okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Cześć, szukam nowego kija do casta. Zacząłem swoją przygodę od Jaxona XT PRO, teraz mam Dragonowskiego Milleniuma Fatso 25-60g 1,95m i się nim już obłowiłem Szukam kija o podobnych parametrach. Przede wszystkim ma to być kij pod gumy od 40g wzwyż. Zazwyczaj górna granica przynęt których używam zamyka się w 80g, jednak czasami odwiedzam łowisko z szansą na większą rybę i wtedy trzeba też podać Sweepera 17 czyli 100g. Mam kilka patyków na oku, min. Guide Select Sweeper 40-80g lub Guide Select Jig Jerk do 70g.Nie mam możliwości sprawdzenia tych wędek na żywo więc chciałbym się Was zapytać co o nich sądzicie? Myślicie, że mają taki zapas żeby od czasu do czasu porzucać jerkami 90-100g? Jak taki kijek się sparuje z multikiem 200-225g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Ja mam J&J do 100gr i on nie daje rady jerkami powyżej 60gr.....powyżej 60gr to już rzuty delikatne i bez dynamiki....sweeper 17....próbowałem może 3x i to zdecydowanie nie jest kij do takich wabików PS: Proponowałbym pomyśleć nad przeniesieniem tematu do działu baitcasting Edytowane 31 Grudnia 2014 przez minecjusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 idz do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Krótko,zerknij Kolego na all..... jest wyprzedaż Dragon Ultima Cast 1 cz. opisany do 80g za 250 zł.Udany kij, świetne komponenty, poza korkiem, no ale na czymś musieli oszczędzić.Ogarnie z powodzeniem podane przez Ciebie przynęty.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) witam Mam TALONA VI 64HM,93m 20-70G ,15-30LB .Kijek bardzo dobrej akcji ale nie próbowałem nim rzucać powyżej 60 g .W tym przedziale szukaj BRC X-ZOGE. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez woblerek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Monoblank odpada, nie chcę się męczyć przy transporcie. Po za tym ta rękojeść z okleiny to porażka.. Wolę dać więcej i mieć dobrze zrobiony kij niż kupić taki bubel. Xzoga to już nie moja półka cenowa, po za tym nie chce kija z pracowni tylko coś seryjnego w rozsądnej cenie do 500-600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 ...Wolę dać więcej i mieć dobrze zrobiony kij niż kupić taki bubel....????!!! sorki ale mam ten kij i tego tekstu nie rozumiem. Gorący wątek na temat korek/okleina w tym kiju spowodował, że wyjąłem go z tuby i ze zgrozą odkryłem, że faktycznie uchwyt jest w okleinie!!! I zrozumiałem z jakiego powodu miałem dość słaby sezon szczupakowy! EUREKA. A tak fajnie mi się nim wędkowało. Świetne komponenty. czułość, dynamika. Zaliczyłem chyba jeden spad...no ale ta okleina w kiju, który można kupić za 280pln- nowy, z pięcioletnią gwarancją...obrzydliwość i obrzydzenie! No bubel po postu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ja używam Guide Select Skiner Cast 40-80gr. i naprawdę świetny kijek. Fajnie wykończony i bez problemu używam Salmo Jack. Polecam ten kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Niech sobie ta Ultima kosztuje nawet 50zł to i tak jej nie kupię - bo to jednoskład. Jack 18 to 70g w przypadku tonącego, miałeś jeszcze zapas przy rzutach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Mam Jacka pływającego 60gr. i i miałem zapas. Czasami na filmach p. Piotr Piskorski łowi tym kijem i Jackiem. W tym filmiku łowią tym kijkiemhttps://www.youtube.com/watch?v=oiKrtzAWkLo&spfreload=10 Edytowane 31 Grudnia 2014 przez tomtar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Próbowałeś rzucić czymś cięższym? Największe przynęty jakie mam to sweepery 17 po 100g, trochę spore przeciężenie Jednak chcę uniknąć kupowania dwóch zestawów bo jednym łowiłbym tylko okazyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtar Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Nie. Jack był największą przynętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 ..."Niech sobie ta Ultima kosztuje nawet 50zł to i tak jej nie kupię - bo to jednoskład"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Ogarnąć tak szeroki zakres jednym kijem ciężko na dodatek dwu-skład do 500zł jeszcze gorzej Trzeba pójść na jakiś kompromis np. do 80gr ogarnie patyk podany niżej, więcej też, ale za to już z ciskaniem bez kompromisów bym się nie zapędzał, natomiast mocniejszy do lżejszych przynęt byłby pałką. PC70HF2http://www.zbik.pl/wedkarstwo/wedki-wedziska/wedziska-castingowe/st.croix-premier2 Takie cuś również niezgorszej urody http://allegro.pl/sakura-shinjin-neo-casting-662-xh-198cm-14-70g-i4909292588.html Ps. Info nie czerpane z internetowych czeluści jakby kto pytał a bardziej z praktyki Jak dla mnie jedne z lepszych propozycji dostępnych od ręki na naszym rynku o podanych parametrach. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mi bardzo przypasowały od 30g do fatso14S kije: - Dragon HM80 MonsterJerk Cast- Dragon Guide Selec Skinner Cast Oba w dwóch kawałkach, nieco się różnią. HM80 cienki blank, progresywne ugięcie, świetnie się ładuje, nie gubi ryb, leciutki... GS sztywniejszy nieco, blank też nie gruby, dobrze się ładuje, szybszy kij z dużym zapasem mocy, częściej gubi ryby od poprzednika. Oba ładne o różnym designie, fajne badyle kur..;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 niedawno a forum wisial robiony przez krzyska batson MB845 (mam nadzieje ze nie pomiieszalem oznaczen). Możesz brać w ciemno tym bardziej ze wisi/ wisial za jakies 350 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Cześć, szukam nowego kija do casta. Zacząłem swoją przygodę od Jaxona XT PRO, teraz mam Dragonowskiego Milleniuma Fatso 25-60g 1,95m i się nim już obłowiłem Szukam kija o podobnych parametrach. Przede wszystkim ma to być kij pod gumy od 40g wzwyż. Zazwyczaj górna granica przynęt których używam zamyka się w 80g, jednak czasami odwiedzam łowisko z szansą na większą rybę i wtedy trzeba też podać Sweepera 17 czyli 100g. Mam kilka patyków na oku, min. Guide Select Sweeper 40-80g lub Guide Select Jig Jerk do 70g.Nie mam możliwości sprawdzenia tych wędek na żywo więc chciałbym się Was zapytać co o nich sądzicie? Myślicie, że mają taki zapas żeby od czasu do czasu porzucać jerkami 90-100g? Jak taki kijek się sparuje z multikiem 200-225g?Ja moge zaproponowac fajny kijaszek 2sklad 195cm rodem z holandii ron thomson axellerator jerk opisany jako 50-120 ale juz blaszki 10g lataja znosnie w gore tylko lepiej jedyna wada pekniety korek na nakrecanym fore troche kleju i posluzy dluugo jak cos to prv Pozdr Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Batson jest w dalszym ciągu, ale to jednoskład więc odpada, bo jak wcześniej wspomniałem jednoskład to dla mnie duży problem w transporcie.Dragon HM80 MonsterJerk Cast... 1500zł za kij Dragona?- w życiu nigdy Na chwilę obecną najbardziej do mnie przemawia GS Sweeper, chyba się wstrzymam do Rybomanii i tam pooglądam kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 chyba się wstrzymam do Rybomanii i tam pooglądam kijeDobra decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Poszukaj jeszcze w ofercie SG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Już patrzyłem, mają w sumie jeden kij który by mi odpowiadał - butch light 40-100g, chociaż po doświadczeniach z XLNT do 18g wydaje mi się, że tej setki nie uciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 sg mpp jerk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Kolega pisał wcześniej, że monoblank odpada.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Panowie planuję zakup jerkówki max 185cm ,ciężar wyrzutowy 30-80gr do kwoty 350zł .Moje typy :QANTUM Escalade Jerk 1,80cm 40-80 grSavage Gear MMP Jerk 1,83 75grProsiłbym o subiektywne opinie podanych patyków ,lub jakieś inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 w zbliżonej cenie jest jeszcze team dragon 1,8 m do 70 g. rok temu kupiłem go jako pierwszą jerkówkę i jestem zadowolony. ma spory zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi