Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba przestanę dodawać :) szkoda że nie ma garbusow irasa

Pewnie że szkoda ten by dopiero dał nam  przysłowiowy wpierd....l swoimi wynikami , wszak to On założył ten temat a to do czegoś zobowiązuje ;)

Edytowane przez j-23
  • Like 2

To taka krótka historia sprzed kilku dni:

Spore jezioro. Pływam sobie rano przy trzcinkach za szczupaczkiem, na jeziorze flauta, nawet jednej zmarszczki na wodzie. A tu nagle: Raz! Dwa! Trzy! Jak coś nie uderzy na samej granicy trzcin i 2-3 centymetrowa drobnica się rozpierzchła...rzuciłem kilka razy spiningiem w tym miejscu i nic...cisza...Przepływam dosłownie kilka metrów i wzdłuż tego samego pasa trzcin i patrzę... dosłownie jakby "przyklejony" do dwóch trzcinek stoi sobie pod powierzchnią okoń...grzbiet wystaje mu ponad powierzchnię...widać pięknie go w całej krasie...Myślę sobie "Ma ponad 30 cm"...podpływam delikatnie w jego stronę, a on nic...jestem ze dwa metry a on sobie dalej stoi nieruchomo, zbliżam się na odległość niecałego metra i w tym momencie okoń nurkuje a ja sobie uświadamiam że to conajmniej czterdziestka pełna ikry bo tak wielkiego i grubego okonia jeszcze nie widziałem chyba :D

To był niezapomniany widok...i to na naszej rodzimej wodzie  :wub:

Zrobiłem z telefonu fotkę, ale z pewnej odległości - wcześniej i strasznie niewyraźnie wyszła  :mellow:

• Like 2