Skocz do zawartości

Hamulec rzutowy i łożyska - Antares AR

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Jurku,

Polemizować - dlaczego nie? Ja nie wymieniam łożysk bo po kilku latach użytkowania różnorodnych multików oraz dbania o łożyska nie widzę potrzeby wymiany czegokolwiek. A owszem ... w ramach tuningów osiągania kolejnych cm ultralekkimi przynętami przychodzą różne pomysły - łącznie z ABEC 9, ale skutecznie mi to przeszło - to co dają w pudełku w zupełności wystarczy, trzeba się tylko nauczyć sprawnego operowania wędką i kilku technik rzutowych :D

Pozdrawiam

Remek

heh no to ladnie... wychodzi na to ze jeszcze wiele sie musze nauczyc a w tym przede wszystkim rzucania bo u mnie roznica miedzy standardowymi lozyskami w CU201DHSV a lozyskami ABEC9 jest na prawde duza. zreszta u milo26 jest dokladnie to samo. mowa oczyiscie o wykorzystaniu multika glownie w zestawie boleniowym i zylowaniu rzutow na maxa - im dalej poza zasieg przecietnego smiertelnika pod mostem tym lepiej...

edit: jest jeszcze jedna mozliwosc - moje techniki rzutowe wymagaja lub po prostu lepiej sie sprawdzaja z nieco lepciejszymi lozyskami niz standardowe

Remas poco te wszytkie bajery z lozyskami szpulami i itd?

Z kilku powodow.

Po pierwsze dla postepu!!

Ja potrafie rzucac kilkoma technikami, wiem jaki kij zamowic/kupic do swoich celow. Wiem jaki multiplikator sparowac z kijem i z jaka linka, aby wszytsko dzialalo bardzo dobrze

wiec?

Szukam rozwiazan usprawniajacych tam gdzie jeszcze mozna. Diabel siedzi w szegolach i tak szczegolem moze byc zamiana w multiplikatorze typu Scorpion 1001 lozysk ze standardowych na ABEC 7 np..

Powod kolejny to szeroko pojeta customizacja

Skoro czesto dobieramy/zamawiamy specjalistyczny ( i drogi!!) kij do danych warunkow lowiskowych to czemu by nie zastosowac takiego samego podejscia do innych czesci zestawu?

Multiplikator po kiju wydaje sie nastepnym elementem, ktory mozna poddac modyfikacji.

Mifkowy przyklad z bardzo dalekimi rzutami za boleniem jest tu bardzo dobry.

Ja rowniez czulem sporo wiekszy komfort po mwymianie lozysk w CU101 na ABEC 5 zwlaszcza w trudnych terenowo warunkach, gdzie akurat trzebabylo lowic na male 4g woblerki bo byly najskurteczniejsze..

Skoro lowilo sie z wiekszym komfortem to ... z automatu wiecej myslalem o rybach i strategii dobierania sie do nich niz o splatanich, rzutach, celnosci itd...

wszytko jest dla ludzi :D

JW :D