Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ma zbiornik 8ha gdzie zachowują się jak bolenie. Żerują widowiskowo, wiem, że są ale są sporadycznym łupem wędkarzy. U mnie też kompletna nędza. Widziałem sztuki 30-35 cm polujące na narybek. Miałem 27 i 31 cm jako przyłów na wyczyn. Ale boczny trok czu obrotóweczkę 00 ignorują.

Grudniowy dzień wykorzystany w 100 %. Pogoda i ryby dopisały.

Rybki w przedziale 33-41 cm.

Elitka cw 5g i twin power mg c2000s z plećką daiwa tournament i końcu zestawu po kolei wszystko co w skrzynce :)

Mateusz :) Jesli mozna, to pare pytan :)

Jaki model tej elitki, 6lb? 

Na jakiej glebokosci lowiles i z jakim obciazeniem?

Reagowaly na agresywne prowadzenie czy raczej na wolne z dluzszymi przytrzymaniami?

Dzieki!

Kijek sprawuje się naprawdę fajnie, nie czuję że mam coś w ręce bo waży 26,7g :)

Dzisiaj zaliczył jeszcze szczupaka 73cm i wiem że o kij mogę być spokojny.

A delfinek jest bardzo, ale to bardzo wygodny.

Rzuty z kija są, hmm, specyficzne, gdyż lewą ręką trzymam żyłkę i prawą robię wymach, tak się przyzwyczaiłem i tak mi wygodnie :)

Edytowane przez fish28

A ja miałem pokaz fochów pasiaków okołobugowych. W odstępie czterech dni zmieniły gust z keitechów 2, którymi się zażerały a które wczoraj bez skutku uczyłem pływać na całkiem brązowe duże porki, które w ostatniej godzinie otworzyły mi wodę ;) Zmuszają do kombinowania ;)

Gość DAWIDspinn
Świąteczny wypadzik na okonie. Rybki brały strasznie chimerycznie, ale za to nadrabiały wielkością :) Dwa największe z 4 z przodu. Tata łowił na plecionke, ja na żyłke. Okonie zdecydowanie preferowały żyłke. Skończyło się chyba na wyniku 11:1 ;)

normal_okon_kaban.jpg

• Like 41