Skocz do zawartości

Połów ryb w Egipcie

Bobby0404

Rekomendowane odpowiedzi

kurczę super sprawa ja będę w Hurghadzie od 20 grudnia do 4 stycznia czy można prośić kolegę o namiary na przewodnika i czy czeba swuj sprzęt brać bo akurat muj trolingowo łososiowy się nie nada a kupować na jeden raz trochę słabo

kurczę super sprawa ja będę w Hurghadzie od 20 grudnia do 4 stycznia czy można prośić kolegę o namiary na przewodnika i czy czeba swuj sprzęt brać bo akurat muj trolingowo łososiowy się nie nada a kupować na jeden raz trochę słabo

Najpierw "czeba" nauczyć się poprawnie pisać po Polsku.... ;)

Chyba, że w Hurghadzie lepiej wyjdzie Ci dogadanie się z przewodnikiem po Rosyjsku lub Angielsku... ;)

Edytowane przez Werem
  • Like 2

Jak wcześniej pisałem, do Egiptu powinno się jeździć między listopadem a majem/czerwcem. Potem stanowczo za gorąco, a jeśli jeszcze dopadnie nas flauta na morzu, to modlimy się o to, aby przewodnik przemieścił się na kolejną miejscówkę - to jedyna szansa na wiaterek :) Popping mocno eksploatuje siły, choć po nabraniu doświadczenia człowiek zdecydowanie mniej się męczy. Jeżdżę w tropiki od 2010 roku, spokojnie wytrzymuję 6-dniowe Safari i łowienie od rana do wieczora, z przerwą na lunch. Ryby zdecydowanie wynagradzają poniesiony wysiłek

post-46073-0-70003200-1533727353_thumb.jpg

post-46073-0-40840700-1533727366_thumb.jpg

post-46073-0-72890600-1533727388_thumb.jpg

post-46073-0-05132100-1533727407_thumb.jpg

• Like 10

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Rejs 8 godzinny z Hurghady dla 1 osoby (sprzęt, lunch, napoje zapewnione przez rekomendowanego przewodnika) to

koszt 450 Euro. Przy 2 osobach łącznie ok. 510 Euro. Natomiast typowe 6-dniowe Safari z portu Hamata (do dyspozycji statek baza z kabinami, kucharzem, pełnym wyżywieniem oraz łodzi motorowe do poppingu/jiggingu/trollingu, przewodnik na każdej łodzi, wszelkie zezwolenia, 6 dni łowienia na wodach bez presji wędkarskiej), ale z własnym sprzętem, przy 6 uczestnikach to koszt ok. 2100 Euro/os.

Poniżej kilka fotek z wyprawy pod koniec maja. Za 3 tygodnie jadę ponownie :)

post-46073-0-78731000-1539425836_thumb.jpg

post-46073-0-89457700-1539425853_thumb.jpg

post-46073-0-11295600-1539425883_thumb.jpg

post-46073-0-79303800-1539425898_thumb.jpg

post-46073-0-23252800-1539425916_thumb.jpg

post-46073-0-80588000-1539426250_thumb.jpg

• Like 4

• 2 miesiące temu...

Witam. Znajomy mnie pytal czy moze znam kogos kto kiedys byl w Hurghadzie i wynajmowal lodke do plywanie na GT etc.

Jego znajomy byl niedawno, ale nie wpadl na to by jakiekolwiek namiary wziasc na faceta (nei spodziewal sie wracac. Ponoc lodz nie byla wedkarska - trzeba bylo miec swoj sprzet etc koles wyplywal z portu i za +- 100euro/dzien (chyba od osoby) plywal w poszukiwaniu ryb. Ponoc Skipper mimo braku nastawieni wedkarskiego (0 wedek etc) wiedzial gdzie szukac ryb i nalowili sie calkiem calkiem i teraz kolega ma smaka i jeszcze mi robi.

Pewnie, ze bede googlowal, ale a noz ktos mi podpowie bo byl i uzywal?

Pamiętam,ze jak byłem tam w 2011r to proponowali wyprawy wedkarskie do wykupienia przy basenie hotelowym. Chodził naganiacz,mial segregator i różne, konkurencyjne oferty do tych, co proponowali z biura podróży. Ja byłem na rejsie że snoorklingiem, ale się wylowilem ryb, bo mieli szpulke z żyłką, ciezarkiem i olowiem. Brały przyzwoite pomarańczowe okonie????

Witam. Znajomy mnie pytal czy moze znam kogos kto kiedys byl w Hurghadzie i wynajmowal lodke do plywanie na GT etc.

Jego znajomy byl niedawno, ale nie wpadl na to by jakiekolwiek namiary wziasc na faceta (nei spodziewal sie wracac. Ponoc lodz nie byla wedkarska - trzeba bylo miec swoj sprzet etc koles wyplywal z portu i za +- 100euro/dzien (chyba od osoby) plywal w poszukiwaniu ryb. Ponoc Skipper mimo braku nastawieni wedkarskiego (0 wedek etc) wiedzial gdzie szukac ryb i nalowili sie calkiem calkiem i teraz kolega ma smaka i jeszcze mi robi.

Pewnie, ze bede googlowal, ale a noz ktos mi podpowie bo byl i uzywal?

Odezwij się do Jarka Płatka, da Ci namiar na dobrego przewodnika w Hurghadzie. Chyba 400E koszt wynajęcia łodzi, gość to specjalista.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Dwóch moich kolegów planuje w czerwcu wyjazd na 6 -dniowe Safari po Morzu Czerwonym. Do dyspozycji łódź baza + łódka poppingowa z profesjonalnym przewodnikiem (ten, który zaszczepił u mnie łowienie w tropikach). Wylot 8 czerwca 2019, powrót 15 czerwca. Ja niestety nie mogę jechać w tym terminie Szukają jeszcze 2 chętnych do składu. Termin bardzo dobry, można połowić fajne GT, Dog tooth Tuna, graniki, barakudy, makrele królewskie, karanksy niebieskopłetwe i inne. Jest też szansa na żaglicę. Dla chętnych opcja trollingu, także z łodzi bazy, która stale przemieszcza się po morzu. Koszt 2000-2300 Euro w zależności od ilości wędkarzy. W cenie cały pobyt, licencje, bardzo dobre jedzenie ( pełne wyżywienie), 1 noc w hotelu 4*, transfery. Temat pilny, do najbliższego weekendu trzeba potwierdzić skład.

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Czy wiecie coś na temat aktualnej sytuacji z wędkowaniem w Egipcie? Lecę na początku czerwca do Hurghady, chętnie przepłynąłbym się gdzieś na jeden dzień. Z brzegu raczej się nie połowi? 

Co sądzicie np. o czymś takim?
https://fishingbooker.com/charters/view/31506?booking_days=1&booking_persons=2&booking_children=0&booking_date=07-04-2024

Edytowane przez stary_anona

• 9 miesięcy temu...

Ktoś ostatnio był i korzystał z przewodnika w Egipcie? Planuje w marcu odwiedzić okolice Hurghady i na stronie co podał kolega wyżej jest całkiem sporo przewodników, pytanie kogo wybrać. Może znacie kogoś godnego polecenia? Widzę, że danwo nie było tutaj nowych/świezych informacji.

• 1 miesiąc temu...