygląda...https://www.google.pl/search?q=Everlast&rls=com.microsoft:pl:IE-Address&rlz=1I7HPND&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=p4GiVJTbJYbkaP_GgKAC&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=2021&bih=1005&dpr=0.95#rls=com.microsoft:pl:IE-Address&tbm=isch&q=golota+vs.+bowe&imgdii=_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Aż sobie zerknąłem na profil Lamiglasa na FB https://www.facebook.com/lamiglas/photos/pb.104154712978999.-2207520000.1419938535./718123531582111/?type=3&theater https://www.facebook.com/lamiglas/photos_stream Edytowane 30 Grudnia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Takie same zdjecia znajdziecie na fejsbukowych stronach Batsona, St Croix, Phenixa czy Loomisa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zastanawia mnie podejście do tematu w różnych regionach świata.My żyjemy w warunkach w których ryby są dobrem rzadkim. Mając z jednej strony postawę "Chłop żywemu nie przepuści" odpowiadamy na nie postawą "Ratujmy wymierające gatunki" no i to chyba jest jedyna słuszna droga. Z drugiej strony widać, że Pan z Lamiglasa chyba jest mocno zdziwiony. O ile dobrze zrozumiałem, tłumaczy iż mowa o rybach hodowlanych które przecież po to są wpuszczane do ekosystemu żeby je złapać i zjeść. Mam wrażenie że w Szwecji też inaczej podchodzi się do dzikich pstrągów które żyją na północy, a inaczej do tych którymi zarybia się różne zbiorniki na południu. Widać to chociażby po limitach połowowych. Jest w tym jakaś logika. Są miejsca dzikie z dzikimi pięknymi rybami i takie które są eksplorowane bardziej przez człowieka ale jednocześnie są przez niego racjonalnie gospodarowane. Tyle, że na nasze realia chyba przełożyć się tego nie da. Przecież też mamy ryby hodowlane którymi zarybia się różne akweny. No ale chyba nikomu z nas, propagujących C&R nie wpadnie do głowy żeby FISH HARD, EAT WELL bo sandacze są z zarybienia. Jako ciekawostkę, wrzucę komunikat jaki znalazłem na stronie jednego z holenderskich kół wędkarskich. Skierowany bezpośrednio do nas NL.jpg nie do konca w moim landzie wielkorotnie widzialem jak beretuja, szczegolnie sandacze, tez maja rybakow na rzekach i wiele innych problemow bezwzgledny c&r jest na wodach miejskich ( Den Bosch) pozatym karpie wegorze sumy i nie wszedzie ale jednak szczupaki tez c& r reszta to tylko dobra wola lowiacego pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Ba, mają nawet kłusowników A ryb i tak więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Moim zdaniem odpowiedź Lamiglasa jest OK. Pomijając estetykę reklamy - to wydaje mi się że napisali prosto, ryba z hodowli jest do konsumpcji, a ryba dzika do wypuszczenia (w celu zapewnienia naturalnej reprodukcji). Mi to się wydaje rozsądne podejście, brzmi OK. Napisali też, co jest w ogóle w naszej rzeczywistości ewenementem, o "społecznej odpowiedzialności biznesu" czyli o tym że w jakiś tam sposób wspierają działania na rzeczy ochrony rybostanu. Myślę że tak jest w istocie, bo wiele firm amerykańskich związanych z branżą wędkarską tak działa. Szkoda ze u nas nikomu to do łba nie przyjdzie. Kilka lat temu proponowałem na jerkbaicie zebysmy jako społeczność zaczęli wywierać większą presję w kwestii "ekologicznej odpowiedzialności" rodzimych biznesmenów którzy nieźle żyją z tego że sprzedaja nam przynęty, żyłki, kołowrotki etc - i dopytywać się co robią żeby zatroszczyć się o polskie wody, ale propozycja ta nie zyskała żywszego zainteresowania forumowiczów... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Limit your catch , and don't catch your limit .tomi .. Świeżo oświeconych jest multum - a ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Napisali też, co jest w ogóle w naszej rzeczywistości ewenementem, o "społecznej odpowiedzialności biznesu" czyli o tym że w jakiś tam sposób wspierają działania na rzeczy ochrony rybostanu. Myślę że tak jest w istocie, bo wiele firm amerykańskich związanych z branżą wędkarską tak działa. Szkoda ze u nas nikomu to do łba nie przyjdzie. Kilka lat temu proponowałem na jerkbaicie zebysmy jako społeczność zaczęli wywierać większą presję w kwestii "ekologicznej odpowiedzialności" rodzimych biznesmenów którzy nieźle żyją z tego że sprzedaja nam przynęty, żyłki, kołowrotki etc - i dopytywać się co robią żeby zatroszczyć się o polskie wody, ale propozycja ta nie zyskała żywszego zainteresowania forumowiczów... wystarczy chcieć :https://www.youtube.com/watch?v=WHTBSKY9Ydsi ma to większy efekt niż jałowa krytyka zdjęć z rybami zabranymi do domu.Czy Wy naprawdę wierzycie,że tylko w Polsce są wędkarze ,którzy zabierają ryby?Mam mnóstwo zdjęć moich klientów ze Szwecji,Niemiec,Francji,Czech a nawet Australii gdzie leży pokot ryb lub półfilet na trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 @taps, czy te zarybienie z filmiku sfinansowała któraś z polskich firm, np. Design Fishing ? Bo link który wkleiłeś nie zawiera tej informacji... Czy masz informacje np. o tym jaki procent przychodów krajowe firmy działające w branży wędkarskiej przeznaczają na zarybienia bądź ochronę wód ? Byłyby to ciekawe informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 A co wy macie z tym Dragonem ? Tak kiedyś jak byłem ich pracownikiem pojechałem jako fotoreporter na zarybienie pstrągiem z kasy Design-Fishing. Ja jako Michał Osiński jeżdżę od 15 lat na zarybienia.Taki czyn społeczny,pomagam PZW ,ale także i sobie,bo ja znam wiele dojazdów do rzek,no i zarybiam tam gdzie się powinno. Ale także wiele razy jechałem swoim autem,swoim paliwem poświęcając swój czas zabierałem 2 worki z rybami i jechałem nad wodę.Link ,który zamieściłem informuje kto filmuje i zarybia,ale trzeba oglądać do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Niektórzy to naprawdę mają duży problem z reklamą lamiglasa. Ja pierdziu, nikt się tym nie przejął na świecie, a tu jak zwykle problem i wielkie debaty. Proponuję na znak protestu połamać wędki lamiglasa nie nie kupować ich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 @Michale, no to brawo dla Ciebie ale mi chodziło o tych "trochę" większych od Ciebie na rynku chyba źle odebrałeś mój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Napisano dziś, 01:03 A w ogóle to oprócz społeczności JB.pl ktoś przejął się tą reklamą? Niektórzy to naprawdę mają duży problem z reklamą lamiglasa. Ja pierdziu, nikt się tym nie przejął na świecie, a tu jak zwykle problem i wielkie debaty. Proponuję na znak protestu połamać wędki lamiglasa nie nie kupować ichPowtarzasz się Kolego.Ps.Jeśli temat Cię nie interesuje to idź sobie ponabijać trochę postów gdzieś indziej np w "Wieści znad wody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Niektórzy to naprawdę mają duży problem z reklamą lamiglasa. Ja pierdziu, nikt się tym nie przejął na świecie, a tu jak zwykle problem i wielkie debaty. Proponuję na znak protestu połamać wędki lamiglasa nie nie kupować ich Niektórzy nie mają żadnych problemów. Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Och ! Ileż to można wycisnąć z plakatu Znamienity propagator c&r i kultury wędkarskiej w Polsce - Jerzy Kowalski - postawiłby bez wątpienia większości adeptów zero leżące za zdolność czytania zasad ze zrozumieniem . Nie proszę nie ryczcie tu na mnie , bo ja tylko pracuję na bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zdjęcia zamieszczone w tym wątku naruszają regulamin tego forum.... a jednak sobie wiszą ! Może to i dobrze bo są takie..... bardzo polskie ! W końcu coś realnego na "jerku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) To jest gorsze a cisza. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Hvast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi