Skocz do zawartości
  • 0

Nowe modele Lowrance HDS Gen3 i Elite na 2015r.

jans

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam wszystkich

Czy ktos z szanownych kolegów orientuje się moze, czy w HDS poprzez wifi jest mozliwosc przesylania danych z/na karte? do komunikacji z tabletami i telefonami jest pr gofree (lecz sluzy podgladaniu i sterowaniem echa) a na Pc ? chodzi mi przesylanie np , map logow zdiec itp bez koniecznosci wyciagania  karty

Edytowane przez siarq

• 0

Sprzęt rewelka.  Cóż tu pisać.  Ustawienia musisz nad wodą dobrać do panujacych warunków. Zapewne na bocznym sonarze nie uda ci się osiągnąć pokrycia po 160m na boki jak to pisze lowrance. Oczywiście zakres taki można ustawić , jednak powyżej 60-70 m juz nic nie widać. Bynajmniej ja mam takie doświadczenia z tym echem. Gdzieś dziś w instrukcji czytałem że najlepsze osiągi są przy 2 -3 x glebokosc. Tzn przy 10m słupa wody zakres bocznego 20 -30m na boki.

• 0

Sonar tradycyjny - wysoki chrip . Czułość auto . Kolor line 70% , zakres głębokości auto

DSI - 455KHZ kontrast 63% zakres auto paleta sephia

Structure 455KHZ zakres 50m paleta sephia . Redukcja zakłady.  On . Wyrazistość powierzchni niski.

Jednak nie sugeruje się tym zbytnio. Na wodzie musisz sam sobie dopracować ustawienia. Structure scan i 800khz zauważyłem ze zasięg jest ok dla 1/2 zasięgu 455KHZ czyli jeśli ok obrazuje na 455 kHz przy 50m to na 800khz ok jest do 25m.

• Like 1

• 0

Szczerze powiem ze nigdy się nie bawiłem w śledzenie wabika poprzez echo . Jednak nie  raz podczas przeglądania logów widzialem charakterystyczny " zygzak " robiony przynęta. Na 100% jest kwestia ustawień echa . Próbowałeś zakładać gumę na główce ? Poszukam w logach przynęty i wstawię. A gdy np kotwice podnosisz to widzisz zamulenie na ekranie? Bądź jak opuszczasz tez powinno być widać. A przede wszystkim to na jakim sonarze to oglądałeś ? Tradycyjnym?  Bo chyba tylko na  nim to będzie do zobaczenia . Napewno na bocznym i di to będzie bardzo trudne do ujrzenia.  Spróbuj na 200khz. Zagadaj w wątku nowe lowrance elite 7hdi. Jest tam sporo doświadczonych użytkowników echosond lowrance

Edytowane przez siarq

• 0

Szczerze powiem ze nigdy się nie bawiłem w śledzenie wabika poprzez echo . Jednak nie  raz podczas przeglądania logów widzialem charakterystyczny " zygzak " robiony przynęta. Na 100% jest kwestia ustawień echa . Próbowałeś zakładać gumę na główce ? Poszukam w logach przynęty i wstawię. A gdy np kotwice podnosisz to widzisz zamulenie na ekranie? Bądź jak opuszczasz tez powinno być widać. A przede wszystkim to na jakim sonarze to oglądałeś ? Tradycyjnym?  Bo chyba tylko na  nim to będzie do zobaczenia . Napewno na bocznym i di to będzie bardzo trudne do ujrzenia.  Spróbuj na 200khz. Zagadaj w wątku nowe lowrance elite 7hdi. Jest tam sporo doświadczonych użytkowników echosond lowrance

Tak powinna wygladac praca przynęty na echu(guma podbijana skokami)zapis z mojej elitki,takze na hds-ie spokojnie powinien to kolega Andrzej widzieć.Zwroc uwagę na zapis z tradycyjnego stożka i dsi (podejrzewam ze probowales podgladnac woblera na bocznym sonarze co raczej ci się nie uda,choc tak do końca glowy nie dam)

post-56766-0-02839300-1439293051_thumb.jpg

• 0

Tak wysyłasz do parkera na swój koszt oni odsyłają na swój.  Dołączam fakturę zakupu i tyle. Jeśli nie planujesz nabyć ss 3d to nie ma po co slac .  Tydzień czasu cala akcja. Cała specyfikacje nowego softu znajdziesz na stronie oficjalnej lowrance.com

Edytowane przez siarq