4kristo Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Brawo Panowie!U mnie tylko jeden 37cm, kilka ok.25 - wszystkie z rana i wszystkie na główkę jig. Po godzinie 10 bez brań, musiałem przejść na boczny trok, aby wyłuskać z wody jeszcze kilka dwudziestaków. Ale była okazja potestować przynęty - trening uważam za udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Z rana tylko jeden większy, mniejszych ponad 50. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Taki 35cm na agresywnie prowadzoną gumkę berkley twichtail minnow na 10g, linka 0.8PE 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Czy zauważyliście już jakieś zmiany na swoich miejscówkach w żerowaniu okoni w związku z jesiennym ochłodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Jedynie pojawieniem się niszczycielskiej stonki. Policja u mnie już nie chce przyjeżdżać jak dzwonię. A pzw nie interesuje się wodą,którą ma niby pod opieką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 U mnie znikły z wiosennych i letnich miejsc , i rzadko widać je na powierzchni. Muszę cały czas szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejant Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Od tego tygodnia u mnie w końcu ruszyło,ale tak jest co roku, że okonie wchodzą we wrześniu. Czekałem cały rok na okoniowe eldorado , tylko że u mnie jest to specyficzne miejsce bo łowie w Danii w porcie w morzu. Wczoraj z kolegą zgubiłem rachubę ile wyciągnęliśmy, ale myślę, że około 100 szt pojawiło się na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Jedyny większy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Taki 35cm na agresywnie prowadzoną gumkę berkley twichtail minnow na 10g, linka 0.8PEfajny street fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejant Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Piątkowa wyprawa zakończona sukcesem na kiju znalazło się 37 okoni, ten ze zdjęcia największy 42cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Witam wszystkich w tę deszczową i bardzo wietrzną niedzielę Z racji pogody takiej jaka dziś panuje, jest chwilka aby wrzucić coś do wątku pierwszy raz w tym roku. Po długim oczekiwaniu w końcu zawitały pierwsze pasiaste drapieżniki w moim łowisku . Wielkością nie powalają na kolana , ale walecznością i kondycją cieszą, jak małe dziecko nowe zabawki . Przez pierwsze 4 dni udało się wyholować kilkaset sztuk w rozmiarze nie przekraczającym 43 cm (jak do tej pory największy). Łowienie z opadu do złudzenia przypomina sandaczowe łowy, a branie niemal że identyczne pstryknięcie. Rybki jeszcze pogrupowane i trzeba je namierzyć, a gdy już brania ustają szukamy ich w następnych miejscówkach. Po doświadczeniu z poprzednich lat najłowniejsze są gumisie 7-12 cm w kolorach motor oil na 8-12 g główkach. Z niecierpliwością czekam na te największe garbusy i mam nadzieję że w tym sezonie uda się przechytrzyć jakiegoś na 50+. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w pasiastych łowach. Edytowane 13 Września 2015 przez woyciech 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wojciech fajne zdjęcie.Co ma Pasiaczek w pysku i jaka to pletka. Szukam czerwonej pod mniejsze rybki odpowiednio cienkiej i wytrzymałej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Ładne rybki Mariusz Napisałbyś coś więcej o sprzęcie i łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Pięknie wybarwione te rybki, graty i czekamy na 50taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Wojciech fajne zdjęcie.Co ma Pasiaczek w pysku i jaka to pletka. Szukam czerwonej pod mniejsze rybki odpowiednio cienkiej i wytrzymałej.Dzięki @K-PonGeneralnie używam kilku gumeczek. Kopyto Relax motor oil ze złotym brokatem, Predator Manns 3 motor oil ze złotym brokatem oraz Mamba II Dragona także w kolorze motor oil. Wszystko to na główkach w przedziale 8-12 g. Plećka to nic specjalnego (szukam czegoś lepszego) Spider Wire 0,14. Ładne rybki Mariusz Napisałbyś coś więcej o sprzęcie i łowisku.Sprzętowo, zaskoczę co niektórych Wklejanka Shimano Alivio CX 240 do 15g. Jak dla Mnie niesamowita wędka do takiego łowienia, aczkolwiek nie boi się również przyłowu w postaci sandacza, szczupaka czy też troci (73 cm i 5,4kg). Kręciołek to Shimano Ultegra C 3000Łowisko to jeziorko połączone z portem o głębokości do ok 4-4,5 m. Edytowane 13 Września 2015 przez woyciech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Mnie z ciekawości interesuje jakim kijkiem łowił kolega ze zdjęcia, gdzie we dwóch pozowaliście... strasznie długi dolnik. Jakaś matchówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Jest to jakaś nowość z Abu Garcia Svartzonker dl. 9'0" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Thx Gratulacje pięknych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Piękne te okonie , ubarwione przednio jak napisał kolega powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Powoli morskie okonie wracaja na srodladzie...idzie jesien 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Witam wszystkich w tę deszczową i bardzo wietrzną niedzielę Z racji pogody takiej jaka dziś panuje, jest chwilka aby wrzucić coś do wątku pierwszy raz w tym roku. Po długim oczekiwaniu w końcu zawitały pierwsze pasiaste drapieżniki w moim łowisku . Wielkością nie powalają na kolana , ale walecznością i kondycją cieszą, jak małe dziecko nowe zabawki . Przez pierwsze 4 dni udało się wyholować kilkaset sztuk w rozmiarze nie przekraczającym 43 cm (jak do tej pory największy). Łowienie z opadu do złudzenia przypomina sandaczowe łowy, a branie niemal że identyczne pstryknięcie. Rybki jeszcze pogrupowane i trzeba je namierzyć, a gdy już brania ustają szukamy ich w następnych miejscówkach. Po doświadczeniu z poprzednich lat najłowniejsze są gumisie 7-12 cm w kolorach motor oil na 8-12 g główkach. Z niecierpliwością czekam na te największe garbusy i mam nadzieję że w tym sezonie uda się przechytrzyć jakiegoś na 50+. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w pasiastych łowach. @woyciech jakie przypony stosujecie, to fluorocarbon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 @woyciech jakie przypony stosujecie, to fluorocarbon?To nie przypon, to fluorocarbon. Zawsze dowiązuję go do plecionki dla mniejszej widoczności, bowiem zdarzają się dni że przy słabych braniach z użyciem tego patentu brań jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas277 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Witam wszystkich w tę deszczową i bardzo wietrzną niedzielę Z racji pogody takiej jaka dziś panuje, jest chwilka aby wrzucić coś do wątku pierwszy raz w tym roku. Po długim oczekiwaniu w końcu zawitały pierwsze pasiaste drapieżniki w moim łowisku . Wielkością nie powalają na kolana , ale walecznością i kondycją cieszą, jak małe dziecko nowe zabawki . Przez pierwsze 4 dni udało się wyholować kilkaset sztuk w rozmiarze nie przekraczającym 43 cm (jak do tej pory największy). Łowienie z opadu do złudzenia przypomina sandaczowe łowy, a branie niemal że identyczne pstryknięcie. Rybki jeszcze pogrupowane i trzeba je namierzyć, a gdy już brania ustają szukamy ich w następnych miejscówkach. Po doświadczeniu z poprzednich lat najłowniejsze są gumisie 7-12 cm w kolorach motor oil na 8-12 g główkach. Z niecierpliwością czekam na te największe garbusy i mam nadzieję że w tym sezonie uda się przechytrzyć jakiegoś na 50+. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w pasiastych łowach. Zaczyna sie najlepszy okres na łowienie konkretnych pasiaków. Mam nadzieję, że ten sezon będzie dla Ciebie co najmniej tak udany jak ostatni. Z nie cierpliwością czekam na kolejne zdjęcia i relacje z połowów. Pozdrawiam i życze samych +50 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Wreszcie pierwsza 40 + parę mniejszych.Walnął w ciernika na offsecie, tak że kij prawie mi wjechał do wody. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Hejsa Dziś zamiast do szkoły wyskoczyłem zobaczyć co się dzieje na wodzie. Nastawiony na dobrą okoniową zabawę, rozczarowałem się niesamowicie . Wiatr wiejący z boku strasznie przeszkadzał w łowieniu (słabo widoczny opad i brak kontroli nad przynętą). Po kilkunastu rzutach melduje się jeden okonek ok 30 cm. Pomyślałem są , a tu zonk . Dalsze czesanie wody nie dało lepszych rezultatów. Jeden bardzo daleki rzut i branie w pierwszym opadzie. Okazało się że rybki stoją bardzo daleko od brzegu. Ok 10 szt w przedziale 25-30 udało się przechytrzyć, ale w końcu brania ustają. Jeszcze kilka rzutów w drodze powrotnej i zameldował się jeden czterdziestaczek . Zastanawiałem się dlaczego tak słabo dziś żerowały, i po sprawdzeniu barometru okazało się że ciśnienie spadło o kilka hPa. Myślę więc że to było przyczyną takiego stanu rzeczy. Jutro do szkoły a w czwartek nad wodę . Mam nadzieję że jakiś garbus zapozuje do fotki . 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi