Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Tak myślałem, sam miałem podobną sytuacje po kilku dobrych braniach a nie miałem glue nad wodą i ciernik spadł.

Jedyna gumka, na którą chciały brać...i tak wyglądała po wszelkich możliwych reanimacjach na koniec dnia po 20-tu okoniach :D

post-52107-0-59599800-1437307679_thumb.jpg

post-52107-0-19013100-1437307701_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Ja nazywam takie gumy (jedynie skuteczne i po przejęciach) ... "szkarlatyna" :D

Reanimowana; kropelką i stopionymi nad zapalniczką perłowymi twisterami. I dalej brały. Widać, że cały pic to drobna praca ogonka i bardzo zmienny a chwilami "dropshotowy" sposób prowadzenia w połączeniu z główka 5g (przy maksymalnej głębokości łowiska nawet 9m) ;)   

3 największe z ostatniego tygodnia, które spędziłem wakacyjno - rodzinnie na szkierach pomiędzy Vastervik, a Kalmar.

Kolejno 42 cm, 46 cm, 47 cm. Guma Lunker City 4" (Firecracker Shad - perła z tęczowym brokatem na grzbiecie). Wędka microlite BassProShops do 7 gr., pleciona 0,10.

post-48179-0-04216400-1437378871_thumb.jpg

post-48179-0-17255800-1437378923_thumb.jpg

post-48179-0-09897800-1437378948_thumb.jpg

Edytowane przez Flame
  • Like 14

3 największe z ostatniego tygodnia, które spędziłem wakacyjno - rodzinnie na szkierach pomiędzy Vastervik, a Kalmar.

Kolejno 42 cm, 46 cm, 47 cm. Guma Lunker City 4" (perła z tęczowym brokatem na grzbiecie). Wędka microlite BassProSchops do 7 gr., pleciona 0,10.

piękne garbusy - gratuluje !

• Like 1

Gratulacje Patryk - piękne , ciamne garby ... Na taki wakacyjny urlopik też bym się wybrał , nie ma co  :D .

Łowiłem 4 poranki do śniadania (3-4 godziny). Woda dla mnie zupełnie nowa i miałem do dyspozycji jedynie łódkę wyposażoną w system napędu ręcznego. Złowiłem tylko 10 okoni (+ sporo szczupaków jako przyłów przy szukaniu okoni), ale najmniejszy miał 31 cm.

Jak ryby są w wodzie to i w lipcu można coś fajnego złowić :)

Przepraszam za to..

Zasady zamieszczania zdjęć jasno określają :

1. Przede wszystkim Catch and Release (złów i wypuść) co oznacza, że zdjęcia powinny przedstawiać ryby, które zostały wypuszczone; wstawienie zdjęcia ryby która została zabita skutkuje czasowym zablokowaniem konta - natomiast recydywa skutkuje całkowitym zablokowaniem konta.

Edytowane przez milupa

Kolejno 42 cm, 46 cm, 47 cm. Guma Lunker City 4" (Firecracker Shad - perła z tęczowym brokatem na grzbiecie). Wędka microlite BassProShops do 7 gr., pleciona 0,10.

Piękne ryby! Gratulacje!

• Like 1