Sebo0707 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 ...miał być sandacz? Robercie taki był pierwotny plan, ale o tym napiszę szerzej w wątku Turawa , nie będzie to co dla niektórych czytających przyjemne . A Okoń był zamierzony, wyczaiłem sposób prowadzenia i kilka wyjechało.Sandra ma to do siebie że mimo wolnego prowadzenia na "pilę" ostre robi zamieszanie w wodzie i spodobało się to okoniom. Sebo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wczorajszy -jeden okoń parenaście mniejszych. Nad wodą najazd mięsiarzy - naliczyłem 24. Każdy siata w wodzie i tłucze co popadnie. Nóż się w kieszeni otwiera. W ciągu 3-4 tygodni wyżarli stado, które się grupowało na zimę. Chyba jest już po łowisku. Wystarczyło pół roku . Kiedy to się zmieni ? Odechciało mi się jeździć na ryby. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 ...nawet szkoda komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Tak jest wszędzie i jest to wina PZW, który nie oznacza i nie pilnuje zimowisk ani tarlisk, a ludzie cóż.... łowią zgodnie z regulaminem i trudno do nich mieć żal że robią tylko to co im wolno, za co tak naprawdę zapłacili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wrzucę i ja kilka okoników. Mam o tyle dobrze,że na " mojej " wodzie pijawka pzw została przegnana i powstało stowarzyszenie. Foty nie powalają jakością, ponieważ zostały zrobione z telefonu i często zdjęcia robione samemu.Więc proszę o wyrozumiałość 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Okoniki ładne resztą się nie przejmuj. Ja byłem ostatnio nad jez. Rożnowskim i nic się nie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Adaś piękne okonie! Planuję wpaść do Ciebie na najbliższy weekend szykuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Adam a jakieś zezwolenie 1 dniowe można u Was wykupić? Bo wodę chyba kojarzę, łowiłem tam kilka razy za czasów jak jeszcze nie była pod stowarzyszeniem:) Edytowane 10 Grudnia 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dzisiaj dwugodzinny wypad na glinianke,złowłem 3 okonie ale dwa poza normą forumową 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wojtku napisz coś więcej o metodzie i okolicznościach połowu.W sobotę wybieram się na jedną z Kaliskich zaporówek za sandaczem ale nie omieszkam poszukać okoni Pozdrawiam Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Piękne garby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Czoper - ciężko przebić się teraz przez szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Wojtku napisz coś więcej o metodzie i okolicznościach połowu.W sobotę wybieram się na jedną z Kaliskich zaporówek za sandaczem ale nie omieszkam poszukać okoni Pozdrawiam Sebosprzętowo:kijek KONGER STALLION 2.23m 2-12g kołowrotek RYOBI ZAUBER 3000 plecionka MISTRALL SHIRO 0,04 główka jigowa 3g przynęta EASY SHINER ALA KEITECH produkcji @robertd metoda LEKKI OPAD Pozdrawiam Edytowane 11 Grudnia 2015 przez VOJT@S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) To był dobry dzień , mimo że pizgało niemiłosiernie . Na sandaczowych miejscówkach jeden strzał , niestety nie wykorzystany . Za to póżniej były szczupaczki i okonie , łowione na grubo i lekko . Pierwszy trzydziestaczek wjechał miękko i delikatnie . Zdjęcie sobie darowałem , bo łapki zgrabiały zupełnie i rozstawianie statywu lekko mnie przerosło . Za to jak pojawiła się gruba czterdziecha , rozgrzałem się momentalnie . To była mega gruba , ciężarna mamusia . Na tym nieostrym niestety zdjęciu to widać dokładnie . Rybki wyszły na chwilkę na płytki blat . Siadały miękko i pewnie na zestaw nieco grubszy , czyli jak zwykle MXS72L i 4" ES na 5 gr. Ta większa zassała tak głęboko , że w gardzieli majaczyła tylko główka a ja cały spocony próbowałem jak najdelikatniej dokonać operacji . Ale się udało , chociaż czekałem dobre 5 minut aż rybka dojdzie do siebie w podbieraku . Odpłynęła na tyle dynamicznie , że nie udało się nagrać pożegnalnego filmiku , który zawsze nagrywam tłuścioszkom .A tak w ogóle to trudno w tym sezonie o jakieś reguły o tej porze roku , w odróżnieniu od lat ubiegłych , kiedy to pasiaczki póżną jesienią były bardzo przewidywalne zarówno co do miejsc , jak i przynęt oraz sposobu ich prowadzenia . W zeszłym tygodniu miejscówki dzisiaj darzące rybkami świeciły pustkami , za to pod koniec dnia Tatuś namierzył okonie w miejscu zupełnie "bez sensu" i takież same przynety .Tatusiowy trzydziestaczek . Edytowane 12 Grudnia 2015 przez malinabar 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 A to dzisiejszy łakomczuch...jednej ofiary jeszcze połknąć nie zdążył a już za następną się zabierał 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Za żabę sie wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Za żabę sie wziął? norma o tej porze roku , na swoim ulubionym okoniowym jeziorze zauważyłem to zjawisko już bardzo dawno, żaby na zimę pchają się pod kamienie na pograniczu wody i lądu , dodatkowo robią się miękkie ,niektóre wręcz jak galareta, do tego są ospałe, czasem jak dobrze wiaterek przypizgał i fala je wymywała spod kamieni to okonie szalały na brzegu , gdzie o tej porze wydawało mi się co najmniej dziwne ale powtarzalność tego zjawiska sprawiła ,że żabka na jesień to klasyk w moim pudełku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Mój też łasuch, tyle że miał coś nietypowego w przełyku, nie wiem, coś w rodzaju kulki proteinowej?Mało ryb, ale chociaż w miarę konkretne - 39 cm i 40 oraz podlotek szczupaczy o długości na oko 65. Cudownie było trzymać blaasa po 5-tygodniowym rozbracie. )) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Za żabę sie wziął? Żaba...i to całkiem spora patrząc na rozmiar łakomego jegomościa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Grudniowy dzień wykorzystany w 100 %. Pogoda i ryby dopisały.Rybki w przedziale 33-41 cm.Elitka cw 5g i twin power mg c2000s z plećką daiwa tournament i końcu zestawu po kolei wszystko co w skrzynce Edytowane 14 Grudnia 2015 przez sol321 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Grrrrruuubasy!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Mnie tam ilość kijków nie przeszkadza , każdy łowi tak jak lubi Fajne garby , zdradź gdzie taka ładna pogoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ale to jego "skuteczny pierdzielnik" Grunt że są wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał ja to podziwiam. U mnie jest jeszcze między wędkami podbierak. ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 No piękne,a mi się zachciało iść wczoraj na glinianki i o kiju wróciłem, tylko mnie wywiało konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi