mirko filipovic Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Witam kolegów , szukam multika do cięzszych zadan {SUM}, czy jest coś godnego polecenia z niskoprofilowcow ktory pomiesci ze 150m 0,32 pp pod wobki i na tyle mocnym dragiem bym mógł liczyc na przytrzymanie wasacza , prosze o propozycje modeli leworecznych, dodam ze cast to dla mnie nowość , cena do 800zł , dziekuje z góry Edytowane 30 Grudnia 2014 przez mirko filipovic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 A ja dziękuję Tobie za ten wątek...mam również takie pytania w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Z niskiego profilu to toro,curado i lexa. Tomy poruszał temat multika pod suma jak pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Toro 51/61 , Curado 301, Lexa 300 . Daiwa Z2020 pewnie też da radę ale trochę szkoda. Dużo zależy od tego czy łowimy na Wiśle/Odrze czy też na Ebro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) A ja dziękuję Tobie za ten wątek...mam również takie pytania w tym temacie Robert ciebie też dopadła ta dziwna potrzeba?Toro u mnie się sprawdzał. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dzieki za propozycje , łowisko głównie Oderka , tudzież Pad , jak na razie najbardzej przypadl mi do gustu Toro 51, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jak ktoś się nie boi, może obadać Okume Komodo albo Citrixa w rozmarze 350 - zdjęcia bebechów znalezione w necie robią wrażenie ( odpowiednio steel lub brass, żadne tam aluminium ) , maślanej pracy podobno nie należy się spodziewać ale moc - podobno - mają. No i można trafić w okolicach $100-150 tak że może warto zaryzykować . Aczkolwiek na prawdziwe sumy to Guzu, który chyba trochę się zna, polecał AVETA do trolla oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Robert ciebie też dopadła ta dziwna potrzeba?Toro u mnie się sprawdzał.Dopadła mnie sympatyczna propozycja moich przyjaciół, wyjazdu w październiku na Ebro Nawet mam Revo Toro 51 ale mam wątpliwości co do pojemności szpuli. A z reszta to ja znam się na łowieniu sumów jak...niech każdy dopowie sobie co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dopadła mnie sympatyczna propozycja moich przyjaciół, wyjazdu w październiku na Ebro Nawet mam Revo Toro 51 ale mam wątpliwości co do pojemności szpuli. A z reszta to ja znam się na łowieniu sumów jak...niech każdy dopowie sobie co chce Niestety mój zestaw w odmętach warty pod Obrzyckiem pływa.Toro z batsonem Rclb świetnie się sprawdzało na rozmiar ryb poławianych na tym łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To mi przypomniało o moim zestawie Ultima + Daiwa Alphas spoczywających na dnie Żarnowca ale na sumka i tak było by za słabo Więc czytam i szukam...mam czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jak ktoś się nie boi, może obadać Okume Komodo albo Citrixa w rozmarze 350 - zdjęcia bebechów znalezione w necie robią wrażenie ( odpowiednio steel lub brass, żadne tam aluminium ) , maślanej pracy podobno nie należy się spodziewać ale moc - podobno - mają. No i można trafić w okolicach $100-150 tak że może warto zaryzykować . Aczkolwiek na prawdziwe sumy to Guzu, który chyba trochę się zna, polecał AVETA do trolla oczywiścieakurat tak sie sklada ze do trolla mam AVET MXL 6/4 ale niewyobrazam sobie tym czolgiem rzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) I to jest właśnie ten problem...jeden multik wystarczająco mocny i pojemny do trolla i co by jeszcze dało się nim w miarę przyjemnie/rozsądnie porzucać Edytowane 30 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) To mi przypomniało o moim zestawie Ultima + Daiwa Alphas spoczywających na dnie Żarnowca ale na sumka i tak było by za słabo Więc czytam i szukam...mam czasJa nie rzucałem, wyjechał z uchwytu,w tym samym dniu wylądowały w śmieciorze. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Trzeba wziąć to na klatę. Marek Szymański stracił nie dawno ... równocześnie 6 (sześć) zestawów trociowych (ale nie mieszajmy w temacie) Edytowane 30 Grudnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jak myślicie, Alphas 150hl będzie dobry pod sumka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Pod sumka tak pod suma nie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Wiesz, mam ten multik i zastanawiałem się czy podołał by takiemu zadaniu. Jeśli chodzi o moc, to jest w nim sporo. Tylko mnie martwi ta pojemność szpulki, trochę mało ? Bo rozumiem że o to Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 I ja mam Alphasa i myślę , że przy wyrośniętym sumku i sprzyjających okolicznościach dał by radę ale docelowy multik na suma to raczej go nie widzę. Mocy hamulca trochę mało no i pojemność szpulki. Ile tam wejdzie PP 50lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jak się nie mylę to 150m 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Moc hamulca moze byc mala ale zawsze mamy kciuk do tego bardziej martwilbym sie pojemnoscia szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 No właśnie. Myślę nad zabraniem również tego multika na Ebro ale do zestawu sandaczowego, licząc się z przyłowem suma...może da redę? Jak już pisałem, moje doświadczenie w połowie sumów jest właściwie zerowe. Opieram się na opiniach doświadczonych kolegów. A jak twierdzą to pierwszy odjazd suma na 100m nie jest niczym nadzwyczajnym to 150m na szpuli może być na styk. Trochę głupio zostawić w wodzie rybę z taką "nicią dentystyczną " w mordzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jeśli uważasz że będziesz miał za mało plecionki w revo toro 51 to zobacz model 61 , ja właśnie sprzedałem revo toro 61hs i chcę zakupić revo toro NACL 51 bo 61 dla mnie za szeroki i nie ma potrzeby mieć chyba tyle linki jeśli łowimy z łodzi, a myślę też że na szczupaka kołowrotek zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 51 przy polowaniu na szczupaki faktycznie sprawdza się wyśmienicie tak w trollu jak i przy jerkowaniu (podpinam do Daiwa Ryukon do 100g) 61 do jerkowania już mi trochę nie pasuje ale jak bym trafił "emeryta" w dobrym stanie za dobre pieniądze to zapewne bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jak ktoś się nie boi, może obadać Okume Komodo albo Citrixa w rozmarze 350 - zdjęcia bebechów znalezione w necie robią wrażenie ( odpowiednio steel lub brass, żadne tam aluminium ) , maślanej pracy podobno nie należy się spodziewać ale moc - podobno - mają. No i można trafić w okolicach $100-150 tak że może warto zaryzykować . Aczkolwiek na prawdziwe sumy to Guzu, który chyba trochę się zna, polecał AVETA do trolla oczywiście A co jest nie tak z przekładniami z aluminium? Np. Ryobi Metaroyal i Morrum SX miał takowe. Moim zdaniem ważny jest nie materiał, tylko spasowanie i obustronne podparcie obu zębatek przekładni łożyskami. Nie żebym namawiał kogokolwiek do używania Sx-ów na suma, ale rozbierałem ich wiele, nawet takich ze znacznym przebiegiem i żadna przekładnia nie wykazywała jakichkolwiek oznak zużycia. Co innego gówniane przekładnie ze znalu w tanich konstrukcjach. Niestety, jak zębatki latają jak Żyd po pustym sklepie, to żaden mosiądz nie pomoże... Osobiście od tego sezonu używam Millionerki 253 i jestem bardzo zadowolony. Przydałby się tylko PH, co by chwyt mieć pewniejszy. Zrobiłem tylko jedną drobną modyfikację. Otóż kolega w czasie uwalniania przynęty z zaczepu zapchał paluch między wodzik a ramę i byłby go paskudnie zmiażdżył, gdyby nie ścięło zębatki posuwu wodzika. W związku z tym zdemontowałem cały mechanizm wodzika (wraz z wodzikiem) i jest git. Panowie, uważajcie na palce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dopadła mnie sympatyczna propozycja moich przyjaciół, wyjazdu w październiku na Ebro Nawet mam Revo Toro 51 ale mam wątpliwości co do pojemności szpuli. A z reszta to ja znam się na łowieniu sumów jak...niech każdy dopowie sobie co chce BOB ja mam toro 61 - jak chcesz to się możemy zamenic Na moje potrzeby 51 będzie wystarczający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi