Lester Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Pierwszy i od razu taki ładny! Gratulacje Edytowane 31 Marca 2015 przez wędkarzKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Żółty i gruby, chyba na proteinie jedzie Piękny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Piękny Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Pierwszy w tym roku ...sympatyczny!!! Co zeżarł? Wygląd trochę jak slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur43 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Piękny.Skoro ten pierwszy,to zapewne będą większe w sezonie,czego serdecznie życzę i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Pierwszy w tym roku Ile ma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 gruuuubas troche to wygląda jak slider ale chyba to nie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Mało nie pęknie. Super garbus. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Pierwszy w tym roku Przemalowany świniak czy co? Piękny! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Pierwszy w tym roku Ładnie musiał doić Gratuluję!! Piękna ryba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Danielu, ryba rzeczywiście fajna, gratuluję. Mam jednak prośbę do Ciebie i innych Kolegów. Dajcie odetchnąć tym pięknym samiczkom, proszę o litość dla nich. Sami zwracacie uwagę na ich stan, pełne ikry, gotowe do tarła, ociężałe, powolne. Zduście w sobie instynkt łowcy i chęć błyśnięcia przed Kolegami, jeszcze będzie okazja. Wygląda, że już niedługo ruszą na żer, zmęczone i głodne po przeżyciach związanych z prokreacją, a my zyskamy kolejne pokolenie zdrowych, silnych ryb. Jeśli nie możecie usiedzieć w domku, pojedźcie nad rzekę, weźcie w garść jaziowe smużaki, czy kleniowe killery, niech Wam woda darzy, a okonie odwdzięczą się w pozostałych porach roku. Z góry dziękuję w imieniu gruuuubasów, przemalowanych świniaków, super garbusów i wszystkich ciężarnych dziewczynek. Edytowane 31 Marca 2015 przez bartsiedlce 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Taki okoń, budzi już zachwyt. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ryby nie zmierzyłem, bo nie spodziewałem się że cokolwiek złowię. Tak naprawdę to był wypad do portu (morskiego), w celu sprawdzenia pracy mojego jerka, który zresztą słusznie przypomina wam slidera. Ryba została wypuszczona bez zwłoki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lark99 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Piękna sztuka. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek78 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Rozumiem że jerk pracujee tak jak trzeba:) Fajna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapfen7 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ryby nie zmierzyłem, bo nie spodziewałem się że cokolwiek złowię. Tak naprawdę to był wypad do portu (morskiego), w celu sprawdzenia pracy mojego jerka, który zresztą słusznie przypomina wam slidera. Ryba została wypuszczona bez zwłoki Ładny garbus i ładna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ryba została wypuszczona bez zwłoki I to jest najistotniejsze, gratuluję garbuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 klenie i jazie nie odbywają tarła?Odbywają i to praktycznie w tym samym czasie, no może jazie ciut później niż okoń i kleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zajrzyj w odpowiednie wątki, widzisz tam pękające od ikry samice? Jaką temperaturę ma woda? Kiedy trą się te ryby? Nie oczekuję odpowiedzi, znam je, poczytaj, zajrzyj nad wodę, przemyśl pytanie.Miłego wieczoru - Bartek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Odbywają i to praktycznie w tym samym czasie, no może jazie ciut później niż okoń i kleń. Może tam gdzie ja łowię ryby jakoś inaczej się do tego zabierają ale na tą chwilę jazie są wytarte, okonie lada moment będą (choć w niektórych wodach są już po) a klenie to jeszcze nawet nie myślą o tym. Mnie kolejność w tej samej wodzie wychodzi taka: jaź, okoń, kleń choć wydaje mi się że te dwa pierwsze mogą się zamieniać i zazębiać Ps. Bym zapomniał. Niezły byk już z tego okonia. Gratuluję. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez siatkaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Rozmawiałem wczoraj późnym wieczorkiem z kolegą co to na federka łowi w rzece, powiada że złowił 8 szt jazi od 28 do 40 cm (wróciły do wody bo kolega jada tylko dorsze a łowi sportowo), jeszcze nie są wytarte przynajmniej w Warcie w okolicach Sieradza, mnie na spina niestety nie udało się jeszcze żadnego uchwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 witam ja jestem zdania żeby jeszcze poczekać z okoniami i wprowadzić okres ochronny jak w okręgu gdańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Obrońcy ryb....Za granicą - np. na północy - cały czas łoją teraz szczupaki 10kg+ ( aktualnie najgrubsze = najcięższe ) a ryb jest od groma..... Więc jeśli nie ma żadnych zakazów itp. to nie rozumiem dlaczego mam siedzieć w domu i nie łowić (skoro lubię), zamiast siedzieć nad wodą i holować okonie. Już bez przesady Dla mnie trochę to śmieszne. Pozdrawiam i bez odbioru. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
invictus Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Jesienią też czasami nie łówcie bo rybki muszą przygotować się do ciężkiej zimy ???? Sorki ale nie mogłem się powstrzymać ???? Edytka: Piękny ten "byczek" musiał sprawić ogromną przyjemność łowcy a oto przecież chodzi ???? Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez invictus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi