Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś był dzisiaj nad wodą? Żyłka daje radę czy już męczarnia. Wybrałbym się jutro zamknąć sezon ale jak ma mnie szlag trafiać z zamarzającymi przelotkami to chyba sobie daruję...

Ja tam dzisiaj jeszcze pływałem i przy -2 , -3 st.C cieńka ośmiosplotówka dawała radę , tak że żyłeczka myślę tym bardziej . Tylko wiatr dawał popalić okrutnie przy tej temperaturze . Bez fajerwerków niestety ostatnie łódkowe łowy - kilka niewielkich pasiaczków , jakieś małe zębate ... Byle do wiosny  :D .

E, no może bez przesady. Pewnie taki średniak, ale żeby zaraz duży? Za to z pewnością wiedzie prym w konkursie na najbardziej wepchniętego w obiektyw :) A duże to mają tak ca. 0,5. Jakoś nie sypnęło nimi w tym roku...

Pewnie jednym z powodów małej ilości okoniowych pięćdziesiątek jest wycofanie się z aktywności na JB, Irasa   :(

• Like 3

Zapewne. Ale myślę, że to nie jest jedyna osoba, która regularnie łowi duże ryby. Ja w tym roku, podobnie jak w poprzednim zaliczyłem 3 krótkie wyjazdy okoniowe, ale wyniki były relatywnie słabsze... Mam wrażenie, że zadecydowała bardzo zmienna pogoda. Oby w przyszłym, tfu, w tym roku było lepiej :)

Jak jeszcze ktoś wrzuci fotę jeszcze większego... to przestanę czytać ten wątek :D  :D  :D

(ale i tak gratuluję wszystkim łowcom  bez względu na długie czy też krótkie ręce :) )

Większego miałem tylko wiosną. Ten z jesieni zażarł podszarpywanego cannibala 4". Tylko główka wystawała z pyska...
  • Like 1

Patu kiedyś dobrze gdzieś napisał. Jednoplanowe fotki sa słabe. Niekiedy ryba która jest na prawde duża źle sfotografowana wygląda na średniaka. Rączka do przodu jak najbardziej, ale widzimy sporo przypadkow gdzie wędkarz żałuje, że nie jest czarnoskórym ( mam na myśli zasięg ramion nie ... siusiaka:P)

Kamil i Krzysiek ... przepiękne foty. Wobler ... pewnie, że mi skoczyl gul bo lowisz okonie ktore widuje na zywo rzadziej niz Radwańska na mieście dlatego za wyniki gratuluję i czapki z głów ;)

Ale foty średnie ze wzgledu na fałszywe odwzorowanie wielkości. Moja opinia ... wolno mi ..howgh

Edytowane przez Sandre