ms80 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Co do testu żyłki w lb, amerykańskie żyłki Np. Berkley, P-line o średnicy 0.25 to są oznaczane jako 7-8lb, pomimo iż rzeczywista wytrzymałość jest wieksza niż deklarowana. Żyłka 10lb to ma 0.28-0.30mm średnicy. Oczywiście pisze o zylkach z ich rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catfish86 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Większość deklarowanych wytrzymałości pisanych na opakowaniach żyłek/plecionek to życzenie producenta . W USA wytrzymałości plecionek podawane są na węzłach, natomiast w Europie podawane są wytrzymałości liniowe. Do tego dochodzi okłamywanie nas wszystkich co do rzeczywistej średnicy plecionki czy żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jedyna prawdziwa podana wytrzymałość, to ta linkach z certyfikatem IGFA i jest to wytrzymałość której linka nie ma prawa przekroczyć. Wynika to z regulaminów uznawania rekordów złowionych ryb na żyłkę/linkę o określonej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dokladnie rozbieżności powstają w wyniku podawania wytrzymałośći dla różnych warunków. Nas wędkarzy powinna inteteresowac wytrzymałość na węźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
catfish86 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 IGFA - rozwiniesz ten skrót i jak sprawdzać czy dany produkt posiada ten certyfikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Nie zebym bronil ale nie pisze 8kg wiec moze ma 8 lb co by bylo prawdopodobne Wysłane z mojego iPad przez TapatalkPrawdopodobne by było ale na rynek chyba włoski ta sama żyłka jest już z opisem kg na opakowaniusłaby zrzut ekranu i ja nie kwestionuje 'jakości' tej żyłki, bo zawsze wydawało mi się że trabucco to dobry produkt ale takie opisywanie działa na mnie odwrotnie proporcjonalnie do zamierzonego efektu.. i jeszcze ten symbol rybki z wagą do 0,01 kilograma.. nie wygląda do poważnie. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Trabucco używam od wielu lat i w 100% podzielam opinię Bujo. Świeża jest bardzo mocna, dobrze układająca się na szpuli i ładnie wychodząca ze szpuli, jest to zaletą szczególnie w niskich temperaturach (jedna z tych żyłek które nie wydziwiają blisko i poniżej 0 stopni) Podczas łowienia w dobrze płynącej rzece dość szybko się niszczy i co kilka wypadów trzeba wymienić, ale tutaj warto zaobserwować ten sam efekt również przy innych żyłkach. W przypadku 0,14 do 0,20 przegrubiona delikatnie o 0,01 mm. Naklejek z cyferkami o wytrzymałości nigdy nie czytam ale miło mi kiedy np. na pstrągach czy kleniach wyciągam z zaczepowej opresji ulubiony wobler, doginam kotwiczkę i mogę łowić dalej. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Sławek.Sobolewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sławek, dziękuję za świeżość! Z pozdrowieniami, drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam podobne doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja również używam Trabucco od kilku lat.Podzielam opinię o tym produkcie napisaną przez Sławka(kupujemy ją chyba z tego samego żródła Slawku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 IGFA - rozwiniesz ten skrót i jak sprawdzać czy dany produkt posiada ten certyfikat?International Game Fish Association: IGFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 informacja o IGFA Class znajduje się na opakowaniu żyłki/linki... Przy okazji widać że 0,35 ma "tylko" 8kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi