BreederGoulda Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kupię chyba tego Penna Slammera 260 i Daiwę Lexa Spinn 2,40m 30-70g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kombinujesz jak koń pod górę. Kup to, co radzili Ci wcześniej koledzy których o poradę prosiłeś - wędkę SG i Zaubera, ewentualnie Slammera. Ja też polecam to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) A na giełdzie w bardzo dobrym stanie St. Croix Premier PS70XHF cw 20-60, 213cm za 500 zł, zbij do 450 i masz bardzo dobry kij a nie Bushwhackera który podobno do tego jest kruchy. Slammer 260 bardzo fajny sprzęt. Mówię co ja bym zrobił. :-) Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Hvast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 oki nie upieram sie że nie może to być penn slammer a jaki kij do niego też tak w granicach 350-380 zł do 60 gram?ja mam shimano yasej shad jigging do 60gr. 270cm, tylko że płaciłem za niego trzy lata temu 600zł, po twoich postach dochodzę do wniosku że wystarczył by ci beastmaster najlepiej ze starszej serii np BX cw.20-50gr, co do firmy SG nie mam jakoś przekonania, a poza tym pisali gdzieś na Jerku że problemy są z serwisem.masz jeszcze sporo czasu i jak nie masz dużego parcia na oglądanie przez 4 miesiące w domu kija to poczekaj na okazję może akurat coś wyrwiesz tutaj albo na alle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Spoko dzięki koledzy, popatrzę jeszcze, poczytam na forum co o jakim kiju pisza uzytkownicy jacy je przerobili w praktyce, może faktycznie coś się trafi na giełdzie tutaj. Nie muszę go kupić dziś czy jutro bo mam z czym jechać nad wodę na klenia i jazia, ten potężniejszy będzie mi potrzebny od 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 wesoło mi się czytało.... jeszcze raz .. SG lub Bestmaster CX dlaczego ? bo jest teraz w promocji(shimano) i to dobry kijek.. młynek to slamer,zauber, albo ta daiwa co podawałeś ale w rozmiarze 3000, ten premier co Kolega pisze to fajny ale 20-60? chyba nie tego szukasz i krótki bo 213. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) ten premier co Kolega pisze to fajny ale 20-60? chyba nie tego szukasz i krótki bo 213. Ogólnie szukam kija 2,40 który ma ciężar wyrzutu myślę właśnie do 50 może 60 gram by bez problemu ciskał przynęty o wadze 30-40 gram, zarówno woblery jak i wahadła i by przede wszystkim bez problemu takim te przynęty mozna było zaperezentować drapieżnikom, nie może być za miękki kij bo go połamię najzwyczajniej. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) No i mnie Cristovo uprzedził, kurczę.Bo jak Ci się ten Zauber zepsuje albo znudzi albo go w inny sposób szlag trafi i kupisz inny kołowrotek, wtedy zostaniesz z niepasującym kijem jak ten, nieprzymierzając .... sterczący. To był oczywiście żart. Po prostu szukaj kija do swojej metody połowu a nie do kołowrotka. pozdrawiam - Michał. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Fugazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Tak sobie jeszcze poczytałem i chyba jednak trzeba troche kasy dołozyć by kupić coś lepszego. Rozważam pod swój styl łowienia jeszcze mdel Shimano Stradic Spin 2,46m 15-50g i do tego albo Ryobi Zauber 3000 albo ten Penn Slammer (który wizualnie wcale mi się nie podoba ale skoro mówicie że jest tak mocny to może warto wziąć pod uwagę moc nie wizualność), przy młynku musze jeszcze wziąc pod uwagę to który będzie lepiej układął plecionkę bo nie chciał bym się wkurzac jak sie będzie plątała przez ciulowy nawój. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 do tego białego kija musi być biały stradic ale od stradica lepszy jest TP ,pomyśl, dozbieraj.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie wiem jak ten stradic ale miałem jakiegoś beast mastera 210 cm do 100 czy 120 gram i porównując go z uncjówką z SCIV to była kluska w mojej ocenie do max 50-60 gram więc jeśli shimano cały czas podobnie opisuje swoje wedki to nie będzie trafiony ten kij. Przemku, odpuść sobie wypytywanie o coraz to inny kijek, jedź do jakiegoś sklepu, a najlepiej kilku i pomacasz rożne wedki i przy okazji kolowrotki. Jak juz będziesz zdecydowany to zadaj wtedy pytanie czy ewentualnie nie łamie się ta wędka zbyt często . Poza tym to i tak się nawymieniasz tych wędek i kołowrotków zanim Ci coś przypasuje, a jak już przypasuje to i tak za jakiś czas zmienisz bo się znudzi Btw, ten premier to nie głupia propozycja na łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Ogólnie szukam kija 2,40 który ma ciężar wyrzutu myślę właśnie do 50 może 60 gram by bez problemu ciskał przynęty o wadze 30-40 gram, zarówno woblery jak i wahadła i by przede wszystkim bez problemu takim te przynęty mozna było zaperezentować drapieżnikom, nie może być za miękki kij bo go połamię najzwyczajniej. http://jerkbait.pl/topic/15572-xzoga-blanki-charakterystyka/page-4 -Xzoga Genbu Shitenno - ta co Karol opisał (seryjny kij) będzie dobry do tego czego oczekujesz.. dłg 2,40, 12-35 lb,i najważniejsze,nie połamie się. wiem co piszę bo posiadam, gdyby Koledze pierwszy nie podszedł to polecam ss8015-2 albo ss8020-2 używam słabszego i nie miałem lepszego kija pod Twoje łowienie. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Nie wiem jak ten stradic ale miałem jakiegoś beast mastera 210 cm do 100 czy 120 gram i porównując go z uncjówką z SCIV to była kluska w mojej ocenie do max 50-60 gram więc jeśli shimano cały czas podobnie opisuje swoje wedki to nie będzie trafiony ten kij. Stradic będzie dobry. Shimano przestało już robić krowie ogony, przynajmniej w niektórych modelach. Chciałem kupić tą wędkę swojej kobiecie, ale po oględzinach w sklepie stwierdziłem, że od brania z opadu pojawią się pajęczynki na lakierze na paznokciach Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Pumba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 stradic dobry pod ciężkie przynęty ma zapas mocy ale nie nadaje się pod mniejsze niż 20gr.przerzuciłem sporo kijków i pod ciężkie łowienie nadaje się ,wada to kolor do tej pory nie mogę się przyzwyczaić ale hol rybek to wynagradza sprawdzę go na plaży jak za trocią będę się uganiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Koledzy odgrzeję jeszcze kotleta bo ostatnio wpadł mi w ręce kij Mikado nsc heavy spin 260 20-60 g, fakt jest to o 20 cm więcej niż planowałem kupić ale ogólnie kij wydawał mi się godny uwagi pod mój styl łowienia i przynęty wagowo jakie chcę zastosować, no i być może spasował by się z Ryobi Zauberem 3000, co sądzicie, miał ktoś i użytkował ten kijek do cięższego łowienia w rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Czytałem Twój temat i widzę, że zwiększyć chcesz pułap kasy.Skoro wchodzisz w długości 260 to ja mam dla Ciebie propozycję.Zastanów się nad kupieniem St.Croix Triumpha do 48 g.Tylko zapytam , chcesz tym łowić na naszej Warcie ?Jest jeszcze giełda i czekanie na okazje, ewentualnie dział kupię...Co do kołowrotka , do tego Miakdo jak będzie odpowiadał to raczej bardziej Ryobi Arctica 5000 ( waga trochę sporo ) , Red/Zauber 3000/4000 jakoś za delikatny mi się wydaje , a nawet jestem pewien, że przynęty ponad 40 g i regularne łowienie nie wpłynie na niego najlepiej.Penna nie lubię , ale tutaj faktycznie by pasował. Edytowane 7 Lutego 2015 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi