Skocz do zawartości
  • 0

Nowe modele Lowrance HDS Gen3 i Elite na 2015r.

jans

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Każda aktualizacja coś tam wnosi jednemu bardziej przydatne poprawki drugiemu mniej....

Bug Fixes and Improvements

• Radar PPI can now show 6 range rings instead of the default 4 range rings (toggle on in Settings > System > Advanced

• Improved color and contrast for StructureScan 3D Leading Edge™

• Improved speed for device upgrades over the NMEA 2000® network – up to 4x faster

• Fixed a bug where the data overlay settings were not saved after making changes

• Fixed a bug where Global and Local network settings changes were not retained after a power cycle of the unit

• Fixed a bug that allowed for the “Halo Light” option to be viewed in HDS Gen2T/Gen3 simulators – Halo radar is not compatible with HDS

• 0

Jest temat Elite HDI ,Elite Ti ,Garmin XX itp. to ja zakladam nowy tak jak wyzej zeby nie mieszac ;)

W domu ladnie i pieknie wszystko dzialalo wiec dzisiaj ruszylem nad wode ,wlaczam a tu nic na ekranie tylko kilka kresek  :o  ,okazalo sie ze musze wybrac w ustawieniach przetwornik totalscan i wszystko bylo OK :lol:

Ryb nie znalazlem wiec zrobilem kilka zrzutow :(

6a3320a051fa74admed.png

3f0ae45273bd0d98gen.png

• Like 1

• 0

wszyscy mi to mowia ale tak juz sie przyzwyczailem ze lubie widziec wszystkie smieci w  wodzie jak troche wieje  :( 

a moze ktos jeszcze doradzi czy na tym zrzucie wszystko wyglada OK bo jakos jedna strona wydaje mi sie "przeswietlona" a z drugiej jakis walek sie robi :unsure:

0bc16d9065fed787gen.png

• 0

A nie płynęles wzdluz walu/ górki jakiejś , jaśniejsze plamy prześwietlenia sa zazwyczaj na wzniesieniach. I tu by ss3d to pieknie zobrazowal i rozwiał wątpliwości :P Bawisz się w mapy ? Jak tak to spr w rm co tj, ewentualnie podeslij loga to obczaje

Edytowane przez siarq

• 0

tak structure mapa , ale to masz "fote" dna bez batymetrii, a druga sprawa to mapa structure scan aby byla naprawde fajna to trzeba jej czasu poswieci . zadnych esow floresow. to niestety jest jeszcze niedopracowane do konca pod tym wzgledem. . programy dd czy rm tez tego nie przerobia na pikobelo jesli dane sa zle zebrane

• Like 1

• 0

Ok ,sorry ze tak mieszam ale jak w takim razie taka mape SS zrobic najlepiej ,zadnych esow floresow czyli gwaltownych skretow tylko po prostej linii np.co 20-30m ??

I sprawdzilem w instrukcji jeszcze raz i wyglada na to ze da sie ta mape nalozyc na mape barymetryczna ale moge sie mylic i moze mi sie tylko wydaje .

(Jak tylko moje logi w IG beda gotowe to sprawdze)

• 0

Batymetrie to jedno a mapa ss to drugie. Mapę ss możesz jako nakładkę dać na mapę batymetryczna i ustalić jej przezroczystosc. Dane na baty zbierasz jak najczęściej z esami jak chcesz. Na SS pływasz tylko prosto w odległościach takich aby obrazowania ss było czytelne. Czyli jeśli na SS jest ok po 60m na boki to w jednym sladzie masz 120m mapy . Czyli od osi trasy płyniesz kolejny ślad 120m dalej chyba że zasięg spadł że względu na głębokość czy ukształtowanie dna. Starać się aby ślady z ss zbytnio na siebie nie zachodzily. Wejdź sobie w echo w pliki wskaż loga i daj konwertuje na SS zrób tak ze wszystkimi plikami które stworzyłem i zobaczysz strukturę. Później wejść w mapę na echo i wskaż opcje ss dane zapisane

Edytowane przez siarq
  • Like 2