jans Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 http://www.lowrance.com/en-US/News/HDS-Gen3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja obserwuje temat onix od paru miesiecy.... Niestety jest to dalej sonar z ogromna iloscia problemow software i dlatego odkladam zakup tego modelu na pozniej.... Jak narazie pozbylem sie 1199 i czekam na rozwoj wypadkow...Czy mógłbym prosić o opis tych problemów ? Czy te problemy były również w modelu 1198 ? Jestem żywo zainteresowany tą problematyką i każda informacja jest dla mnie cenna. Jeżeli nie chce kolega opisać tego na forum to poproszę o informacje na priv. Myślę jednak, że nie tylko dla mnie będą one interesujące ponieważ na forum jest wielu użytkowników interesujących się echosondami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czy mógłbym prosić o opis tych problemów ? Czy te problemy były również w modelu 1198 ? Jestem żywo zainteresowany tą problematyką i każda informacja jest dla mnie cenna. Jeżeli nie chce kolega opisać tego na forum to poproszę o informacje na priv. Myślę jednak, że nie tylko dla mnie będą one interesujące ponieważ na forum jest wielu użytkowników interesujących się echosondami.z całą pewnością takie informacje podniosą Twoją skuteczność sprzedaży tychże urządzeń podobnie jak z wyciągarkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 z całą pewnością takie informacje podniosą Twoją skuteczność sprzedaży tychże urządzeń podobnie jak z wyciągarkami Masz coś do przekazania w tym temacie, czy to tylko takie pierdu pierdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Czy mógłbym prosić o opis tych problemów ? Czy te problemy były również w modelu 1198 ? Jestem żywo zainteresowany tą problematyką i każda informacja jest dla mnie cenna. Jeżeli nie chce kolega opisać tego na forum to poproszę o informacje na priv. Myślę jednak, że nie tylko dla mnie będą one interesujące ponieważ na forum jest wielu użytkowników interesujących się echosondami.http://www.crappie.com/crappie/fishing-electronics-and-photography/277453-opinion-onix/http://www.bbcboards.net/humminbird-sonar-gps/457074-onix-10-its-way.htmlTutaj mozesz poczytac troszke na ten temat...Problemow z onix jest calkiem sporo wiec proponuje wyszukiwarke google i po sprawie....Pare tygodni temu ukazal sie najnowszy software update 2.000 ktory poprawil prace onix ale dalej pojawiaja sie problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 http://www.crappie.com/crappie/fishing-electronics-and-photography/277453-opinion-onix/http://www.bbcboards.net/humminbird-sonar-gps/457074-onix-10-its-way.htmlTutaj mozesz poczytac troszke na ten temat...Problemow z onix jest calkiem sporo wiec proponuje wyszukiwarke google i po sprawie....Pare tygodni temu ukazal sie najnowszy software update 2.000 ktory poprawil prace onix ale dalej pojawiaja sie problemy...Liczyłem raczej na opis problemów jakie ty miałeś ze swoim 1199 SI a nie wszyscy użytkownicy w US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Liczyłem raczej na opis problemów jakie ty miałeś ze swoim 1199 SI a nie wszyscy użytkownicy w US Liczyłem raczej na opis problemów jakie ty miałeś ze swoim 1199 SI a nie wszyscy użytkownicy w US Lekkie nieporozumienie...ja nie mialem zadnych problemow z 1199.... Problemy o ktorych pisalem dotyczyly onix...jest ich mnostwo( ostatni software update 2.000 mial naprawic ponad 800 tzw.bugs i problemow w oprogramowaniu), wiec sam widzisz ile tego jest...ja nie mam czasu na przetlumaczanie kilku stron dlatego zainteresowanych odsylam do lektury i wyszukiwarki Google....1199 zdecydowalem sie odeslac do sklepu po dwoch miesiacach bo bylem niezadowolony z jakosci down imaging...poprzednio uzywalem lowrance elite 7 i uwazam ze 2D i downscan jest lepszy w lowrance...mam tu na mysli jakosc obrazu i tzw. target separation .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zrozumiałem, że miałeś takie problemy z 1199 że postanowiłeś się go pozbyć. A tak z ciekawości zapytam jaki to sklep przyjął sprzęt po dwóch miesiącach od zakupu a nawet używania ?Co do jakości to można się spierać godzinami które z nich jest lepsze. Dla mnie 2D jest porównywalne a DownImaging o niebo lepszy w Humminbirdzie. Szczególnie w porównaniu do serii Elite. Dopiero w HDS jest jakość którą porównałbym do Humminbirda. Ale każdy z użytkowników ma różne odczucia. Miałem HDSa 12 Touch i się go pozbyłem. Człowiek który go ma do dzisiaj jest zadowolony a ja go nie polubiłem. Dwa przetworniki są dla mnie nieporozumieniem ponieważ często korzystam z echa na różnych obcych łodziach i jest do dokuczliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zrozumiałem, że miałeś takie problemy z 1199 że postanowiłeś się go pozbyć. A tak z ciekawości zapytam jaki to sklep przyjął sprzęt po dwóch miesiącach od zakupu a nawet używania ?Co do jakości to można się spierać godzinami które z nich jest lepsze. Dla mnie 2D jest porównywalne a DownImaging o niebo lepszy w Humminbirdzie. Szczególnie w porównaniu do serii Elite. Dopiero w HDS jest jakość którą porównałbym do Humminbirda. Ale każdy z użytkowników ma różne odczucia. Miałem HDSa 12 Touch i się go pozbyłem. Człowiek który go ma do dzisiaj jest zadowolony a ja go nie polubiłem. Dwa przetworniki są dla mnie nieporozumieniem ponieważ często korzystam z echa na różnych obcych łodziach i jest do dokuczliwe. Tak dobrze zrozumiales...1199 nie spelnial moich oczekiwan i tak jak napisalem ,sonar po dwoch miesiacach uzytkowania zostal odeslany do sklepu( bass pro w US)...Placac takie pieniadze wymagalem zdecydowanie wiecej...taka sama sytulacja jest z onix ...nie wyobrazam sobie zebym wydawal ponad 3000$ i spedzal ponad 10 godzin tygodniowo rozmawiajac przez telefon z humminbird customer service probujac naprawic cos co jest nowe...Na temat jakosci 2D i downscan w lowrance elite 7 hdi zostalo wystarczajaco duzo napisane wiec jesli ktos ma ochote znalezc informacjie na ten temat to nie zajmie mu to wiecej niz 5 minut...Jesli podzielalbym twoja opinie na temat jakosci downimagig w 1199 to ten sonar zostalby u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No tak, w US to można sobie powybrzydzać a nawet zwrócić towar po dwóch miesiącach. U nas pogadanie z kompetentnym sprzedawcą jest wyzwaniem.A co do jakości DownImaging w 1199 wcale nie oczekiwałem, że podzielisz mój optymizm. Po prostu DI w moim 998 według mnie jest lepsza niż w Lowrance, szczególnie w serii Elite. Każdy użytkownik może mieć swoje zupełnie odmienne od innych wrażenia i odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No tak, w US to można sobie powybrzydzać a nawet zwrócić towar po dwóch miesiącach. U nas pogadanie z kompetentnym sprzedawcą jest wyzwaniem.A co do jakości DownImaging w 1199 wcale nie oczekiwałem, że podzielisz mój optymizm. Po prostu DI w moim 998 według mnie jest lepsza niż w Lowrance, szczególnie w serii Elite. Każdy użytkownik może mieć swoje zupełnie odmienne od innych wrażenia i odczucia.Mieszkam w US ponad 10 lat wiec trudno jest mi sie wypowiadac jak wyglada sytulacja klienta w Polsce aczkolwiek tutaj tez nie wszedzie jest rewelacyjnie jesli chodzi o wiedze sprzedajacych....Na wiosne bede myslal o nowym sonarze i caly czas jestem na etapie szukania informacji zarowno o lowrance hds 12 gen 2,gen 3 i onix... Czy masz moze jakies zdjecia z hds 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Masz na myśli zrzuty ekranowe czy zdjęcia urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolo Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Też jestem na etapie wyboru podobnego urządzenia. Do maja kiedy będzie potrzebne jeszcze trochę czasu.@Gregmegabass mam prośbę. Napisz jak zdecydujesz się na któreś z wymienionych lub inne urządzenie. Jeśli możesz, to wypunktuj dlaczego wybrałeś to, a nie inne urządzenie...Sądzę, że to przyda się nie tylko mnie. Przy okazji mam pytanie do uczestników dyskusji:urządzenia którego z producentów (Lowrance, Humminbird, Garmin, Raymarine) umożliwiają najłatwiejsze stworzenie własnej mapy batymetrycznej? Rozumiem oczywiście, że czasami może być potrzebne dodatkowe oprogramowanie, np. Dr. Depth. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zasadniczo nie ma różnicy pomiędzy Lowrance a Humminbird (Garmina i Raymarine nie znam) w tworzeniu map batymetrycznych. Oba urządzenia zbierają identyczne dane z ta przewagą, że Humminbird jest bardziej kompaktowy i przystępny cenowo rozpatrując wielkość ekranu i dostępne technologie obrazowania. Przewagą Lowrance jest możliwość odtworzenia wygenerowanej mapy na echosondzie, co moim zdaniem powinno być głównym celem przy tworzeniu map.Humminbird niestety nie daje takich możliwości na naszym rynku. Autochart został udostępniony jedynie dla USA i Kanady i z tego co wiem wersje te nie zadziałają na terenie Europy (koledzy z Ukrainy i Łotwy przetestowali to organoleptycznie) a o wersji na Europę nic nie wiadomo... Oczywiście możemy próbować oszukać urządzenie tworząc mapy jako zbiory "śladów" ale moim zdaniem nie jest to zadowalające rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jest również Autochart Pro na Europę; Humminbird Autochart Pro Europe: HUMMINBIRD AUTOCHARTLeave no waters uncharted. roprietary software from the new Humminbird AutoChart uses your Humminbird’s sonar returns and GPS to build your chartsSimply record that information onto the AutoChart Zero Lines map card (included), import that data into the AutoChart PC program which will convert it into a lake map.Once complete, transfer your new custom map back onto the AutoChart Zero Lines map card and it’s ready to display on any compatible Humminbird. No need to submit your data and wait weeks for a finished chart.AutoChart does it instantly - and your data is kept private, so your competition is none the wiser.*Optional for select ONIX, ION, 1100, 900, 800, 600 and 300 Series models. Mało tego w urządzeniach ONIX oraz ION obróbka jest prowadzona w czasie rzeczywistym bezpośrednio na urządzeniu bez konieczności obrabiania w komputerze. Jeżeli jestem w błędzie to proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jest również Autochart Pro na Europę; No o tym nie wiedziałem, ciekawa informacja! Z dostępnością na razie nie ma szału. Wiesz może czy AC będzie działał na 998 po aktualizacji softu do 7.090? W teorii powinno działać, tak wynika z opisu aktualizacji. Niestety po odpaleniu menu "Chart" nie znajduję opcji: "Base Layer" i "Overlay" jak pan poniżej: http://youtu.be/seHhYuWnDCw?t=6m24s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dostępny był w Normarku. Będzie działał , a opcje pewnie uaktywniają się po włożeniu chipu z programem do slotu na karty. W przypadku 998c obróbka i tak musi odbyć się na kompie. Dopiero ONIX daje możliwość tworzenia bezpośrednio na urządzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Masz na myśli zrzuty ekranowe czy zdjęcia urządzenia ?Myslalem o zrzutach z DI i side scan...dziekuje za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jamesty Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Fajnie że nie trzeba się mocno głowić żeby mapy sobie zrobić. Super że można aktualizować stare mapy ;] Edytowane 9 Stycznia 2015 przez jamesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Witam wszystkichParę dni temu nabyłem hds gen 3 i nie mogę pokonać komunikacji wifi. Problem polega na tym . Ze łączy się telefon z echem. Ale tylko na zasadzie przekazywania obrazu bez możliwości sterowania echem. Na różnych filmikach YouTube jest pokazane ze na echu powinno wyskoczyć informacja potwierdzającą zdalne sterowanie a u mnie tego niema. Porostu łączy się i przekazuje sam obraz. Czy ktoś z was wie jak rozwiązać ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Mi sie wydaje ze niema opcji sterowania. Samo przekazanie obrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 siarq gdzie kupowałeś i jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) . Edytowane 22 Maja 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) A tu link potwierdzający this HTML class. Value is Edytowane 17 Maja 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 według strony lowrance "Stay Connected: Integrated wireless connectivity with the Lowrance GoFree App and other onboard devices – view and control select HDS Gen3 displays wirelessly using supported tablets and smartphones."więc musi byćmyślę że to kwestia konfiguracji urządzeń na filmiku widac ze gosciu zmienia w ustawieniach hds tryb punktu dostępowego i ustawia klucz sieciowyrobiles wszystko według filmiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Robiłem dokładnie tak jak na filmie ale na echu nie wyskakuje zapytanie o kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
jans
Top użytkownicy dla tego pytania
30
18
8
7
Popularne dni
20 Gru
12
4 Kwi
9
3 Sty
8
31 Gru
8
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 30 odpowiedzi
Paprykarz 18 odpowiedzi
AnrzejT 8 odpowiedzi
szemo 7 odpowiedzi
Popularne dni
20 Gru 2014
12 odpowiedzi
4 Kwi 2016
9 odpowiedzi
3 Sty 2015
8 odpowiedzi
31 Gru 2014
8 odpowiedzi
Popularne posty
Krzysztof Kacprzak
Faktycznie wyższe modele Garmina są sprzedawane bez przetworników ...i Lowranca zresztą też. Gramin i tak wychodzi trochę taniej i ma dużo lepsze menu i parametry...i 10Hz GPS. Jak Garmin wszedł na p
siarq
Batymetrie to jedno a mapa ss to drugie. Mapę ss możesz jako nakładkę dać na mapę batymetryczna i ustalić jej przezroczystosc. Dane na baty zbierasz jak najczęściej z esami jak chcesz. Na SS pływasz
AnrzejT
Udalo sie znowu na ryby wyskoczyc i pobawic ,tym razem na rzeke i dno bylo ciekawsze
Opublikowane grafiki
129 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi