admin Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Jurku,Polemizować - dlaczego nie? Ja nie wymieniam łożysk bo po kilku latach użytkowania różnorodnych multików oraz dbania o łożyska nie widzę potrzeby wymiany czegokolwiek. A owszem ... w ramach tuningów osiągania kolejnych cm ultralekkimi przynętami przychodzą różne pomysły - łącznie z ABEC 9, ale skutecznie mi to przeszło - to co dają w pudełku w zupełności wystarczy, trzeba się tylko nauczyć sprawnego operowania wędką i kilku technik rzutowych PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 heh no to ladnie... wychodzi na to ze jeszcze wiele sie musze nauczyc a w tym przede wszystkim rzucania bo u mnie roznica miedzy standardowymi lozyskami w CU201DHSV a lozyskami ABEC9 jest na prawde duza. zreszta u milo26 jest dokladnie to samo. mowa oczyiscie o wykorzystaniu multika glownie w zestawie boleniowym i zylowaniu rzutow na maxa - im dalej poza zasieg przecietnego smiertelnika pod mostem tym lepiej... edit: jest jeszcze jedna mozliwosc - moje techniki rzutowe wymagaja lub po prostu lepiej sie sprawdzaja z nieco lepciejszymi lozyskami niz standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Mifciu, jak pisał Remek tunning, to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Remas poco te wszytkie bajery z lozyskami szpulami i itd? Z kilku powodow. Po pierwsze dla postepu!! Ja potrafie rzucac kilkoma technikami, wiem jaki kij zamowic/kupic do swoich celow. Wiem jaki multiplikator sparowac z kijem i z jaka linka, aby wszytsko dzialalo bardzo dobrze wiec? Szukam rozwiazan usprawniajacych tam gdzie jeszcze mozna. Diabel siedzi w szegolach i tak szczegolem moze byc zamiana w multiplikatorze typu Scorpion 1001 lozysk ze standardowych na ABEC 7 np.. Powod kolejny to szeroko pojeta customizacja Skoro czesto dobieramy/zamawiamy specjalistyczny ( i drogi!!) kij do danych warunkow lowiskowych to czemu by nie zastosowac takiego samego podejscia do innych czesci zestawu? Multiplikator po kiju wydaje sie nastepnym elementem, ktory mozna poddac modyfikacji. Mifkowy przyklad z bardzo dalekimi rzutami za boleniem jest tu bardzo dobry. Ja rowniez czulem sporo wiekszy komfort po mwymianie lozysk w CU101 na ABEC 5 zwlaszcza w trudnych terenowo warunkach, gdzie akurat trzebabylo lowic na male 4g woblerki bo byly najskurteczniejsze.. Skoro lowilo sie z wiekszym komfortem to ... z automatu wiecej myslalem o rybach i strategii dobierania sie do nich niz o splatanich, rzutach, celnosci itd... wszytko jest dla ludzi JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dyskutujecie Koledzy o łożyskach, w tym również o ABEC 9, a gdzie takie można kupić ? Szukałem na róznych stronkach i w rozmiarach do multików trafiają się max ABEC 7. Czy możecie napisać gdzie zaopatrzyć się w ABEC 9.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi