Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny. Napisz proszę o szczegółach - jaka technika, sprzęt ...

Kijek MHX P482-2, żyłka HM80 0,16, młynek Shimano Biomaster c3000, przynęta MEPPS AGLIA 2 srebrna prowadzona bardzo wolno w korycie na zbiorniku zaporowym. Tego dnia duże okonie atakowały właśnie tę przynętę, wszelakie gumki , blaszki w innym kolorze były ignorowane. Ryby żerowały około 11 i trwało to dwie godziny, póżniej sporadyczne brania okoni w przedziale 20-30cm.

• Like 1

Dziś krótko i na temat, czas goni do pracy. Okoni dużo i w różnych rozmiarach, od 20 cm w górę. Pierwsze 10 rzutów wyjeżdża 8 pasiaków. Brania na chwilę znikły, by po paru minutach troszkę dalej zaczęły się na nowo. Jak w takim tempie będzie to szło, to do końca września powinien wyjechać pięćdziesiątak. Największy z dzisiejszego wypadu był garbus na 44 cm.ntJ9YU.jpg

cpmlZJ.jpg

atIM7w.jpg

• Like 29

...Jak w takim tempie będzie to szło, to do końca września powinien wyjechać pięćdziesiątak...

...Tak szybko rosną Duńczyki?? :P a tak zupełnie poważnie to mamy "wyścig" dwóch dominatorów w wątku....piękne okonie i genialne takie łowienie...może podczas powrotu znad Solgen uda się połowić w ten sposób na Senoren...podejrzewam że potencjał wody podobny...

Pozdrawiam,

malcz

• Like 1

Dziś krótko i na temat, czas goni do pracy. Okoni dużo i w różnych rozmiarach, od 20 cm w górę. Pierwsze 10 rzutów wyjeżdża 8 pasiaków. Brania na chwilę znikły, by po paru minutach troszkę dalej zaczęły się na nowo. Jak w takim tempie będzie to szło, to do końca września powinien wyjechać pięćdziesiątak. Największy z dzisiejszego wypadu był garbus na 44 cm.

Mario mam nadzieję, że uczeń przerośnie mistrza i ja będę pierwszy z 50+  :P

Edytowane przez Rejant
  • Like 1

Ustawiłem się po dużego morskiego, okonia niestety pogoda była bardzo zmienna, wiatr silny i zmienny, przelotne opady deszczu.

Wyprawa na Zalew Wiślany skończyła się kilkoma sandaczami i okoniami, które nie rzuciły nas na kolana. 

okon%20-%20next_zpst6aw8mnw.jpg

zalew_zps282tzjsf.jpg

Edytowane przez @Wojti
  • Like 9

Ustawiłem się po dużego morskiego, okonia niestety pogoda była bardzo zmienna, wiatr silny i zmienny, przelotne opady deszczu.

Wyprawa na Zalew Wiślany skończyła się kilkoma sandaczami i okoniami, które nie rzuciły nas na kolana. 

To chyba z niedzieli ? Bo w sobotę było w miarę ładnie.

Te sandacze na co mieliście ? Ja w niedzielę tylko same okonie w woblera - dlatego pytam.

PZDR

Zanderix