KODZAK1234 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 sprzed 2 tygodni taki 40 kolegi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 @bigrafi a myślałeś może nad napisaniem jakiegoś fajnego Artykułu na temat Okoni?Wiem że łowisz je regularnie i na własne przynęty to i wiedzy masz pewnie sporo. Pomyśl nad tym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A o czym tu pisać. Przynęta musi imitować to na czym w danym momencie żeruje okoń.Tak samo z prowadzeniem - musi imitować jak najbardziej ruch małej rybki. Moje gumy nie mają mocnej pracy, gdyż mała rybka nie robi helikoptera w wodzie . Jedynym warunkiem połowu okoni jest ich "bycie" w wodzie. Z pustego to i Salomon nie naleje.Mam łowisko pod nosem, więc spędzam nad prawie każdy dzień od ponad 1,5 roku. Zdarzają się dni kiedy też nic nie łowię, ale to są dni sporadyczne Co do sprzętu - łowię je w tym roku na Fenwicka River Runner do 9gr, w zeszłym roku na mikado lexus i Kongera Microsa (gdyby nie przelotki, które przecierały mi plecionkę, łowiłbym na nie dalej). Wędka musi pasować do ręki i tyle. Kołowrotki - 20 letni TwinPowerXT 2000 lub 3000 do tego plecionka 0,08 (Ninhondo, PP i teraz Mistrall) i to wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jakbyś słowo o prowadzeniu swojej przynęty napisał byłoby super. U mnie kilka razy zagościła na końcu kija z główką 4-5g i nie odnotowałem żadnego kontaktu. Ryby były w wodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A o czym tu pisać. Przynęta musi imitować to na czym w danym momencie żeruje okoń.Tak samo z prowadzeniem - musi imitować jak najbardziej ruch małej rybki. Moje gumy nie mają mocnej pracy, gdyż mała rybka nie robi helikoptera w wodzie . Jedynym warunkiem połowu okoni jest ich "bycie" w wodzie. Z pustego to i Salomon nie naleje.Mam łowisko pod nosem, więc spędzam nad prawie każdy dzień od ponad 1,5 roku. Zdarzają się dni kiedy też nic nie łowię, ale to są dni sporadyczne Co do sprzętu - łowię je w tym roku na Fenwicka River Runner do 9gr, w zeszłym roku na mikado lexus i Kongera Microsa (gdyby nie przelotki, które przecierały mi plecionkę, łowiłbym na nie dalej). Wędka musi pasować do ręki i tyle. Kołowrotki - 20 letni TwinPowerXT 2000 lub 3000 do tego plecionka 0,08 (Ninhondo, PP i teraz Mistrall) i to wszystko. Eeeeee ... no to wszystko proste i jasne! faktycznie nie ma o czym pisać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Tak jak już kiedyś Robercie pisałeś: spining prosta rzecz,rzucasz i sciągasz :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Prowadzenie - krótkie dwa - trzy poderwania - jak przemieszczający się ciernik - u mnie takie prowadzenie daje większość okoni. Jak widać, że żerują pod powierzchnią to bardziej agresywnie podszarpywać. Ogólnie trzeba trochę pracować wędziskiem. Ja staram się tak pracować każdą przynętą i u mnie zdaje to egzamin.Teraz woda chłodniejsza, więc jak najwolniejsze prowadzenie.Ostatnie okonie w większości łowię na bocznym troku ze względu na odległość. Okonie stoją w tej chwili u mnie dość daleko od brzegu i nie jestem w stanie ich sięgnąć główką. Daję przynęcie wolno opadać na długim troku, branie nieraz są po dłuższej chwili. Edytowane 30 Listopada 2015 przez bigrafi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 @bigrafi oj tak łatwo nie odpuszczę wiem że masz potencjał odezwę się na PW i zobaczysz sam że jest wiele do napisania. @WojtekCIN napisz coś o okolicznościach połowu Twojej rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Generalnie nieplanowany przyłów podczas ssndaczowania. Walnięcie z opadu w 12.5 cm gumę. Sprzętowo dość mocno bo MHX MB 843-2, Zauber 4000 plecionka 0.16mm i przypon 10kg. Na zakręconym hamulcu powalczył już pięknie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiaj dwa większe około 15 mniejszych i 1 szczupak. Brania na płotki 1 na niebieską drugi większy 37cm na bezbarwną z czerwonym ogonkiem. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez bigrafi 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dzisiejszy spontaniczny.Fajne już się robią na zimę ; 0) 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ostatnio wymęczyłem dwa takie, pierwszy na dragon reno killer, drugi na berkley flex rib shad. Kolory naturalne, uklejkowe.Tego drugiego odprowadziły prawie do ręki cztery sporo większe, złowić się nie dały, ale dobrze robi na psychikę wiedzieć że są.Połamania! 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Ale cudak na drugim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Jeśli Ci chodzi o mniejszą płetwę grzbietową to kwestia ułożenia, tu inne ujecie. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Bigrafi, delektuj sie taka okoniowa woda bo takich coraz mniej w ojczystej krainie. O tej porze roku okonie maja najbardziej klimatyczne barwy moim zdaniem. Garbusy pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dzięki, ale patrząc co w tej chwili się dzieje to długo nie podniesie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 U mnie taki 41, zassał kopyto aż miło. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dzisiaj jedyny spośród 40 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Znowu nieplanowane [emoji3] Złowiłem 3 takie z jednego rocznika w kilka minut[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Znowu nieplanowane [emoji3]Złowiłem 3 takie z jednego rocznika w kilka minut[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk....fajna sprawa jak się zgrasz z takimi oksami...poniżej 3 z jednego rocznika 37-39, złowione w czterech rzutach na przełomie września i października nad Solgen...nagle się pojawiły i nagle zniknęły.... Pozdrawiam,malcz Edytowane 8 Grudnia 2015 przez malcz 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Cześć!Dziś udało mi się nieco poprawić moje skromne PB. Rybka skusiła się na keitecha easy shiner 3" w kolorze midnight blue. Miarka pokazała 38,5cm. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dziś krótka przerwa przy sandaczowaniu i taki oto sobie okonik Sprzętowo Dragon Millenium 5-25gr red arc z p-line 0.12 głowka 20gr i mój ulubiony fishanter w kolorze kurzu cm wody około 10m pod łajbą.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Mi się trafił ostatnio taki rozbójnik Turawski. Złowiony na Sandrę uzbrojoną w czeburaszkę. Fota nie powala ale 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) ...miał być sandacz? Edytowane 9 Grudnia 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi