jans Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 http://www.lowrance.com/en-US/News/HDS-Gen3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Ależ nie im , oni tylko sprzedają, to navico według nich daje paczki pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Każda aktualizacja coś tam wnosi jednemu bardziej przydatne poprawki drugiemu mniej.... Bug Fixes and Improvements Radar PPI can now show 6 range rings instead of the default 4 range rings (toggle on in Settings > System > Advanced Improved color and contrast for StructureScan 3D Leading Edge™ Improved speed for device upgrades over the NMEA 2000® network – up to 4x faster Fixed a bug where the data overlay settings were not saved after making changes Fixed a bug where Global and Local network settings changes were not retained after a power cycle of the unit Fixed a bug that allowed for the “Halo Light” option to be viewed in HDS Gen2T/Gen3 simulators – Halo radar is not compatible with HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Masz racje . Tylko ch. Mnie strzela jak mam co kwartał slac do aktualizacji....i jeszcze płacić za paczkę. Kocham ten kraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Jest temat Elite HDI ,Elite Ti ,Garmin XX itp. to ja zakladam nowy tak jak wyzej zeby nie mieszac W domu ladnie i pieknie wszystko dzialalo wiec dzisiaj ruszylem nad wode ,wlaczam a tu nic na ekranie tylko kilka kresek ,okazalo sie ze musze wybrac w ustawieniach przetwornik totalscan i wszystko bylo OK Ryb nie znalazlem wiec zrobilem kilka zrzutow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Co to za 3 pasy na Side View? Wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 pierwszy raz bylem na tej wodzie ,jest tam spora ilosc pstraga ,najprawdopodobniej sa to rury do natleniania wody latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woblerus Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Andrej,ja ja.Tyle kasy i nie ma ryb?Po co bylo sprzedawac ta ktora pokazywala ryby?Zart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 ale teraz wiem pod jakim katem rzucac zeby miedzy rurami prowadzic przynete Pstargi znalazlem ale ze pstragi to nie ryby wiec ryb nie bylo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Andrzrej ja proponuje ci jeszcze uzyc funkcji zakłócenia powierzchowe- ustawić na "niski" bo strasznie na tych twoich obrazkach "sieje"pod powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 wszyscy mi to mowia ale tak juz sie przyzwyczailem ze lubie widziec wszystkie smieci w wodzie jak troche wieje a moze ktos jeszcze doradzi czy na tym zrzucie wszystko wyglada OK bo jakos jedna strona wydaje mi sie "przeswietlona" a z drugiej jakis walek sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) A nie płynęles wzdluz walu/ górki jakiejś , jaśniejsze plamy prześwietlenia sa zazwyczaj na wzniesieniach. I tu by ss3d to pieknie zobrazowal i rozwiał wątpliwości Bawisz się w mapy ? Jak tak to spr w rm co tj, ewentualnie podeslij loga to obczaje Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W mapy sie bawilem aly tylko w DD ,teraz wszystko zrzucam na IG .Z tego co wczoraj widzialem i dzisiaj doczytalem to logi ze SS skan mozna bezposrednio w urzadzeniu zapisac zeby wyswietlic jako nakladke na mapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 tak structure mapa , ale to masz "fote" dna bez batymetrii, a druga sprawa to mapa structure scan aby byla naprawde fajna to trzeba jej czasu poswieci . zadnych esow floresow. to niestety jest jeszcze niedopracowane do konca pod tym wzgledem. . programy dd czy rm tez tego nie przerobia na pikobelo jesli dane sa zle zebrane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dokładnie Andrzeju tak,małą próbke tego masz na focie w moim wątku "moduł do bocznego sonaru w elicie HDI"jest tam fotka takiej structury dna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ok ,sorry ze tak mieszam ale jak w takim razie taka mape SS zrobic najlepiej ,zadnych esow floresow czyli gwaltownych skretow tylko po prostej linii np.co 20-30m ??I sprawdzilem w instrukcji jeszcze raz i wyglada na to ze da sie ta mape nalozyc na mape barymetryczna ale moge sie mylic i moze mi sie tylko wydaje .(Jak tylko moje logi w IG beda gotowe to sprawdze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Batymetrie to jedno a mapa ss to drugie. Mapę ss możesz jako nakładkę dać na mapę batymetryczna i ustalić jej przezroczystosc. Dane na baty zbierasz jak najczęściej z esami jak chcesz. Na SS pływasz tylko prosto w odległościach takich aby obrazowania ss było czytelne. Czyli jeśli na SS jest ok po 60m na boki to w jednym sladzie masz 120m mapy . Czyli od osi trasy płyniesz kolejny ślad 120m dalej chyba że zasięg spadł że względu na głębokość czy ukształtowanie dna. Starać się aby ślady z ss zbytnio na siebie nie zachodzily. Wejdź sobie w echo w pliki wskaż loga i daj konwertuje na SS zrób tak ze wszystkimi plikami które stworzyłem i zobaczysz strukturę. Później wejść w mapę na echo i wskaż opcje ss dane zapisane Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez siarq 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Sezon sie zbliza wiec postanowilem w koncu zmontowac nowy uchwyt to przetwornika i echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kreska Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam problem z ustawieniem hds7. Może ktoś napisze jakie są najlepsze ustawienia. Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Kreska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Niema najlepszych ustawień . Musisz je dopasować na wodzie do panujacych warunkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kreska Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Ale chodzi o przetwornik lss2 np żeby ładnie pokazywało chodzi o grafikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kreska Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Ewentualnie coś bliżej woda 4m mętna co wybrać np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zacznij od ustawień fabrycznych, potem zacznij kombinować. To zawsze przynosi efekt, wymaga jednak cierpliwości i konieczności obserwowania zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 4m to płytko jak syf w wodzie to na di będzie "sniezyc" czułością się pobawić . Boczny sonar na płytkiej wodzie zasięgiem nie powali pewnie do 30m na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udalo sie znowu na ryby wyskoczyc i pobawic ,tym razem na rzeke i dno bylo ciekawsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie no super jaka to jest dokładnie echo z jakim przetwornikiem. Nie chce mi się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jans
Top użytkownicy dla tego pytania
30
18
8
7
Popularne dni
20 Gru
12
4 Kwi
9
3 Sty
8
31 Gru
8
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 30 odpowiedzi
Paprykarz 18 odpowiedzi
AnrzejT 8 odpowiedzi
szemo 7 odpowiedzi
Popularne dni
20 Gru 2014
12 odpowiedzi
4 Kwi 2016
9 odpowiedzi
3 Sty 2015
8 odpowiedzi
31 Gru 2014
8 odpowiedzi
Popularne posty
Krzysztof Kacprzak
Faktycznie wyższe modele Garmina są sprzedawane bez przetworników ...i Lowranca zresztą też. Gramin i tak wychodzi trochę taniej i ma dużo lepsze menu i parametry...i 10Hz GPS. Jak Garmin wszedł na p
siarq
Batymetrie to jedno a mapa ss to drugie. Mapę ss możesz jako nakładkę dać na mapę batymetryczna i ustalić jej przezroczystosc. Dane na baty zbierasz jak najczęściej z esami jak chcesz. Na SS pływasz
AnrzejT
Udalo sie znowu na ryby wyskoczyc i pobawic ,tym razem na rzeke i dno bylo ciekawsze
Opublikowane grafiki
129 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi