Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś szybka wizyta nad wodą, dosłownie 40 minut, woda zimna dała mi się we znaki, spodniobuty zaczęły przeciekać, z racji tego, że męczę je już kilka sezonów nie robi to na mnie złego wrażenia, po prostu pora coś kupić na wymianę, mniejsza o to , ciepły neopren czeka w domu. Ryby w sumie gryzły ale dosłownie 5 minut, równo o 17 pierwsze branie, krótki hol i spad w połowie drogi, kolejny rzut identyczna sytuacja, trzeci rzut dał już rybę, kolejne już długo długo nic, po zmroku zmieniłem przynętę na białe kopyto, zanotowałem jedno skubnięcie i to na tyle,

w sumie 4 skubnięcia podczas 40 minutowego rekonesansu. Jutro dłuższa wizyta. pzdr

353bb5w.jpg

16c89ky.jpg

• Like 17

Zaliczyłem dzisiaj krótki wypadzik nad wodę.

Czasu było niewiele a więc parkowanie pod samą rzeką i "jazda".

Pasiasty najpierw ugryzł gumisia szczupakowego [shakera 10] a po 3 poprawkach skusił się na okonia 6 cm. od kol. fish28 [ dzięx ].

post-48428-0-39869100-1446498639_thumb.jpg

• Like 25

dzięki za dobre słowo.

To był mój gdzieś 4 wypad z dropsem w życiu, więc dużego doświadczenia nie mam.

Łowię na plecionkę 0,12 daiwy tournament, do tego ponad metr fluorocarbonu. daję tak 0,25 bo akurat taki mam ; )

A co do ciężarków, to takie zaciskowe jaxona. Ciężar to zależy od miejsca i pogody. Na stojącej wodzie to tak daje 5-10gr.

Największą rozkminkę mam co do haków. Dzisiaj używałem Daiwy 2/0 Wos, ale myślę że do keitechów 4" shad impact można by znaleźć coś lepszego..

• Like 1