Skocz do zawartości

Okonie 2015

Iras1975

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Sezon okoniowy otwarty. :)

Radocha podwójna ,bo warunki ciężkie i pierwsze okonie na  casting  :D

28374ee25ee361admed.jpg

1f2700c18b0a9ae7med.jpg

a986dd8810d0020cmed.jpg

...a wieczorem jeszcze dostałem  bonus..... :)  :D  :lol:

ee23fc7af5c6381amed.jpg

...niestety musiałem zrezygnować z sesji i po tajniacku rybce zwrócić wolność ,bo zjawili się "amatorzy mięcha"  :angry: .

Sprzętowo.

MHX MB 842-2   7'  1/8-5/8oz.

Scorpion 1001 xt ,pletka Momoi Oshikage 0.10

Przynęty Lunker 3' na gamaku 7g.

Pozdrawiam Seba

Edytowane przez sebalos.77
  • Like 24

Inaugaracja sezonu łódkowo-spinningowego na naszych zaporówkach nadzwyczaj łaskawa  :) . Były sandaczyki , były szczupaczki i były moje kochane pasiaczki oczywiście  :D . Pojedyncze , fajne ryby w korytku , wcale niemałe ... Poniżej dwa największe .

38 cm - bardzo sponiewierany po wiośnie , mnóstwo obcierek i uszkodzeń , ale waleczny  ;) .

1433191118dsc03179.jpg

41 cm - zdrowy , odpasiony całkiem dobrze i silny jak tur  :P . (sorrki za kadr - to mój mini statyw )
1433191252dsc03181.jpg

Sprzętowo Graphiteleader Corto EX GOCXS-732UL-T , Vaniek C3000 . najcieńszy HM8X i taki brudasek na ołowianej główce  ;) .
  • Like 13

Wreszcie mogę się trochę ruszać, walnęła mnie rwa kulszowa. Okonie się pochowały, ale coś tam się udaje wydłubać spomiędzy szczupaczków, które się pojawiły w ilości hurtowej  :angry: . Niestety wraz z nimi zjawiły się gumofilce z żywcami.

Wczoraj dwa się tylko w godzinkę udało złowić + 3 szczupaczki, z czego jeden nie chciał zapozować tylko się spiął przy brzegu, a był ładny :) . Zapięte oba za koniuszki pyska, brania bardzo delikatne.

DSC_0009_zps9swkn9vt.jpg

• Like 13