Skocz do zawartości

Cast do 60g z zapasem

okonilowca

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie planuję zakup jerkówki max 185cm ,ciężar wyrzutowy 30-80gr do kwoty 350zł .Moje typy :

QANTUM Escalade Jerk 1,80cm 40-80 gr

Savage Gear MMP Jerk 1,83 75gr

Prosiłbym o subiektywne opinie podanych patyków ,lub jakieś inne propozycje.

MPP jest bardzo fajne, lecz ma długi dolnik który mi osobiście przeszkadza. Łowiłem nim i max co rzucałem to około 90g przy płynnym wymachu.

A dolny ciężar wyrzutowy i mógłbyś napisać jak zachowuje się na rybie ,co do dolnika jedem plus lepiej wyważa kij . Dziękuje za pomoc . W łódzkiem jest lipa z konkretnymi sklepami ( tylko Bekier I ul.Nawrot ) wiadomo nie ma to jak pomacać kija :D ,a tak tylko sklepy internetowe.

• 10 miesięcy temu...

Siema
Podepnę sie pod temat.
Nosze sie z zamiarem kupna swojej pierwszej wędki castingowej. Jestem w tym temacie całkowitym laikiem. A wiec do rzeczy.
Poszukuje wędki w 2 składzie, która obsłuży gamę  gumowych przynęt od 15 do 25 cm W cenie max 250złociszy. Pozdrawiam

Długość gumek nic nie daje. Podaj całkowitą wagę przynęt. Kondon jest długi i gumowy a waży kilka gramów pewnie. I też jest gumką  ;)

No niech będzie :D przejrzałem mniej więcej ile takie cuda ważą.  To tak powiedzmy żeby ogarniał 30-70gr.

Edytowane przez Lysy...

ja mam dragon millenium fatso jerk cast 1.95m cw 25-60g takiego samego uzywam do spina a casta niechcacy kupilem. nigdy nie byl uzywany folia na rekojesciach wszystkie zawieszki itp. moze z raz wyjety z pokrowca jak go otrzymalem. jak uzywam do spina jestem bardzo zadowolony z tego kija ma duza moc i fajnie sie nim lowi. chetnie sprzedam. nowy na gwarancji jeszcze