Tomy Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Pochwal się tą gumeczką w całej okazałości. Gratulacje Są w moim wątku ale dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Tyle jest wątków...wybacz Piękna guma, tym bardziej gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Tym razem poranne. Ogólnie ciężko cokolwiek wydłubać. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ten jeden to chyba glonojad! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ten jeden to chyba glonojad! Nie mówiąc jak ja wyglądam, gdy przy brzegu zacznie walić ogonem w taką konsystencję farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Poczytaj forum temat był poruszany wielokrotnie jak ktoś już wspomniał... są 3 grupy wędkarzy :1. Stosujący prezentację ryby jak u kolegi na zdjęciu (mógłby tylko bardziej oprzeć ją na tym palcu).2. Prezentujący rybę bez palucha w paszczy.3 I Ci którym wszystko jedno jak złapią okonia bo i tak idzie na patelnię (oczywiście zaznaczam, że tych nie ma na forum żeby nie było Pozdrawiam Qcyk!Jest jeszcze czwarta grupa trzymająca kurczowo rybę w wodzie za ogon.Po sesji zdjęciowej wraca oczywiście do wody.Widziałem to na własne gałusy(piękny sandacz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 A to taki mój skromny a foto z reki może być? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Wczorajszy największy. Rybki złowione z pomostu obleganego przez wszelkiej maści poławiaczy kolacji. Miny współtowarzyszy i sapanie podczas wypuszczania ryb bezcenne. No i oczywiście propozycje że jak mi ryby niepotrzebne to oni chętnie przygarną:-) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Mały ten okoń z ostatniej fotki , na J.Tarnobrzeskim to dopiero są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Może nie taki jak te na Tarnobrzeskim ale parę cm większy od tego z ostatniej foty. Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Pickerel 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 No, normalnie...we łbie mi się przewraca Pewnie z zazdrości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Fotka wklejona z telefonu i za żadne skarby nie jestem w stanie jej przekręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 A ja dziś takiego złowiłem. 43 cm, sprzęt jak poprzednio tylko gorąco.... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 piękny garb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wczorajszy rzeczny pasiak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Hej Pierwszy w tym roku wyjazd z przynętami okoniowymi. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Hej Pierwszy w tym roku wyjazd z przynętami okoniowymi. 20150806_184511.jpgŁadny początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 A to z dziś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Byłem rono w tym samym miejscu przerzuciliśmy z 50 okoni takich do 30 cm podobno w tamtym rejonie trafiają się dość często takie pod 50 cm i niby większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Pomny naszych kilku ubiegłorocznych okoniowych wypraw na Turawkę , tuż przed falą upałów ruszyłem z moimi companeros na wielkie łowy . Było super , choć porównując rok do roku łyżka dziegciu się znalazła niestety . Okoni masa i łowienie wciągające nad wyraz , do bólu rąk , ale ... Rozmiar średni i przeciętny już nie ten co rok temu . Wtedy dominowały rybki w przedziale 25 - 35 cm , mega waleczne i holowane z 3 - 4 m dawały mnóstwo frajdy . Trafiały się czterdziestaki w plusie i to nader często . Przebijaliśmy się do nich przez całe ławice drobnych sandaczyków ,Teraz łowiliśmy setki okoni w przedziale 18 - 24 cm , większe były rodzynkami . Selektywne przynęty nie pomagały tak jak w zeszłym roku . Wszystko wskazuje na to , że haratanie rybek wiadrami nie sprzyja żadnemu ekosystemowi .Ale wyprawa była wspaniała - wielka woda ( przynajmniej w porównaniu do naszej kałuży ) po której można pływać na spalinie , ekstra towarzystwo ( to chyba najważniejsze ) , pływanie za stadami mew , które wskazywały drogę ( u nas pokazują co najwyżej miejsce spoczynku zerwanego żywca ) , fajne szczupakowo-sandaczowe przyłowy na zestawach okoniowych ( to Adaś ...) i kilka fajnych pasiaczków do zdjęcia pozujących chętnie .Poniżej parę prawie czterdziestek , z minusem malutkim . Adasiowe ... Irkowe ... i moje ... Po paru dniach Koledzy postanowili zrobić powtórkę z rozrywki , ale to już nie była moja historia niestety - wyjazd na wakacje . Pocieszające było tylko to , że póżniej nie było już tak różowo - a wręcz przeciwnie . 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Okonie zleciały taka daleko , że trzeba podbić temat . Awaria serwera pożarła @mansikowe fotki przecudnej urody , więc w oczekiwaniu na uzupełnienie zasobów wątku taki ostatni trzydziestaczek . Rodzynek w całej armii turawskich maluszków z ostatniej wyprawy . Może nie za wielki , ale łupnął jak byk i walczył jak tygrys . Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez malinabar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 graty piękne okonki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) @malinabarMiło ze wspomniałeś... Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez mansik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 No - i wróciły pięknotki w kolorkach nostalgicznych ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzix Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Piękne pearche panowie gratulacje u mnie jeszcze się nie ruszyły jak narazie to po kilka palczaków i kilka brań ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi