Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest jak się chwalisz praktycznie każdym złowionym okoniem i zamieszczasz setki zdjęć w internecie   :) I do tego jeszcze pewny siebie, piszesz, że oprócz Ciebie nikt ich nie potrafi łowić. Tylko nam się wydaje, że internet jest anonimowy więc sam się do tego przyczyniłeś 

Akurat z żywcami przyjeźdzają miejscowe dziadki, które raczej nie wiedzą,  co to jerkbait. Nie jestem aż tak pewny siebie. Opisywałem tylko sytuację, kiedy cierniczki łowiły, a obok koledzy nic :).

Pozdrawiam. PS dzisiaj też brały :)

• Like 3

Akurat z żywcami przyjeźdzają miejscowe dziadki, które raczej nie wiedzą,  co to jerkbait. Nie jestem aż tak pewny siebie. Opisywałem tylko sytuację, kiedy cierniczki łowiły, a obok koledzy nic :).

Pozdrawiam. PS dzisiaj też brały :)

Nie doceniasz tych dziadków ;) Kiedyś takie dziadki u mnie moje i kumpla wypowiedzi z jednego forum drukowali i między sobą roznosili i jak oni dochodzili do tych wpisów , to nie mam pojęcia  :P

• Like 2

Dzisiaj kolejny krótki wypadzik nad glinianke i zameldował się jeden pasiak ze zdjęcia. Udało mi się też cyknąć fotke z wypuszczania. Sprzętowo to perłowe kopytko 5cm główka 4g, wędka Savage Gear Parrabellum UL, żyłka 0,18. Wziął przy podbiciu z dna przy pomocy kołowrotka na głębokości 4 do 5m. Za kilka chwil zaliczyłem też mocne kopnięcie i obcinkę okoliczności te same.

post-54057-0-78937400-1445533985_thumb.jpg

post-54057-0-39885200-1445533993_thumb.jpg

• Like 6

Ja też się pochwalę w samo południe trafiłem na eldorado , brały przez pół godziny jak szalone :) Takie do 30 cm :) Brały na gumy i woblery Pana Janusza Widła

Skoro do 30, to nie spełniają forumowego minimum.

Edytowane przez mario
  • Like 2

Koronowski garb :), jeden z wielu tego dnia, opychały się ciernikami, aż miło popatrzeć.

W zalewie takie smoki? No no :-) serio aż miło popatrzeć :-)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez lukastrance

Fajne garbusy :)

Mnie w tym sezonie sandacze nie lubią ale czasem jakieś okonie się zlitują. Poniżej dwa dzisiejsze. Nie największe na jakie można liczyć na tym zbiorniku ale cieszą i forumowe minimum spełniły.  Tym razem zasmakowały w Shakerze 3,25 " na 6 gramowej główce.

Przy połowie sandacza i okonia stosuje przypon z cienkiego fluorocarbonu żeby zabezpieczyć plecionkę przed przecieraniem na kamieniach. Przyłowiłem kilka szczupaków w przedziale 60 - 70 cm i nie miałem jeszcze obcinki chociaż wiem, że to tylko kwestia czasu bo wszystko zależy jak szczupły uderzy. Niemniej jednak, jest go u mnie na tyle mało, że rezygnuje z wolframu czy też innego typowo szczupakowego przyponu...    

post-49554-0-47602600-1445589053_thumb.jpg

post-49554-0-18950800-1445589069_thumb.jpg

Pozdrawiam,

Przemek.

Edytowane przez dawcaR6
  • Like 5